אני לא זוכר תקופה ,שבה הייתה הפוליטיקה הישראלית כה בזוייה, המרוץ המחפיר לכהונת ראש המדינה (נשיא המדינה) מדרדר מיום ליום לשיאים של גועל, ולמזלנו בעוד מספר שעות יפול הפור, ו120 חברי הכנסת יבחרו את הנשיא הבא שלנו.
אין ספק שמשהו חייב להשתנות פה, לבטל את התפקיד ,כפי שדורשים חלק מהציבור, לא כדאי, למרות עלותו המוגזמת של בית הנשיא (איפה הימים של ויצמן,בן צבי?) ,המשרה הזאת דרושה, אך צריך לבוא פה שינוי מהותי באופן הבחירה של נשיא.
הגיעה הזמן להחזיר לבית הנשיא את האדם הלא פוליטי , ויצמן היה מראשי הציונות וכימאי, בן צבי אומנם היה ח"כ מכהן והיסטוריון ומראשי תנועת העבודה, זלמן שזר היה עיתונאי סופר היסטוריון ,ח"כ לשעבר,וממייסדי תנועת העבודה.אפרים קציר היה פרופסור לביופיזיקה. מכהונת הנשיא יצחק נבון נכנסו למשכן אישים מכובדים יותר או הרבה פחות..שהיו ח"כ מכהנים עמוק בפעילות הפוליטית.
![]() קבר הנשיא שזר ורעייתו בהר הרצל
הבחירה צריכה להלקח מחברי הכנסת שרואים בתפקיד כהמשך מכובד לסיום קריירת עסקן פוליטי, הבחירה גם לא צריכה לבוא מהעם בבחירות ישירות. לדעתי צריכה לקום ועדה ציבורית שתכלול את כלל גווני העם בישראל (יהודים,ערבים,חרדים,חילונים,מזרחים,אשכנזים) בפני הועדה יוצגו אישים רמי מעלה מתחומי המדע והרוח הישראלים, אישים שעברו הליך מדוקדק לבדיקת הונם ואיך הם הגיעו אליו, אישים שהם נקיים מכל רבב, וישבו חכמינו ויבחרו בנשיא מכובד שיעסוק ביצוג ולא בפוליטיקה.
סבב הצגת תלושי השכר,ומספר הדירות של המעומדים ביממות האחרונות , הביא אותי להירהור..איך אדם שמחזיק ב3-4 דירות (אפילו ביבנה ואשדוד) יכול בכלל להבין ציבור עצום שלא מצליח להגיע לדירה משלו? ציבור שנעשק בידי בעלי דירות חמסנים.אין פלא שמחירי הדירות עולים ועולים, לחברי הכנסת ברובם יש אינטרס ברור כבעלי דירות (רבות מאחת) להעלאת מחיר נכסיהם.
כשרכשתי את הדירה שלי במזל גדול ערב עליית המחירים המתמדת בשנת 2007, לקחתי כמה הלוואות ומשכנתה,את חלקן פרעתי ואת חלקן אני עדיין משלם באדיקות. כדי לקבל את ההלוואות הבנקים שיעבדו לי את הצורה.. והערבים שלי מקבלים בכל שנה דו"ח על ההתקדמות בפירעון שלי. כמה חבל שלא היה לי חבר יקר שיתן לי הלוואה של 300 אלף דולר , אכן חברים צריכים לדעת לבחור...
ומשפט לחברי הכנסת שאמורים מחר להכריע, כמו שאמר חכם ממני "את הפדיחה כבר עשיתם" תנו לנו בחירה טובה. והפיבוריטים שלי (וכנראה מי שלא יבחרו מחר) הם הלא פוליטיקאים ,כבוד השופטת דורנר, וכבוד חתן פרס נובל פרופסור שכטמן דן, הלוואי שאחד מהם יזכה. בחירה טובה. |
תגובות (14)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
תודה יוסי
:)
שבוע טוב עם בשורות טובות
תודה דבי
:)
שבת שלום
תודה אמיר
:-)
לתקן לא לבטל.
שבת שלום
תודה לנחמה אסנת וצביקה
סופ"ש טוב
וברכות לנשיא החדש שיצליח.
שבתי להצמיד כוכב אהבה (-:
אילן חברי
מצטרפת לכל מילה שכתבת כאן
גם הנשיאות הפכה 100 אחוז פולטיקה קוראקט
קצב היה הקש ששבר את גב הגמל לכל הדברים הלא טובים בצמרת