עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    "יש לי דודה מ... אמריקה!".

    6 תגובות   יום שישי , 30/5/14, 17:19

    ''

    אחד הסמלים האמריקאים הקלאסיים הוא הפרעצל (שנשמע יהודי ואידישאי לחלוטין בשמו אבל פופולארי אצל כל הזרמים, הדתות והעדות).

    ויש גם דודה אחת, שחיה בחווה בפנסילבניה, ורצתה לתרום לקהילה ולשם כך ניסתה לגייס כסף על ידי מכירת הפרעצלס שלה בדוכן קטן, שהפך למעל 2000 סניפים בכשלושים מדינות, וללהיט ענק.

    הניחוח, הנימוחות, הרכות והטעמים השונים הגיעו עכשיו אלינו- כשאיציק גולה, מנכ"ל "AuntieAnne's" בישראל פתח את הסניף הראשון בקניון הזהב בראשון לציון (סמוך לשער "פריז" באגף הישן של הקניון) והציף את הסביבה בריחות שמשכו קהל רב כבר מההתחלה.

    ''

     

    והוא בהחלט לא הסתפק בטעם הקלאסי והתפריט גדול ומקיף סוגי צורות שונות (אצבעות, חטיפים, צורה קלאסית), טעמים שונים (מלוחים ומתוקים), תוספות שונות, גדלים שונים, נקניקיות בסגנון "משה בתיבה" עם בצק הפרעצלס, מטבלים שונים, והמון קומבינות שנועדו לאפשר לכל אחד להנות בדיוק ממה שהוא אוהב.

    הוזמנתי להתנסות בטעמים ובמגוון, וכשהגענו קהל רב כבר היה שם, מזמין מכל הסוגים (אגב, שליטה נשית חזקה- אוכל בנות קלאסי – עדיין, מאפשר לאכול בסטייל ולא להרוס את הליפסטיק), וגם משפחות שבחרו עבור כל אחד מבני המשפחה את הטעם החביב עליו ואת הגודל. (והרכות מתאימה יופי לפעוטות למשל).

    ''

    המאפים מוכנים מול עיני הקהל, ומועברים תהליך שעובר דרך הכנת הצורות, טבילת הבצק בסודה שנותנת את הקרנץ' , אפייה, וטבילה ברוטב שעוטף את הכל במרקם מיוחד.

    מבין הפרעצלים המלוחים, טעמנו את השומשום ואת הקלאסי, הראשון פחות מלוח מהשני (12.90 ₪). היינו שני אנשים, כל אחד העדיף אחד. אני אוהבת מלוח יותר, הלכתי על הקלאסי.

    הטעימה הבאה שקיבלתי היתה הנקניקיות העטופות שכאמור הוכנו מול העינים והגיעו מבריקים ומהבילים. המנה משביעה מאד, והאקסטרה היה טבילה במטבל חרדל. שימו לי כוס בירה ליד ואני מסודרת . (הנקניקיות עולות בין 9 שקלים ל16.50, תלוי בכמות, ויש גם אפשרות לנקניקיות צמחוניות).

    ''

     

    במתוקים קיבלנו את המלצתו של איציק וקערית מלאה בקוביות פרעצל עם סוכר וקינמון, שהזכירו קצת פרנץ' טוסט עסיסי. אחרי שסיימנו לחסל אותם עוד היטינו את הכוס לפה כדי לא לפספס את כל הפירורים הקטנים שהצטברו.

    ''

     

    הסניף בראשון לציון הוא הראשון ובתוכנית גם סניפים באילת ובתל אביב, כולם כשרים בשריים.

    בגלל המחירים הנמוכים, אפשר להתנסות בהרבה סוגים, להתחיל במלוח ולהמשיך במתוק או לקחת קומבינות בגדלים שונים כך שיספיק לכולם (אבל בפועל, תמיד תרצו עוד).

     

    עוד פרטים בדף הפייסבוק של "דודה אן" - https://www.facebook.com/pages/Auntie-Annes-Israel/618993248155091?ref=br_tf

    (או להקליד Auntie Anne's Israel)

     

     

     

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (6)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        31/5/14 18:36:
      כהרגלך בקודש את מגבירה את תאבוני..
        31/5/14 07:47:

      תודה ששיתפת אותנו שוש יקרה לליבי נשיקה

      זה נישמע וניראה טעים

      * חיבוקים אוהבים ושבת נהדרת

        31/5/14 01:15:
      האמת, מעורר את התאבון
        31/5/14 00:35:

      ככה עושים לחברים...מראים להם תמונות כאלה לפני השינה?מופתע

      צטט: יאיר ברטשפיז 2014-05-30 19:24:16

      לדעתי אמנם קצת בשקט אבל בהחלט אחת הרשתות המסקרנות שעשו עלייה לישראל. אשמח לגשת לטעום. אגב, האם במתכון המקורי של הפרעצל אין שימוש במוצרי חלב?
      ___________________________
      כן, במקור הרוטב הוא עם חמאה, ויש גם רוטב גבינה. פה לצערי בגלל הכשרות יש התפשרות, אבל זה עדיין מאד עסיסי..
      אמרתי למישהו שהם צריכים להתחיל למכור גם פרעצלס קפואים לאפייה ביתית ואז אפשר לעשות איזה רוטב שרוצים...
        30/5/14 19:24:
      לדעתי אמנם קצת בשקט אבל בהחלט אחת הרשתות המסקרנות שעשו עלייה לישראל. אשמח לגשת לטעום. אגב, האם במתכון המקורי של הפרעצל אין שימוש במוצרי חלב?