עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    לירן בודקת- המלצות מרחבי הארץ

    מתכון מעולה וקל לשבועות- מאפה פרח ממולא בגבינות ובזיליקום

    0 תגובות   יום שלישי, 27/5/14, 12:45

    שבועות 2014 כבר בפתח! 

    המארחים שבנינו יודעים איזה סיפור זה להתחיל לתכנן את ארוחת החג.

    אז אני פה בשביל לתת לכם מתכון קל מקורי וטעים! מאלו שעושים רושם ;-)

     

    למי שלא אוהב להתעסק עם שמרים- גם אני לא סובלת מתכוני שמרים ותמיד נמנעת מהם, אבל במקרה הזה, באמת שזה שטויות!

     

    נתחיל?

     

    בצק:

    2.5 כוסות קמח רגיל

    1 כפית מלח

    1 כף שמרים יבשים או 25 גר' שמרים טריים (אני השתמשתי בקוביית שמרים טריים שמשקלה 50 גר' ולכן חציתי אותה לחצי)

    1 גביע (200 גר') יוגורט ביו 3% תנובה

    50 גר' חמאה רכה מאוד

    1/3 כוס +כף (100 מ"ל) חלב פושר

     

    הכנת הבצק:

    שמים קמח, מלח ושמרים בקערה ומערבבים ידנית (לפורר את השמרים לתוך הקמח)

    מוסיפים יוגורט חמאה וחלב ולשים עד לקבלת בצק חלק ורך.

    יוצרים מהבצק כדור, ומניחים בקערה משומנת קלות ומשמנים טיפה מלמעלה (אני שכחתי לשמן וזה היה בסדר).

    מכסים ומתפיחים כשעה וחצי.

    הבצק נראה כך:

    ''

    וכך לאחר ההתפחה:

    ''

     

    מלית:

    50 גר' חמאה מומסת

    2 שיני שום בינוניות כתושות 

    1 כף עלי בזיליקום קצוצים

    100 גר' גבינת גבע-פרמזן מגורדת 

    כחצי קופסה פטה עיזים  5% של פיראוס מפוררת

     

    הכנת המלית:

    מערבבים חמאה שום ובזיליקום בקערית.

    את הפרמזן והפטה עיזים נשלב בהמשך...

     

    המלית נראית כך:

    ''

     

    לא לשכוח בשלב זה לחמם תנור ל 180 מעלות ולרפד תבנית של תנור בנייר אפייה.

     

    ממלאים, מעצבים ואופים:

    הגענו לחלק האמנותי :-)

     

    חוצים את הבצק שתפח לשניים ומרדדים כל חלק לעיגול בקוטר של 26 ס"מ (אני נעזרתי בתבנית פאי, שיטחתי עליה את הבצק לקבלת צורה עגולה).

    ''

    מניחים את מה שהתקבל בתוך התבנית המרופדת שהכנו מבעוד מועד

    ''

    ומברישים בחצי מתערובת המלית שהכנו

    ''

    עכשיו נפזר מעל זה את גבינת הפרמזן וגבינת פטה עיזים המגורדות

    ''

    מניחים את עיגול הבצק השני על זה ומהדקים מעט את השוליים.

    ''

    מניחים במרכז כוס 

    ''

    וחותכים את הבצק סביב הכוס לרצועות

    ''

    מסובבים כל רצועה כמו בורג

    ''

    ומברישים בתערובת החמאה שנותרה

    ''

    אופים 30 דקות או עד שהמאפה מזהיב ומגישים מיד.

    ''

    טעים ומעולה!!!

     

    * המתכון נלקח מחוברת המתכונים שתנובה הוציאה לחג. לעוד מתכונים מעולים לחצו כאן.

     

    חג שמח :-)

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      ארכיון

      פרופיל

      לירן ז
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין