עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    ארוחת חג שבועות – הסיפתח.

    21 תגובות   יום שלישי, 20/5/14, 14:04

    ''

    "תנובה" שלחו לי סלסילת מוצרי חלב ואתגר – להכין ארוחה חלבית. לאחר מחשבות , הרהורים והרבה פאניקה, הרכבתי במו ידי העדינות את הארוחה הבאה (והיא אשכרה יצאה טעימה, וכולה מתכונים קלים קלים ומהירים, עם הרבה אפשרויות לשינויים בהתאם למה שיש במטבח.

     

    מנה ראשונה- מרק תפוחי אדמה.

    המצרכים לשתים או שלוש מנות נדיבות.

    400 גרם תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

    1כף חמאה

    שליש כף קמח

    כוס וחצי חלב

    חצי כוס מים

    מעט מלח, פלפל, אגוז מוסקט

    גבינה צהובה מגוררת או קרועה.

     

    אופן ההכנה

    1. שמים בסיר את תפוחי האדמה (ניתן לגוון גם עם קוביות קישואים או קוביות ממש קטנות של גזר). שמים את החמאה ומטגנים כמה דקות תוך כדי בחישה.
    2. מוסיפים את הקמח וממשיכים לבחוש
    3. מוסיפים את החלב והמים, מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים 20 דקות תוך בחישה מתמדת (אחרת נדבק או רותח).
    4. מסירים מהאש, מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט (בנדיבות כי אין תיבול אחר קודם).
    5. זורים גבינה (אפשר מגוררת, אני מעדיפה קרעים כי זה יוצר "משיכה" ארוכה יותר ועבה יותר).

    ''

     

    ''

    ''

    ''

    ''

     

    סלט

    פשוט מיקס של עלי בייבי, פרוסות פרומעז, פרוסות אגסים משומרים (אפשר גם חבושים אם מוצאים) ואגוזי מלך שבורים. מבחינת רוטב- מה שאוהבים, עם דגש קטן על חמיצות ומתיקות. אישית, אני מעדיפה כמה שפחות רוטב ולהקפיד שכל ביס כולל את כל המרכיבים.

    ''

    ''

     

    מנה עיקרית – מאפה גבינות

     אחת המנות שמאד אהבתי לאכול בביקור בארצות הברית היתה "מקרוני אנד צ'יז". כשקיבלתי את המשימה להכין משהו מהגבינות המיוחדות של "תנובה" חיפשתי בהתחלה מתכון למקרוני הזה, אבל מצאתי מתכונים מובנים שלא איפשרו לי חופש יצירה והכנסת הזווית האישית למנה.

    אז לבסוף הלכתי על פשטידה, שבנויה על שילוב של פסטה (להלן ה"מקרוני" למרות שהשתמשתי באטריות "פפיון") והצ'יז הגיע ממגוון הגבינות הגדול.

    מה שעשיתי היה פשוט לערבב, בלי כמויות מוגדרות – חצי חבילה של אטריות מבושלות (כאמור, אני השתמשתי בפפיונים כי זה מה שהיה לי בבית, האידאל שלי היה אטריות בצורת   "קרניים" שמזכירות יותר את אמריקה), וכמות כייפית (בערך מאה גרם כל אחד) של מגוון מהגבינות בחתיכות – פטה, קשקבל, רוקפור וקממבר. לזה הוספתי גביע אחד של "נפוליאון" בטעם שום, לתוספת רכות, ושלוש ביצים שיאחדו את כל העסק. במקביל טיגנתי שני בצלים קצוצים דק, כי אני מתה על הריח. ערבבתי את הכל וגיררתי מעל אגוז מוסקט.

    חיממתי תנור ל200 ושפכתי את העיסה לתבנית מרופדת בנייר אפיה. האמת שאפשר היה גם לאכול את המנה בלי לאפות אותה ,כשהגבינות שנמסו משמשות כרוטב מדהים לאטריות (גם רעיון, לפעם הבאה). על הכל פיזרתי פרמזן מגורר וקצת קוביות חמאה והופ- לתנור בערך לעשרים דקות עד חצי שעה בהתאם לתנור שלכם (להשגיח שרק ישחים מלמעלה).

    ''

    ''

    ''

    ''

    ''

    והקינוח  - "עוגת הגבינה של מ'". מי זו "מ"? זו אשתו של א'. א' הוא הבן של ר' שהיא האחות של ש' שהיא אמא שלי. (או במילים אחרות – מתכון של אשתו של בן דוד שלי). המתכון המקורי הוא של פסח וכלל קמח תפוחי אדמה. בגלל שמדובר בכמות קטנה מאד, החלפתי אותו בקמח רגיל ולא ניכר הבדל.

    וזה הולך ככה –

    הפרדתי 4 ביצים לחלמונים וחלבונים, ואת החלבונים הקצפתי עם כוס סוכר (אפשר פחות אם רוצים עוגה מתוקה פחות).

    את החלמונים ערבבתי עם 750 גרם גבינה לבנה , 2 כפות קמח , וקופסת פודינג ווניל אחד.

    איחדתי בתנועות קיפול את קצף החלבונים עם תערובת הגבינה ושפכתי לתבנית מצופה נייר אפיה. אפיתי כ45 דקות בחום של 170 עד שהחלק העליון השחים.

    הוצאתי וקיררתי בחוץ שעה. הגובה קצת ירד אבל זה בסדר כי אין הרבה קמח. ניתן להגיש עם קצפת לא ממותקת (כי העוגה כאמור מאד מתוקה) או עם חתיכות אגס משומר (שזה איך שאני אכלתי את זה, אבל שכחתי לצלם).

    ''

    ''

    ''

    ''

    ''

    ''

    ישנם עוד מתכונים רבים בחוברת "שבועות תנובה" שהוציאה "תנובה" לקראת החג ותחלק בכ850 אלף עותקים, כשהדגש בחוברת הוא על "המצפן התזונתי" שאומר הפחתה של מלח וסוכר.

    עוד הפתעות מיוחדות לחג-

    חוברת קופונים שתחולק ברשתות השיווק ובה הנחות והטבות על מוצרי חג פופולריים, קוד בחוברת המתכונים שמאפשר קריאה גם בטלפונים ניידים, אייפד וכדומה, מארזים חגיגיים כמו שתי גבינות לבנות בקופסה דקורטיבית, מארזים מוגדלים , והנחות רבות.

    כמו כן – מוצרים מיוחדים לחג כמו גבינת נפוליאון 16% שומן בטעם שום שמיר, פטה עיזים 5% מסדרת "פיראוס", מלית גבינה לבלינצ'ס (אישית, אני אוכלת את זה ככה מהקופסה) וקינוחי דיאט יופלה בטעמים מיוחדים של פאי תפוחים ופינקולדה.

     

    חג קציר שמח!!

     

     

     

     

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (21)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        1/6/14 04:54:
      פשששש משוווווווו חג שמייח ולבנבן
        24/5/14 08:02:
      איזו השקעה - שאפו
        24/5/14 00:30:
      תודה על המתכונים. חייבת לנסות את עוגת הגבינה. חג שבועות שמח!
        22/5/14 18:28:
      חג לבן ושמח! טרפתי בעיניים את מטעמי מטבחך. תודה על חסד הוויתור על עוגת גבינה מסורתית...
        21/5/14 16:21:

      * תודה שוש יקרה לליבי על המתכונים והתמונות נשיקה

      הכל מעורר תיאבון

      חיבוקים אוהבים 

        21/5/14 14:29:
      חג שמח!
      לכל מגיבי המקסימים - חג שמח והרבה תודה!
        21/5/14 12:43:
      אהבתי את הרעיון ואת היצירתיות שלך, נראה מעולה אבל לדעתי הפעם נוותר על ההכנות בבית ופשוט נמצא מסעדה נחמדה כמו ביסטרו ברוש שהיינו בה לא מזמן, אולי נחזור לשם לארוחה נחמדה.
        21/5/14 12:38:
      מריחים עד לפה.... נפלא :)
        20/5/14 21:20:
      * יפה נראה טעים חג שמח
        20/5/14 19:58:
      אוהבת את החג הזה והפוסט שלך נעים וטעים ♥
        20/5/14 19:09:
      אין כמו מאכלי גבינה.
        20/5/14 19:08:
      אין כמו מכלי גבינה.
        20/5/14 18:54:

      פרוסה וחצי של "לחם חי", מרוחות באבוקדו וגבינה לבנה, עגבניה וקצת זיתים לצד קפה נמס.

      מי צריך יותר?

        20/5/14 17:59:
      *איזה יופי של פוסט
        20/5/14 17:32:

      אחלה ערב טוב לכולם
      ------------------
      שוש מאוד נראה מאוד טעים תודה
      -------------------------
      ''

      בטח יש משהו בנושא רק לחברים שלי בלבד בנושא

        20/5/14 15:53:
      תגידי לי שוש...את יודעת שבגללך אני מבלה הרבה במטבח?..אין לי אפילו זמן לדייט...
        20/5/14 15:03:
      הכל נראה נפלא. חג שמח
        20/5/14 14:46:
      יאמי !!!

      צטט: liat62 2014-05-20 14:16:09

      ת'עלפתי שוש....יש מצב שתזמיני אותנו לסעודת ליל שבועות בביתך?

       

      ____________________________________________

      נשיקה

        20/5/14 14:16:

      ת'עלפתי שוש....יש מצב שתזמיני אותנו לסעודת ליל שבועות בביתך?חיוך