עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    יש קשר- מאלט נשר!

    22 תגובות   יום שני, 24/2/14, 09:20

    מספרים על נשר אחד שנכנס לבר. הברמן התלהב ואמר לו "אתה יודע שיש בירה על שמך?", עונה לו הנשר "מה, יש בירה "נחום"?"

    "נשר" כבר הפך למטבע לשון, וכתשובה לשאלה "מה הקשר?"  מתבקש הצירוף של "בירה נשר", מכיוון שמדובר במותג וותיק , כשהמאלט נטול האלכוהול מתאים לכל המשפחה ולכל אירוע.

     

    כשביקרתי בארצות הברית לפני כשנה, החלטתי לנסות את המשקה הפופולארי "רוט ביר – בירת שורשים" שילדי אמריקה כל כך אוהבים. מה להגיד לכם? אין לי מושג איך הם שותים את זה ועוד בהתלהבות, לי זה הזכיר תרופה פופולארית נגד חום לילדים שמתחרזת עם "אשתאול".

    בקיצור, מרחק רב מאד מבירה שחורה ישראלית שמתאימה כאמור לכל המשפחה (והרחבה על כך בהמשך).

     

    ''

     

    בכל מקרה, קיבלתי אתגר- להכין ארוחה שלמה (שימו לב למילה "להכין" – זה כבר האתגר עבורי..) שמבוססת על "נשר מאלט".

    עכשיו, בשלנית אני לא, את זה כבר הבנתם... אז אני תמיד ניגשת לספר הבישול הגדול בעולם, שמתחיל בWWW, ומוצאת לי שם כל מני דברים, ומקסימום עושה שינויים לפי הטעם או לפי מה שיש בבית.

     

    הסיפתח של הארוחה שהכנו בבית היה לחם, וכאן זה היה קל כי קיבלתי מתכון של השף יאיר פיינברג ופשוט עשיתי אותו כלשונו. המתכון הולך ככה- מערבבים 400 גרם קמח לבן עם שקית וחצי אבקת אפייה וכפית מחוקה מלח (בדיעבד אני חושבת שצריך קצת יותר ), מוסיפים לאט תוך בחישה בקבוק בירה שחורה "מאלט נשר" בגודל 330 מ"ל, הבצק יוצא דביק אבל זה בסדר. כשהכל מתאחד מוסיפים 70 גרם אגוזי מלך קצוצים גס (הכנסנו לשקית וחבטנו בהם בעזרת מערוך).

    פיזרנו בתבנית בגודל 28 סנטימטר אורך ו10 סנטימטר גובה והכנסנו לתנור שחומם מראש ל150 מעלות, למשך עשרים דקות. אחרי העשרים דקות הגברנו את החום ל175 מעלות ואפינו עוד עשרים דקות (ככה היה כתוב במתכון- אנחנו עוד הוספנו עוד עשר דקות כדי שישתזף קצת מלמעלה). אחר כך בא החלק הקשה- להתאפק עד שיתקרר קצת. התבנית כמובן היתה מצופה בנייר אפייה משומן בעזרת ספריי שמן, כך שהלחם השתחרר בקלות. (הלחם נאפה בתבנית אפיה של TEFAL שלא סתם יש לה שם טוב- מדובר בתבנית שמעבירה את החום באופן אחיד בגלל המבנה המיוחד שלה ושל התחתית שלה, ובעיקר היא נון סטיק ועומדת בכבוד במדיח הכלים - פונקציה מאד חשובה בשבילי!)

     

    ''

     

    נשנשנו אותו עם חמאה ועם טפנד זיתים.

     

    למנה עיקרית בן הזוג התגייס וחיפש אף הוא מתכון באינטרנט. מצאנו כל מני מתכונים אבל לכולם חסרו לנו מצרכים אז בסוף עשינו גירסה משלנו שהולכת ככה- לקחנו תבנית קטנה ושפכנו לתוכה בערך סנטימטר של בירה שחורה. מעליה סידרנו כמו מניפה פרוסות תפוחי אדמה (בעקרון היה צריך גם בטטות, פלפלים וכו' שלא היו לנו). את תפוחי האדמה הברשנו מלמעלה ברוטב טריאקי (במקור היה צריך להיות ברביקיו) ופיזרנו טימין, מלח גס, פלפל שחור גרוס וקצת שמן זית. הכנסנו לתנור בחום של כ180 מעלות (במתכון המקורי לא היה כתוב כמה, ואנחנו פשוט שמנו אותו ביחד עם הלחם) וכיסינו עם מכסה סיליקון (אפשר עם נייר כסף כמובן). צלינו כארבעים דקות עד שנהיה רך. לצד תפוחי האדמה הכנסנו שוקי עוף באותה שיטה (השוקיים בושלו טיפה קודם כדי שיהיו מוכנים במקביל לתפוחי האדמה). 

     

    ''

     

    לקינוח עשינו רטרו למנה של מסעדות סיניות משנות השמונים – פירות בבלילת בירה. ערבבנו קמח תופח, סוכר, טיפה מלח וביצה אחת, הוספנו בירה שחורה (במקור המתכון הוא בירה לבנה, אבל ההימור הצליח וגם בירה שחורה עבדה). אני לא רושמת כמויות כי צריך לשחק עם הבלילה עד שהיא סמיכה אבל לא עבה מדי, סוג של דייסה מעובה. טבלנו בתוכה אננס בטבעות וטיגנו בשמן בערך בגובה של סנטימטר.

    הגשנו חם עם רוטב מייפל.

    ''

     

    כמובן שעל השולחן היו גם בקבוקי "מאלט נשר" לשתיה ביחד עם האוכל.

     

    מעבר לטעם היו גם היתרונות – המאלט מכיל מים, לתת שעורה, כשות, סוכר ופחמן דו חמצני בשביל הקצף , כך שיש את הטעם של בירה אבל כמובן בלי אלכוהול, ומעבר לזה המאלט כולל אנטי אוקסידנטים, וויטמינים ומינרלים כולל אפילו חומצה פולית שמומלצת מאד לנשים בהריון או לפניו.

    המשקה אינו מכיל צבעי מאכל וחומרים משמרים ובגלל שאחוז הסוכר נמוך ביחס למשקאות קלים אחרים, עדיף לבחור במאלט מאשר במשקה צבעוני מסוכר כלשהו.

     

    לאתר של "נשר מאלט" - http://www.tempo.co.il/%D7%9E%D7%95%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%A0%D7%A8%D7%92%D7%99%D7%94-%D7%95%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%9D/%D7%A0%D7%A9%D7%A8-%D7%9E%D7%90%D7%9C%D7%98/

     

     

     

     

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (22)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        27/2/14 08:30:
      יצירתי!
        26/2/14 09:16:
      אוהבים לשתות אך לא לבשל עם בירה
        26/2/14 06:15:
      בירה שאני מאוד אוהב

      צטט: צוריאל צור 2014-02-25 20:27:41

      בירה נשר, טעים בהחלט, בטח יותר מהגירסה הרוסית שעשויה מלחם ונקראת - קבס.
      __________________________
      שתיתי קבס בביקורי ברוסיה לפני כחצי שנה, היה מעניין. טעם של לחם באמת- שתיתי את זה בעיקר בגלל סיפורי שלום עליכם... מצחיק שזה שרד כל כך הרבה זמן.

        25/2/14 20:27:
      בירה נשר, טעים בהחלט, בטח יותר מהגירסה הרוסית שעשויה מלחם ונקראת - קבס.
        25/2/14 15:05:
      בירה נחום דווקא נשמע לי הלהיט הבא
        25/2/14 14:51:
      אהבתי ....
        25/2/14 10:31:
      ****8
        25/2/14 01:03:
      לחיים
        24/2/14 23:33:
      לילה טוב לכולם ----------------- שוש החמודה לצערי אני בכלל לא אוהב בירה - כמו תמיד אני זורם איתך -------------- בטח יש משהו בנושא רק לחברים שלי כרגיל
        24/2/14 22:23:
      כבר מוסיפה לרשימת הקניות בירה נשר - רעיון משודרג :)
        24/2/14 20:35:
      בירה שחורה, ברור , זה משקה מאוד טעים...
        24/2/14 18:08:
      יאמי!
        24/2/14 17:08:
      בירה שחורה מזכירה לי את הילדות.
        24/2/14 16:47:
      הורי עשו מטעמים עם בירה שחורה (=מאלט). והיא היתה התחליף לקולה שלנו היום....
        24/2/14 14:10:
      * יפה אהבתי שבוע טוב
        24/2/14 14:00:
      בא לי על האננס עכשיו:)
        24/2/14 13:49:
      נהדר שושקה פוסט עשיר כמו תמיד - יום נפלא
        24/2/14 10:50:

      בבית שלנו תמיד אפשר למצוא בירה מאלט

      כולם אוהבים אותה

        24/2/14 09:48:

      שוש יקרה לליבי נשיקה

      תודה על המילים והתמונות המעוררות תיאבון והמתכון הנהדר עם הבירה השחורה

      (-: בזמנו היו ממליצים לאישה מניקה לשתות בירה שחורה

      * חיבוקים אוהבים

      ושבוע ניפלא יקירתי

        24/2/14 09:42:
      באירלנד... לבשל ולאפות עם בירה זה מאוד פופולרי....:))
        24/2/14 09:38:
      ...ממממ...