עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    שולחן לשניים

    עדי רימל יוצאת לאכול ומספרת על זה

    0

    רוקח ים -ויוה לה- פאייה

    0 תגובות   יום שבת, 11/1/14, 19:53

    לפני כחודשיים ביליתי את ירח הדבש בעיר התוססת ברצלונה. מעבר להתרגשות המובנת מאליה, היו אלה ארבעה ימים של שכרון חושים קולינרי שהחלו בשוק הבוקריה עם מיקס פירות ים משגע והסתיימו בלא פחות מדמעות אושר כשהפאייה האלוהית של מסעדת סלמנקה פגשה את חיכי. לאחר הביקור שם הרגשתי שהמפגש עם פירות ים בארץ כבר לא יהיה אותו דבר. אבל בעקבות ביקור מענג ברוקח 73, מסעדתו של השף אייל לביא, שמחתי על ההזמנה לסקר ארוחה בסניף האח - רוקח ים.

    לשם כך לקחתי את איתי, האח האחד והיחיד, ויחד שמנו פעמינו בצהרי יום שישי לשוק החדש בנמל יפו. מסעדת רוקח ים מתפרסת על שטח של 65 מטרים מרובעים וכוללת בר עם כ-35 מקומות ישיבה בפנים ועוד שולחנות מול הים. התפריט מבוסס על דגה ופירות ים, והמנות מתאימות לחלוקה, אך לא רק. ניתן לשבת על הבר המקסים, לצפות בצוות הטבחים המבשל במטבח הפתוח וגם מגיש בעצמו את האוכל ולנשנש מנה או שתיים עם כוס יין, וניתן גם להרכיב ארוחה שלמה. הכל מתאים, הכל הולך.

     

    ''

     

    המקום מעוצב אך לא מעונב והמחירים נגישים בהתאם. הטעמים שתפגשו מתכתבים עם טעמים של חופי הים התיכון, וגם מקומו של הטאץ' היפואי אינו נפקד. המנות נחלקות לצלוחיות, סלטים, צלחות קרות, צלחות חמות, מחבת ברזל, פאייה, ופריטו.

     

    ''

     

    התמקמנו על הבר והשקנו לחיים עם שתי כוסות ריזלינג, קאיומי, כרמל 2010.

    מאחר ואיתי אינו חובב פירות ים, הוא בחר בסלט:

    פטוש יווני עם פטה המאירי, קרעי פוקצ'ה קלויים, ירקות טריים וזיתים שחורים – אני אף פעם לא מסרבת לגבינת המאירי. כבר טעמתי ורסיות שונות של סלטי שוק עם הגבינה העשירה והרכה הזאת וגם כאן היא לא אכזבה. הסלט היה טרי שבטריים, עם פרוסות דקות של צנוניות, חסה, מלפפון, בצל סגול, עגבניות, זיתי קלמטה והפטה הנהדרת שמעליה בזוק זעתר. לצערו של איתי הוא לא אכל לבדו מהסלט כי באמת שלא יכולתי לוותר עליו (וסלט צריך להיות ממש מצטיין כדי שאשקיע בו את תאבוני).

     

    ''

     

    המנה השנייה הוזמנה מסקציית הצלחות החמות מתוך נוסטלגיה וגעגוע לאחת המנות הטובות שאכלתי בחופה של פורטוגל:

    תמנון צרוב על הפלנצ'ה עם "פטאטאס בראווס", איולי שום ופפריקה מעושנת – אז בפורטוגל אני עוד זוכרת את מבטי האימה של שאר סועדי השולחן כשהוגש לי לשולחן תמנון שלם. אני התמוגגתי ממנו. ברוקח ים מוגשת מנה ובה חצאי תפוחי אדמה קטנים עם נגיסים של תמנון. התמנון כאן היה טעים ביותר, בטעם מעושן. הצטערתי שהיחס בין התמנון לתפוחי האדמה היה לטובת תפוחי האדמה שקצת שעממו. הייתי שמחה לקבל במנה יותר מהתמנון המצוין הזה.

     

    ''

     

    הטבח, שראה כי חלק ניכר מתפוחי האדמה נותר מיותם על הצלחת, פינק אותי בצלחת קרה והפעם קלע בול:

    סביצ'ה מוסר ים עם עגבניות צלויות, טאפנד זיתים, פלפל חריף וגבינת לאבנה - הצלחת הזאת מופלאה בטעמה ולשמחתי הייתה רק שלי כיון שאיתי, כאמור, אינו חובב דגים. זו מנה צבעונית עם עושר טעמים. לעיתים, אני טועמת סביצ'ה ובביס השלישי או הרביעי מתחילה כבר להשתעמם. כאן היה משחק של טעמים שהשתלב נהדר עם הלבנה החמצמצה והצ'ילי החריף הבזוק עליה.

     

    ''

     

    את המנה הזאת אכלתי עם פרוסות פוקצ'ה קלוייה עם סלסת עגבניות חריפה שהזכירו לי מיד את הפתיח שכל מסעדה בברצלונה מגישה. קחו לכם מהפוקצ'ה החמימה והרכה, מרחו עליה לאבנה, סלסת עגבניות חרפרפה, מעליה העמיסו מהסביצ'ה והרי לכם מעדן.

    ברוקח ים שתי מנות בלבד מתאימות לאלה שאינם חובבי דגים (אני לא מבינה למה, אבל יש כאלה). האחת היא פאייה של עוף ואת השנייה הזמין איתי:

    פרוסות אנטריקוט על הפלנצ'ה בלחמניית שומשום עם ירקות טריים ואיולי צ'יפוטלה - המנה מוגשת עם קוביות צ'יפס, קטשופ ומטבל רוי צהבהב המוגש בדרך כלל לצד הבויאבס וכאן הוא שיחוק נהדר שמלווה את הצ'יפס הפריך. את האנטריקוט שהוגש בכמות נדיבה ובלי בצל לבקשתו השארתי לאיתי. הוא דיווח שהבשר רך ומתמסר. בכל זאת לא התאפקתי וגנבתי לו כמה צ'יפסים חמימים ופריכים.

     

    ''

     

    בעוד אנו מרימים כוס שניה לחיי סופי שבוע משפחתיים שכאלה, נחתה על שולחני המנה שלה חיכיתי ברמת ציפייה גבוהה: פאייה פירות ים עם פילפלים עגבניות וזעפרן - המנה שמוגשת במחבת ואינה גדולה מדי, מורכבת מאורז שמבושל בבויאבס עם טעמי הפסטיס והזעפרן בדיוק לפי הספר. המולים גדולים ובשרניים בדיוק כפי שאני אוהבת, השרימפס והקלמרי עשויים לעילא ולעילא והפלפלים מוסיפים צבעוניות לכל החגיגה. אני שמחה לבשר כי המנה הזאת לא אכזבה, ולא הותירה אותי מתנחמת רק מזיכרונותיי מברצלונה. נהפוך הוא - התענגתי עליה כל כך עד שבשלב מסוים הפסקתי את השיחה עם איתי ואמרתי לו: שקט! עכשיו אני צריכה שקט. עצמתי עיניים והרגשתי כאילו נסעתי במנהרת זמן קצרה (חודשיים ..אמרנו) לברצלונטה הקסומה. איתי, שמורגל בהתנהגויות משונות שלי כשאני פוגשת מנה ממש מעולה במסעדה, לא הביע טרוניה והמשיך לנשנש בשקט את הצ'יפס שלו, עד שסיימתי את הפאייה שלי ויכולתי להתפנות לשאול אותו מה התכנונים שלו לשבת.

     

    ''

     

    ברוקח ים מגוון קינוחים ולנו הומלץ על שני קינוחים קלילים יותר שמתאימים לסיום של ארוחה מלאה. הקינוחים מזכירים לנו כי אין כמו יפו במיוחד בליל שבת:

    גלידת חלב על טחינה גולמית, שערות חלבה ואשכולית אדומה - גלידה עשירה בטעם ניטרלי, עם משחק של מתוק חמוץ מריר הודות לחלבה ולאשכולית. יופי של קינוח.

     

    ''

     

     

    מלבי - איתי ואני לא נמנים עם חסידי המלבי. אבל כאן התענגנו על קינוח מיוחד עם מרקם מלטף בטעם מקורי של רחת לוקום עם פיסטוקים ומרירות חורפית קלה של קליפות תפוז. לדעתי זה אחד המלבי הכי טובים שיש. פשוט ומדויק.

     

    ''

     

    לסיכום קבלת השבת בסגנון ים תיכוני של רוקח ים, אפשר לקבוע שאם אתם חובבי פירות ים - זה המקום בשבילכם. המנות כולן נקראות כל כך מפתות וממש קשה לבחור. אבל אם אתם לא מחובבי הדגה, לא תמצאו כאן מבחר רב אבל גם המנות הספורות ללא דגים הן טובות ומוקפדות.

    רוקח ים  - טאפאס בר, פירות ים

    שוק הנמל ביפו, האנגר 1, יפו

    טלפון: 03-6294141/2

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      ארכיון

      פרופיל

      עדי_רימל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין