עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    שולחן לשניים

    עדי רימל יוצאת לאכול ומספרת על זה

    0

    סאמר סקול - מסעדת אולגה בנצרת

    2 תגובות   יום שבת, 14/12/13, 19:13

    נצרת היא אחד המקומות האהובים עליי לטיול. מקומות קדושים, שוק תוסס, מגוון בתי מלון ושפע של מסעדות, חלקן מגישות אוכל מסורתי וחלקן אוכל מעודכן יותר.

    מסעדת אולגה היא אחת המסעדות האהובות עליי של השף הכי חתיך ומגניב – סאמר מילאד, דור חמישי למשפחת קצבים. השף עשה קילומטראז’ לא מבוטל במסעדות תל אביביות עד שהחליט לחזור לנצרת ולפתוח מסעדת פיוז’ן בבניין בן 270 שנה ששימש בעבר כבית הספר היסודי בו למד. המסעדה נקראת אולגה ע"ש המנהלת המיתולוגית של בית הספר, חדר המורים הפך למטבח פתוח, הסועדים יושבים בתוך הכיתות והתפריט מעוצב כמחברת עם ציונים. מקורי ביותר. לא בכדי, יש המכנים את השף "סאמר סקול".

     

    ''

     

    סאמר משלב במסעדה חומרי גלם מקומיים עם טכניקות בישול מסורתית ומעודכנות גם יחד. השילוב הזה מייחד את המקום בהשוואה לשאר מסעדות נצרת.

    הוזמנתי הפעם כדי לטעום ממגוון המנות שהמסעדה מציעה. במקום מתכוננים לחג המולד ולשפע המבקרים שיגיעו לנצרת לקראת החג: המסעדה מקושטת בכובעי סנטה קלאוס וברור שגם מקומו של עץ האשוח לא יפקד.

    המנות הראשונות שטעמתי:

    סלט יפני (עם רוטב סודי שסאמר לא מגלה) - מנה קלילה הכוללת חסה, עלי ביבי, כרוב לבן, נבטים, גזר וארבעה שרימפס בטמפורה בניחוח מזרח רחוק.

     

    ''

     

    קרפצ’יו עגל ופרמז’ן - צלחת עם קרפצ'יו מאיכות טובה ברוטב פונזו עם פרמז'ן. ההגשה יפהפייה ומקורית עם מגררת קטנה, לגבינה, יופי של מנה.

     

    ''

     

    סלט קפרזה חם עם עגבניות, מוצרלה, צנוברים ורוטב שמנת פסטו חם. מנה צבעונית ומצוינת.

    לעיקריות טעמתי:

    קדירת שרימפס עם אבוקדו – מנה מנחמת, מתאימה לי מאד בשל היותי חובבת שרימפס ואבוקדו. עד כה לא יצא לי לנסות צירוף של שניהם יחד בצלחת, ולהפתעתי האבוקדו החמים בציר שמנת ושרימפס נעם לחיכי.

    פילה כבש ברוטב עגבניות שרופות – מנה שבה הרוטב החרפרף הוא תענוג אמיתי ונוגב עד תום. אני לא חסידה של כבש, אך השילוב של עגבניות שרופות וזעתר מגינת המטבח גרם לי להמשיך ולנעוץ מזלג בצלחת שוב ושוב. למי שאוהב בשר כבש זו מנה מומלצת.

    סראסיסו ערבית – זהו מתכון בן חמישה דורות. הבשר המרכיב את הנקניקייה מושרה ביין אדום ותבלינים למשך 72 שעות ומוגש עם עגבניות שרי, פלפלים חריפים ובצל ירוק ברוטב שום לימון וחמאה. את דחיסות הנקניקייה פחות אהבתי, אך גם כאן הרוטב היה מזמין לניגוב.

    קובה ביף - רצועות של הבשר היפני המשובח שהיו רכות ונימוחות כחמאה. מנה מומלצת, עשויה בפשטות, כי חומר גלם כזה, לא מצריך רטבים מיוחדים.

    ריבועי פילה ברוטב טופי - זו המנה המנצחת. שילוב מקורי של "חלונות פילה", כפי שמכנה אותם השף, ברוטב טופי קרמלי מפולפל. אפשר לנשנש אותה כמו חטיף ולא נודע כי בא אל קרבה.

    את הקינוחים מכינה בת דודתו של סאמר, הקונדיטורית מייסא, כאן מגישים פלטת קינוחים משתנים. אני טעמתי: קינוח סניקרס, אצבעות רושה ועוגת גבינה עם קרמבולה. מכל אלה אהבתי במיוחד את הסניקרס. תה עם נענע (אי אפשר בלעדיו בנצרת) סיים את הארוחה.

     

    ''


    מקום עם היסטוריה ועיצוב מקורי, שף צעיר שחף מאגו ואוהב לארח ופיוז'ן של מנות ממטבח מקומי ומטבח בינלאומי – כל אלה הביאו אותי לחבב מאד את אולגה. מקווה שגם אתם תאהבו.

    אולגה – שכונת אלרום. נצרת  04-6567755.

    דרג את התוכן:

      תגובות (2)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        16/12/13 16:31:

      צטט: יאיר ברטשפיז 2013-12-14 21:06:03

      העיר מגניבה.

      הלוקיישן נשמע מגניב.

      השם מגניב.

      חלק מהעיקריות נשמעות מגניבות.

      בהחלט סיבה לנסות את המקום.

       

      רק בעיה שבנצרת יש כמה וכמה מקומות שסימנתי לעצמי והביקור הקרוב (מקווה שבסוף החודש) יאפשר לי זמן לסעודה אחת בלבד.

       

      אני מקווה שלא יהיה בלגאן גדול מדי בעיר

       הי יאיר,

      יש באמת כ"כ הרבה מקומות....(תוכל לקרוא על סיור קולינארי בן יומיים שעשיתי בעיר  בבלוג השני שלי..) ופרט לסיור זה הייתי עוד שלוש פעמים נוספות בנצרת ובכל פעם אכלתי במקום אחר.). בשל המגניבות כדאי לנסות את אולגה. רק תזהר עם הנסיעה בעיר...עניין לא פשוט.

        14/12/13 21:06:

      העיר מגניבה.

      הלוקיישן נשמע מגניב.

      השם מגניב.

      חלק מהעיקריות נשמעות מגניבות.

      בהחלט סיבה לנסות את המקום.

       

      רק בעיה שבנצרת יש כמה וכמה מקומות שסימנתי לעצמי והביקור הקרוב (מקווה שבסוף החודש) יאפשר לי זמן לסעודה אחת בלבד.

       

      אני מקווה שלא יהיה בלגאן גדול מדי בעיר

      ארכיון

      פרופיל

      עדי_רימל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין