עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    שולחן לשניים

    עדי רימל יוצאת לאכול ומספרת על זה

    0

    אדום עולה - המסעדה הירושלמית הוותיקה בלבוש חדש

    0 תגובות   יום שבת, 23/11/13, 09:25

    את ירח הדבש שלי, שהחל בעיר התוססת ברצלונה, בחרתי לסיים באווירה רגועה בצימר בהרי ירושלים. אין כמו עיר הקודש כדי להגיע לאיזון בנפש, רוגע ואוויר צלול שלא תמצא כמותו במרכז הארץ.

    ההזמנה לסקר את "אדום" הגיעה בעיתוי מושלם וסימנה את המעבר מחודש של חגיגות לחזרה לשגרה.


    ''

    אדום הוותיקה שכנה בעבר בבית אבן בנחלאות שהשרה אווירה רומנטית ואינטימית. לאחרונה שינתה המסעדה מיקום ועברה למרכז התוסס בתחנת הרכבת הראשונה.
    המקום משדר פחות אינטימיות ויותר מעודכנות, מעוצב כביסטרו, עם שולחנות וכסאות עץ מחופים מפות לבנות.  קיר אבן נותן תזכורת  למיקום הקודם. הגענו בשעות הצהריים המאוחרות. מוזיקה חרישית ונעימה קיבלה את פנינו. בערב, כך נאמר לנו, מעמעמים את האורות ומגבירים את מוזיקת הרקע.

    השירות באדום מוקפד ומקצועי. המלצרית החביבה, שרה, קלעה בהמלצותיה לאחר שביררה את העדפותינו ולכל אורך הארוחה המלצרים פינו את מה שיש לפנות והחליפו  סכו"ם וצלחות באופן חרישי ולא מעיק. המנות הובאו בקצב ראוי  ולפי בקשתנו.

    את הארוחה פתחנו בשני קוקטיילים על פי המלצתה של המלצרית:

    יעלי באויר - קוקטייל משגע שמורכב מסטולי וניל, ליצ'י וג'ין.

    הג'ינג'ר של תמרה - שילוב חביב של ג'ינג'ר, מרטיני, סטולי תפוח וסטולי לימון.


    ''

    השף, אלרן בוזגלו, גרם  לבעלי ולי לבעיה אמיתית עם קריאת התפריט: המנות הראשונות מגוונות ונשמעות כה מפתות, כך שההתלבטות הייתה קשה. לבסוף הוחלט להזמין שתי ראשונות לכל אחד ולחלוק עיקרית.

    המנות הראשונות לא רק שלא אכזבו, אלא היו מוצלחות ביותר:

    קרפצ'יו סלק, עם גבינת צ'דר, אגוזי מלך ובלסמי - מנה שבעלי חובב הסלק משתדל להזמין בכל מסעדה אם היא קיימת בתפריט. על צלחת גדולה מונחים עיגולים דקיקים של סלק, ברוטב שתואר כדומיננטי אך אינו מאפיל על
    טעמו של הסלק. האגוזים והקרוטונים הוסיפו מרקם קראנצ'י. מנה סקסית שבעלי תאר כמעולה.

     

    ''


    פטה כבדים וג'לי מוסקט, ריבה ביתית וטוסטונים- הפטה החמאתי והעשיר מאד מוגש בצנצנת, ולצדו צנצנות קטנות של ג'לי מוסקט וריבת הבית לצד טוסטונים. השילוב הקלאסי התגלה גם כאן כמוצלח ביותר והביצוע פשוט מושלם. פטה - מהטובים שטעמתי.


    ''

    רביולי סרטנים, עם צדפות ונגולי, בחמאת מרווה וקרם רוקפור – המנה הראשונה המנצחת לטעמי. מדובר ברביולי שחור ממולא בבשר סרטן, באופן כזה שהוא מורגש ביותר ולא צריך זכוכית מגדלת לחפשו. צדפות וונגלי נוספות לחגיגה והכל מוגש ברוטב קטיפתי מנחם (שלוקק עד תום) ועליו קוביות קטנות של תפוח עץ חמצמץ לאיזון. זו המנה שהוציאה ממני קריאות עונג ואם אתם מגיעים לאדום - אתם חייבים להזמינה!

     

    ''

     

    סביצ'ה של שלושה דגים - מנה שהומלצה על ידי השף והיוותה איזון מרענן: מנה צבעונית המורכבת מנתחי מוסר, סלמון וטונה אדומה. לדגים הצבעוניים נוספו קיווי ותפוח והכל נכבש בשמן זית, לימון ויוזו. מנה עדינה, לא חמוצה מדי, במרקם נגיס. כיף של מנה - חוסלה עד תום גם על ידי בעלי שמעדיף את הדג שלו במצב צבירה מתקדם יותר.


    ''

    בשלב זה היינו מרוצים ומסופקים אך כאמור החלטתי להזמין עוד עיקרית. התלבטתי רבות בין המנות. במיוחד קרץ לי הדניס ממולא פטריות, מוצרלה ולימון כבוש וכן ריזוטו אצות ים וקלמרי שהומלץ על ידי המלצרית. העדפתי להימנע מפחמימות ולכן הזמנתי רק פירות ים - מחבת לוהטת של מגוון פירות ים ברוטב יין לבן, חמאה ופטרוזיליה.

    המנה מאוד נדיבה בגודלה ומכילה מגוון הכולל קלמרי, שרימפס וג'מבו שרימפס, קוקי סן ז'ק, סרטן ומולים. למען האמת, אני מניחה כי בעבר הייתי נהנית יותר מהמנה. אך מאחר ורק לפני שבוע התוודעתי לטעמם של פירות הים בשוק הבוקריה בברצלונה, צר לי להיווכח כי אנחנו עדיין לא שם. הקוקיה והמולים היו טובים, אך השרימפס לא
    הפליאו וחתיכת הסרטן הייתה אנמית וכמעט מיותרת. הרוטב היה אף הוא מעט אנמי ודליל. בפעם הבאה אלך עם ההמלצה של המלצרית למנות יצירתיות יותר.

     

    ''

    לקינוח הוזמנו:

    טירמיסו – שוב, קינוח המבחן של הבעל. הוא מקפיד לחפש אותו בתפריט. הקינוח הוגש בכוס אסימטרית מיוחדת והטעם היה סימטרי לחלוטין - לכיוון מעלה. הטירמיסו הנ"ל הוכרז כאחד הטובים שטעם. הורגש כאן טעם דומיננטי של קפה ואפילו אני נהניתי ממנו כיוון שלא היה מתוק מדי. שאפו.

     

    ''


    עוגת גבינת עיזים - המלצרית הדגישה כי מדובר כאן בגבינת עיזים. אני התפתיתי להזמין ולא התחרטתי. מנה מיוחדת של קונדיטורית הבית, הודיה כהנא, שמאתגרת את חיכו של הסועד הממוצע. בעלי לא אהב. אני, שמתחברת
    לטעמים לא שגרתיים, אהבתי מאוד. טעם ברור, אך עדין, של גבינת עיזים לצד טראפלס חביבים. מנה מיוחדת ששימחה אותי.

     

    ''

    הפוך טוב שמוגש בכוס זכוכית (זה לא תל אביב כאן!) ותה עם נענע חתמו את הארוחה.

    לסיכום, אדום הוותיקה לא מאכזבת. יש כאן שף וקונדיטורית שיודעים את עבודתם ומספקים אוכל שהוא גם חוויה. מי שטרם ביקר חייב להגיע, ומי שכבר היה יודע שכדאי לחזור.

    אדום - דוד רמז 4, מתחם תחנת הרכבת החדש, ירושלים. טלפון: 02-6246242.

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      ארכיון

      פרופיל

      עדי_רימל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין