עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    לטעום את הכינרת – פסטיבל "טעם כינרת". (חלק ב').

    11 תגובות   יום רביעי, 20/11/13, 11:07

    ''

    אחרי שהתעייפנו מארוחת בוקר, פיצה וחוות תנינים, הגיע הזמן לארוחת צהרים וכאן הגענו ל"מרינדו" בקיבוץ עין גב שהיא חלומו הרטוב של כל קרניבור. כאן אין "מיטלס מאנדי", כאן יש בשרים, משובחים, והרבה.

    אחרי רחרוח במעשנה המשוכללת שבחוץ, התיישבנו לשולחן וטעמנו מהיין של המקום (למקום יש יקב וגם שמן זית ועוד מוצרים ביתיים, כי המוטו הוא "קודם כל תוצרת הגולן").

    ''

     

    לכבוד פסטיבל "טעם הכינרת" תתקיים סעודת אבירים ענקית שמערבת את כל החושים, ואנו זכינו לטעום מעט ממנה בצורת בשרים בנתחים ענקיים של טלה, נקניקיות הבית, ספריבס טלה,אסאדו,  והכי הכי – הפיקניה, אותו נתח שפחות מוכר בארץ אבל כל דרום אמריקאי יעיד שהוא ה-בחירה. במקום לספר מה אכלנו שם, עדיף להתמקד בתמונות שמראות מעט ממה שמככב שם על הצלחות, על הגריל ובפוייקה. על סעודת האבירים ממונה השף אריאל כהן ממסעדת NG התל אביבית.  אפשר לרכוש בשרים ומוצרים נוספים במקום (ויש משלוחים ואריזה כמו שצריך כדי שהבשר יגיע בצורה האופטימלי שלו- כל הפרטים בדף של "מרינדו").

     

    ''

     

    הדף של "מרינדו" - http://www.marinado.co.il/

    וכל המידע על סעודת האבירים - http://www.marinado.co.il/%D7%A1%D7%A2%D7%95%D7%93%D7%AA-%D7%90%D7%91%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%A0%D7%93%D7%95.html

    לסיום, כדי שלא נהיה רעבים ממש לקראת הנסיעה למרכז, עצרנו ב"על הנהר- בית אוכל ושיכר".

    "על הנהר" ממוקם במתחם ירדנית שבקיבוץ כינרת, שבו הנוצרים טובלים בנהר בעקבות ישו, והמקום הוא קודם כל בר עם מגוון רחב של משקאות (אנחנו טעמנו יין לבן מעולה וכמובן יינות קינוח צרפתיים מיוחדים). האוריינטציה היא צרפתית וכך היו המנות שקיבלנו לטעימה- טרטר טונה על אבוקדו, פאייה בסגנון צרפתי (עירוב מיוחד של ספרד וצרפת שכולל פירות ים ורוטב שמנת), וכמובן גם סטייק ברוטב שמנת לא נעדר מהטעימות (כי מזמן לא אכלנו בשר...). הקינוח היה מנה מיוחדת שעוברת במשפחה וכלל קרפ עם גבינות מתוקות – עדין ומסתדר נהדר עם יינות הקינוח. בתקופת הפסטיבל יתקיימו במקום ערבי ג'ז שילוו את האוכל.

     

    ''

     

    דף "על הנהר"  - http://www.rest.co.il/sites/Default.asp?txtRestID=5121

    ובפייסבוק- https://www.facebook.com/pages/%D7%A2%D7%9C-%D7%94%D7%A0%D7%94%D7%A8-%D7%91%D7%99%D7%A1%D7%98%D7%A8%D7%95-%D7%91%D7%A8-Al-Hanahar-Bistro-Bar/147191755364240

     

    הפסטיבל מתקיים בין התאריכים 27 לנובמבר (נר ראשון של חנוכה) ועד 7 לדצמבר 2013, ונותן מענה מקיף לחופשת החנוכה הארוכה, ולכל טעם ובחירה. מזג האוויר המדהים באזור בחורף (והאמת, אצלנו זה לא בדיוק חורף לאחרונה...) מאפשר התנסות במגוון קולינרי עשיר. חוץ מהמקומות שאני ביקרתי, יש גם בין השאר (ובאמת שאי אפשר לכתוב פה את הכל) –

    פתיחת מסעדת "1910" בחצר ראשונים בדגניה א' עם ארוחת שרינג המאפשרת טעימה נרחבת של מנות מיוחדות של השף עודד שוורצברד, משתה ספרדי ב"צל תמר"- באשדות יעקב איחוד שכולל טאפסים, פירות ים, סנגריות ומוזיקה בניצוח השף עומרי שחר, שירה בצבור בבית הבד "שמן המאה" בדגניה א', כמו של פעם עם עוזי וחיים אסנר, "מול הכינרת"- מרכז הקניות בו מסעדת "ערמונים" בצומת צמח, עם ערב מוסיקלי וארוחת "אכול כפי יכולתך" חופשי חופשי ועם הזמר רעות יהודאי בשירים קלאסיים מכל הזמנים, הפנינג סרטי קולנוע לכל המשפחה בבית גבריאל שכולל גם מתקנים מתנפחים, דוכנים, קרקס אקרובטי והפתעות, הרקדה חגיגית בעמק באפיקים- לחובבי ריקודי העם, עם ירון כרמל וחיה שיפמן- מיני מרתון של ריקודי כל הזמנים, סדנאות לעבודה עם בצקים לחנוכה לילדים- יצירת חנוכיה מבצק עם הקונדיטורית בשמת שוורצברד וינר בדגניה א', חפלה מזרחית ב"מזרחית של צל התמר" במתחם "מול הכנרת, כמובן כולל המון מוסיקה מקפיצה, ערב יווני במסעדת "רוברג" , קסמים וסיפורים לילדים בספריה של המכללה האקדמית כינרת, ו... כן, קחו אוויר, יש עוד המון המון –

    מסיבת חומוס ב"יוסי של החומוס" בקיבוץ אפיקים, פעילות וטעימות ב"תמרים פלוס" עם הטעמים שאפשר למצוא רק באזור, מוסיקה אמריקאית ואירית במלון נוף גינוסר, סיורים ברכבת לילדים וסדנאות בנגריה של "סבא יוסי" בעין גב שבהן אפשר ליצור חנוכיות, סיורים מודרכים בחוות נהריים כולל תצפית על גבול ירדן, טיולי סוסים בוורד הגליל, פינות ליטוף ויצירה בהרבה מהיישובים והקיבוצים, סיפורי אוכל בחצר כינרת, סיורי טבע אם ברגל, אם ברכבים חשמליים, בהדרכה או במסלולים, במיולים או בג'יפים, טיול עששיות לילי בקיבוץ כינרת כולל קומזיץ כמו שצריך...

    ואלה רק מעט מהדברים שאפשר לעשות בפסטיבל.

    כדי להספיק את הכל מומלץ להשאר באזור באחד מסוגי הלינה הרבים – בתי מלון, כפרי נופש, אירוח כפרי בקיבוצים או אכסניות.

    הפרטים המלאים, תאריכים, מחירים, קישורים לאתרים וכל המידע הדרוש נמצאים באתר הפסטיבל  -

    http://www.kinneret.info/

    ובדף הפייסבוק- https://www.facebook.com/taam.kinneret

    ויש גם מבצע פרסים – שווה לבדוק בקישור - http://www.kinneret.info/?p=1952

     

     

     

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (11)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        29/11/13 16:52:

      צטט: rinat* 2013-11-29 12:19:08

      תמונות נתחי הבשר כל כך מגרות ומעוררות תיאבון .. שעשית לי חשק לבקר במקום.. עד שקראתי שהבשר מוגש עם שמנת ... ברור לא כשר.וחבל ..
      ללא ספק את עושה חיים .. אולי תקחי אותי איתך איזה יום??

      חג אורים שמח נשיקה ושבת שלום

      __________________________________________

       

      הבשר עם השמנת הוא ב"על הנהר" אבל ב"מרינדו" הבשרים מוגשים בלי רטבים, רק עם קעריות של מלח גס או תבלינים שאפשר לשים לבד, כדי לא לפגום בטעם הבשר. מי שרוצה יכול לבקש רוטב צ'ימיצ'ורי למשל אבל אין שמנת ואין ערבוב חלב ובשר. מה שכן, הקינוחים חלביים אבל לא חייבים להזמין אותם. יש שומרי מסורת שמסתדרים במקום כזה כל זמן שלא מזמינים מנה חלבית אחרי הבשר.

        29/11/13 12:19:

      תמונות נתחי הבשר כל כך מגרות ומעוררות תיאבון .. שעשית לי חשק לבקר במקום.. עד שקראתי שהבשר מוגש עם שמנת ... ברור לא כשר.וחבל ..
      ללא ספק את עושה חיים .. אולי תקחי אותי איתך איזה יום??

      חג אורים שמח נשיקה ושבת שלום

        26/11/13 13:45:

      צטט: ליאורשדמתי 2013-11-26 11:50:31

      מרינדו- מסעדת הבשר מהטובות בצפון בפרט ובארץ בכלל. תוכלו למוא במסעדה, מעבר לתפריט בשרים עשיר, גם את היין המשובח שהם מייצרים. יינות "מרינדו" מצויינים ומתלווים בצורה מושלמת לבשרים המוגשים במקום. מצטרף בחום להמלצה הנ"ל. בתיאבון!

      ____________________________________

       

      היין באמת מצוין ומחמיא מאד לבשרים.

        26/11/13 11:50:
      מרינדו- מסעדת הבשר מהטובות בצפון בפרט ובארץ בכלל. תוכלו למוא במסעדה, מעבר לתפריט בשרים עשיר, גם את היין המשובח שהם מייצרים. יינות "מרינדו" מצויינים ומתלווים בצורה מושלמת לבשרים המוגשים במקום. מצטרף בחום להמלצה הנ"ל. בתיאבון!
        23/11/13 16:01:
      שתהיו בריאים כמות כזו של בשר אני לא אוכלת בשנה
        23/11/13 11:58:
      נראה מעולה!
        21/11/13 04:42:
      תודה שושקה על עוד פוסטעים - סופשבוע נעים
        20/11/13 17:43:
      התמונות מעוררות חושי טעם וריח, נראה נפלא, תודה יקירה ♥
        20/11/13 15:24:
      פוסט מעורר תאבון
        20/11/13 12:47:

      הריח של הבשר על האש הגיע עד אליי (-:

      שוש יקרה לליבי נהדר היה לקרוא גם את החלק העסיסי הזה

      והעברת נהדר את חווית הפסטיבל

      התמונות ממש מגרות את כל החושים

      * חיבוקים אוהבים ותודה ששיתפת אותנו נשיקה

      יום ניפלא

        20/11/13 11:15:
      אהבתי את סעודת האבירים במיוחד הבשר:)