עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    שולחן לשניים

    עדי רימל יוצאת לאכול ומספרת על זה

    0

    גבר, אישה, אוכל, שתיה: הטרקלין - ביסטרו בשר ויין

    6 תגובות   יום שבת, 26/10/13, 15:13

    בשלושת החודשים האחרונים, החלטתי להתנזר מבשר. לאנשים סביבי שמכירים אותי כקרניבורית מוצהרת הדבר נראה תמוה וחלק אף טרחו להביע דאגתם הכנה לבריאותי....

    למען האמת אין סיבה מסוימת שגרמה לי להתחיל לחבב המבורגר עדשים במקום סטייק פילה. כל מיני החלטות ומחשבות טרום חתונה כנראה שהביאוני עד הלום.

    מסיבה זאת, כשהגעתי למסעדת הטרקלין על מנת לסקר ארוחת טעימות בהזמנת יוסי בן אודיס, סומליה מבעלי המקום, הרהרתי מה עלי לעשות. אומנם המקום מספק מענה גם לצמחונים שביננו אבל למען האמת, לסקר מנות צמחוניות במקום המוגדר ביסטרו בשר ויין, זה די לחטוא למטרה.

    אם להתחיל מהסוף, החוויה הייתה כה מהנה שלאחריה יצאתי עם תובנה ברורה לגבי הבשר ואני- יחסינו לאן: אמשיך גם אמשיך ביום -יום להמעיט באכילת בשר, אך כשיקרה בדרכי בשר משובח ומגרה כפי שטעמתי כאן, לא אתנזר...

    מסעדת הטרקלין, שקיימת כבר שבע שנים היא מקום אידיאלי לזוגות: האווירה האפלולית, המוסיקה הטובה והעיצוב החם עונים על הדרישה למקום רומנטי. אמנם רומנטיקה נוצרת מחיבור בין שני אנשים אבל הכל כאן מעיד כי זה המקום המושלם לחגוג אותה.

    במקום גם עורכים ערבי גיבוש ובין השאר גם 3 שעות של "ארוחה מהסרטים", 11 מנות בליווי של קטעי סרטים והומור. אך אני והזוגי בחרנו להתמקד במנות עצמן.

    את הארוחה ליוו שני יינות מצוינים. מילה על היין: ניכרת כאן אהבה רבה של אוצר היין יוסי בן אודיס ליינות מקומיים. יש כאן 160 סוגי יינות, כולם על טהרת הכחול לבן. יוסי ,ספג במשך השנים הרבה ביקורת על אמירות כאלו ואחרות. תגידו מה שתגידו, הבנאדם הולך עם האמת שלו, אבל יותר מכך, הוא מפרגן בלי סוף להרבה מסעדנים
    אחרים. בערב בו ביקרתי במקום, הוא הפליג בשבחם של יקבי בוטיק, בהם יקב אסף עליו כתבתי בפוסט אחר.

    היינות שנבחרו הם: קברנה מיקב שאטו דה גליליי, 90% מרלו, 10% קברנה, יין שבן אודיס עצמו מלווה את יצורו. היין הוותיק יותר הוא "יוסף" - בלנד של קברנה, מרלו וסירה.

    ''

    איני מתימרת להיות מבינה גדולה ביינות אך אני מזהה איכות והיינות האלה היו ממש מעולים. חיסלתי את בקבוק "יוסף" בהנאה רבה. וזה אכן ניכר במאמצי לקום בסוף הערב מהספה...

    לחם הבית הוא פרנה מרוקאית שסוד הצלחתה טמון באפייה בתנור על חלוקי נחל.

    המנה הראשונה הצמחונית הייתה ארטישוק איטלקי אפוי בתנור עם עגבניות שרי, פטריות יער, גבינת עיזים ופסטו. מנה בעלת טעם עדין שמאזנת את שאר הראשונות שכל כולן בשר.

    ''

    קרפצ'יו סינטה ופרמז'ן עם נגיעת פסטו היא מנה מוצלחת ביותר ובולטת במיוחד בנוף הקרפצ'יו המוכר בזכות העובדה שאינה טובלת כל כולה בבלסמי ובלימון, אלא נותנת בראש ובראשונה לבשר לדבר. בשר משובח אינו זקוק לטעמים מאפילים וכאן גם הנתחים שלא היו דקים מדי השלימו את ההנאה. היות שבנזוגי אינו חובב
    בשר נא, המנה הזאת חוסלה כל כולה על ידי.

    ''

    נקניקיית טולוז של אלן טלמור היא נקניקיית בקר עם גבינת פיקורינו. למען האמת, עם כל הכבוד שאני רוכשת לאדם שהחזיר נקניקיה ליושנה בישראל, איני נמנית על חסידיו של השרקוטייר הלאומי. אני מניחה שאחרים יחשבו אחרת, אני בכל אופן נהניתי יותר ממצע הכרוב הכבוש בבירה שהחזיר אותי ליריד האוכל בכיכר בית העיריה בוינה.

    פטה כבד בקראסט אגוזים ותמרים עם ריבת בצל, צ'ילי וג'ינג'ר. שמה של המנה הזו יצא למרחוק ובצדק. מבחינתי הטעם לא פחות מאלוהי. הטקסטורה כה עדינה עד שאפשר לאכול את הפטה בכפית .ריבת הבצל החרפרפה נותנת אדג' מוצלח לכל היופי הזה. אם יש מנה שלא כדאי לכם להחמיץ- זו המנה.

    ולעיקריות: שמוליק המלצר הידען והמקצועי, המליץ לנו לא לוותר על מנת הקובה ביף.  לשולחן מוגשים 270 גר' של פרוסות קובה ביף  משויש כהלכה. כאן הבשר אינו מגיע מיפן אלא היישר מארה"ב והוא הכלאה של קובה יפני ואנגוס אמריקאי. הסועד לוקח נתח וצולה אותו על אבן לוהטת, רצוי 10 שניות מכל צד. עבודת ההכנה הזאת מהנה וכיפית והבשר-  מתמוסס בפה. לא צריך כאן אפילו צ'ימיצורי,
    אע"פ שהוא מאד מוצלח כאן. הבשר מדבר, והוא מדבר לעניין. לצד הבשר מוגש סלט ירוק, שנאמר כי היה מוצלח .(כשאני מתרכזת בבשר, אני לא אוהבת רעשי רקע בדמות ירק).

    ''

    מנה מוצלחת נוספת הייתה  שיפודי נתח קצבים. שני שיפודים של אחד הנתחים האהובים עלי, עם הטעם החזק והפצפוץ של מלח גס. כאן הוא נעשה גם באופן כזה שלא צריך לשבור שיניים כדי לנגוס בו. מומלץ ביותר.

    לקינוח הגיעו שתי מנות:

    מלבי - כאן הקינוח המוכר עשוי משמנת במקום חלב ואין זכר למי ורדים (כי בינינו, אומר שמוליק המלצר, מי אוהב מי ורדים). המלבי מוגש עם וניל, אגוזים מסוכרים וסילאן. הזוגי טען כי למרות שהוא לא חסיד של מלבי, זהו אחד הקינוחים הטעימים והוא מפתיע במרקם העשיר שלו שדומה יותר לפנקוטה מאשר למלבי סטנדרטי.

    פלצ'ינטה - זהו למעשה בלינצ'ס ממולא בקרם בננות. אני התחברתי מאד לקינוח הזה שהזכיר לי זיכרונות מבית סבתי הפולניה (בלינצ'ס) עם ארטיק בננה בחוף בת-ים של ילדותי. זה היה קינוח פשוט וטעים, סיום מוצלח לארוחה מוצלחת.

    קפה חזק לאהובי ותה עם נענע בשבילי חתמו את החוויה.



     



     

    דרג את התוכן:

      תגובות (6)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        3/11/13 18:38:

      צטט: Penny Lane 2013-10-31 02:22:58

      מזל טוב :)

      תודה

       

        31/10/13 02:22:
      מזל טוב :)
        30/10/13 14:50:

      צטט: עדי_רימל 2013-10-30 14:49:52

      צטט: יולילביא 2013-10-29 20:48:53

      מקום מקסים ורומנטי עם אוכל משובח. מומלץ בחום

       

       

        30/10/13 14:49:

      צטט: יולילביא 2013-10-29 20:48:53

      מקום מקסים ורומנטי עם אוכל משובח. מומלץ בחום

       

        29/10/13 20:48:
      מקום מקסים ורומנטי עם אוכל משובח. מומלץ בחום

      ארכיון

      פרופיל

      עדי_רימל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין