עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    שולחן לשניים

    עדי רימל יוצאת לאכול ומספרת על זה

    0

    פסטוריה - איטלקית כשרה ומבטיחה

    7 תגובות   יום שישי , 11/10/13, 14:46

    אחד הדברים הנחמדים שכרוכים בלהיות בעלת בלוג ביקורת מסעדות הוא שלל הבקשות מחברים להמלצות, איש איש ע"פ טעמו. חברי שומרי הכשרות מבקשים גם הם המלצות, אך לצערי  לא היה לי מבחר להציע.
    בשנתיים האחרונות חל שינוי, שלא נאמר טרנד של פתיחת מסעדות כשרות.

    לכן שמחתי כשהוזמנתי למסעדת פסטוריה בהרצליה פיתוח, כדי לסקר ולבדוק עוד מסעדה כשרה.

    המסעדה בת שנה, נפתחה ע"י הזוג המקסים טליה ודוד שלהם רקע עשיר במסעדנות וגם סיפור חיים מעניין. יחד עם השף אורן אלקובי, בנו תפריט איטלקי חלבי מגוון. אמא של טליה עצבה את המקום, שמבחוץ לא מבשר הבטחה, אך כשנכנסים פנימה מגלים חלל  לבן רחב ידיים בעל שני מפלסים המעוצב באופן קלאסי, כסאות עץ, מפות לבנות, נרות אלקטרונים (כדי שילדים לא יכניסו יד וייכוו) וציורים מקוריים. אוירה רומנטית כדבעי.

     

    ''


    את הארוחה ליווה יין הבית קברנה סוביניון שהותאם לתפריט.

    אז קדימה לראשונות: הוגשו לשולחן ארבע מנות. ראשונות נדיבות בגודלן. אנחנו בחרנו לחלוק את המנות.

    נתחיל מהמצטיינת: סופלה אל טלפונו - כדורי ריזוטו פריכים במילוי מוצרלה ובזיליקום על מצע רוטב רוזה.

    המנה, המוכרת גם בשם ארנצ'יני, מבוצעת כאן בהצלחה יתירה. היא משלבת מרקמים וצבעים שונים שמתמזגים לשלמות מנחמת.

    ''

    הרוטב הטעים נוגב עד תום בעזרת פוקצ'ת הבית שהוגשה לשולחן.

     

    ''

    המנה השנייה, שהתחבבה על שאר יושבי השולחן, הייתה סלט פסטוריה - לבבות חסה, סלק צלוי, אגוזי
    מלך, תפוח עץ, בצל סגול, מלפפון, עגבניות שרי, כדורי גבינה מתובלים ורוטב ויניגרט בלסמי.

     

    ''

    ההרכב הנ"ל שימח מאוד את הזוגי שלי, חובב הסלטים שמשלבים ירק ופרי. כדורי הגבינה היו נשנוש כייפי  שילוב צבעוני ומעורר תאבון.

    מנה נוספת הייתה אינבולטיני - כדורוני חציל, קישוא ופלפל במילוי גבינות על מצע טפנד פלפלים, קלמטה ובזיליקום. מנה נחמדה קלילה וצבעונית, המשלבת כמה טעמים הודות לשלושת המצעים השונים עליהן מונחים הכדורונים. המנה הייתה יכולה להיות טובה יותר לו הייתה מוגשת בטמפרטורת החדר. לי הייתה קרה מדי.

     

    ''

    המנה המאכזבת שאני הזמנתי באופן אישי נשמעה מבטיחה: רביולי טונה - קרפצי'ו טונה אדומה במילוי
    קרם ארטישוק, מזולף בשמן פיסטוק, יוגורט ושבבי צ'יפס בזיליקום.
    רביולי הטונה הוא בעצם קרפצ'יו טונה
    המונח מעל קרם ארטישוק. לצערי המנה סבלה משתי בעיות עיקריות: היא טבלה בשמן באופן כזה שקשה היה להרגיש בטעמים העדינים של המרכיבים. הבזיליקום טבע אף הוא ולא היה קראנצ'י כמובטח. בנוסף, המנה הייתה קרה מאד ולמרות מספר ניסיונות חוזרים שלי להתחבב עליה, לא הצלחתי לסיימה.


    בשלב זה ביקשנו לעשות הפסקה קלה לפני העיקריות, ולאחר שהרגשנו שאנו מעוניינים להמשיך, הוגשו לנו המנות.


    נתחיל שוב מהמצטיינת: טורטליני ונטו - טורטליני במילוי דג קוד וערמונים ברוטב פלפלים, עירית ושמנת.

    לטעמם של כל יושבי השולחן - מנה מושלמת. מנה יפיפייה, נדיבה מאד בגודלה (בקלות אפשר לחלוק לשני סועדים) עם שילוב מוצלח של רביולי עבודת יד, מילוי של דג קצוץ מתובל היטב ומשתלב עם מתיקות הערמונים. את הרביולי מלווה רוטב שמנת ופלפל מעודן. מנה ששווה לחזור עבורה וגם עברה בהצלחה את מבחן "שווה לשבור דיאטה".

     

    ''


    מאחר ואני פחות מתחברת בימים אלה לפחמימות, הזמנתי מנת דג: סלמון רוסטיק -  פילה סלמון צרוב על הפלנצ'ה לצד פירה שורשים, גזר פפרדלה ורוקט ברוטב שזיפים. מנה קלילה וטובה. הסלמון היה טעים מאוד, אם כי קצת עשוי מדי לטעמי. פירה השורשים היה שיחוק אמיתי ,עשיר טעם ומנחם וסלטון הגזר והרוקט היה חביב והתאים לשילוב. רוטב השזיפים היה מיותר לטעמי. דג טוב, אינו  זקוק לרוטב כבד. טוב שהרוטב היה בצד.
    חלק מהמנה ביקשתי לארוז והיא עמדה בהצלחה במבחן היום שאחרי.

    ''
     

    מנה שפחות אהבנו הייתה ריגטוני טודרה ארביאטה - ריגטוני עם נתחי טונה, רוטב עגבניות פיקנטי, בצל
    ירוק וזיתי קלמטה.
    הפסטה אמנם תוצרת בית  ועשויה היטב אך הרוטב היה מעט אנמי עבורנו ולא עניין במיוחד. דווקא מנה זו היא אהובה על בעלת המקום. עניין של טעם.

     

    ''


    גם המנה הרביעית הומלצה לנו ע"י בעלת המקום: פיצה פרמיירה -  חציל קלוי, רוטב עגבניות, עגבניות מיובשות, פלפל קלוי וגבינת פרמיירה. הפיצה הייתה חביבה, אני פחות מתחברת לשילוב של פיצה עם חציל קלוי.

     

    ''

     

    ולשלב הקינוחים נותר בנו מעט כח אך בכל זאת....

    הקינוח המצטיין: פיננסייה  -  שקדים במעטה גלידת תאנים ופירות העונה - בעיניי מנה לא פחות ממושלמת. מאפה מצוין של שקדים, עשיר בדחיסות טובה ולא כבדה מדי, בשילוב גלידת תאנים תוצרת בית, מיוחדת עם חתיכות פרי משגעות. כדי לאזן את המנה היא מוקפת בסלט פירות עשיר ברוטב קרמי. קינוח ייחודי שאשמח להזמין שוב. עובר את מבחן "שווה לשבור דיאטה".

    ''

    קינוח נוסף: כדורוני פרפה - חצי חלבה חצי פיסטוק בגנאש נוגט אני חובבת פיסטוק והוא חובב חלבה ולכן זו הייתה מנה שאהבנו.

    ''

    קינוח חביב  נוסף היה טירמיסו - שכבות של קרם מסקרפונה ובישקוטים טבולים באספרסו ואמרטו.

    ''

    לסיכום ביקורי במסעדה: מקום מבטיח, עם אוירה נעימה ושירות טוב. מנות מצוינות לצד מנות שדורשות מקצה שיפורים. יחד עם זאת רואים שהאוכל נעשה באהבה ובהקפדה עם נכונות לאוזן קשבת ולשינויים. בקרוב יכנס תפריט חורף חדש ואני סקרנית לשמוע על המנות החדשות.

    אציין עוד כי המנות נדיבות בגודלן וניתן לחלוק, אם כי גם המחירים סבירים בהחלט.

     

    פסטוריה - Pastoria
    Take Away,
    אוכל ביתי, איטלקי, חלבי, סוכות, עם סוכה
     

    משכית 27, הרצליה 

    טלפון: 057-9442787 

    דרג את התוכן:

      תגובות (7)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        4/1/14 22:56:

      צטט: אורן_אסיף 2013-10-16 00:25:36

      הייתי במסעדה פעם אחת, רק כי חבר אהב מאוד את המסעדה הקודמת שהייתה במקום (לה פסטה פרסקה - לא כשרה, שהייתה חביבה) וטען שמדובר באותם בעלים. האוכל היה מ-א-ו-ד בינוני, התפריט לא משכנע ובאופן כללי המקום לא הותיר עלי תחושה טובה מאוד. אומנם מנת הפסטה שהזמנתי הייתה סבירה, אבל ממש לא מדובר במקום שהייתי חוזר אליו שוב.
      אכן, היו מנות בינוניות  לצד מנות טובות יותר. חברי שומרי הכשרות נהנו יותר. אני מניחה כי אם בוחרים את המנות הטובות יותר, זו אופציה טובה לשומרי הכשרות.
        16/10/13 00:25:
      הייתי במסעדה פעם אחת, רק כי חבר אהב מאוד את המסעדה הקודמת שהייתה במקום (לה פסטה פרסקה - לא כשרה, שהייתה חביבה) וטען שמדובר באותם בעלים. האוכל היה מ-א-ו-ד בינוני, התפריט לא משכנע ובאופן כללי המקום לא הותיר עלי תחושה טובה מאוד. אומנם מנת הפסטה שהזמנתי הייתה סבירה, אבל ממש לא מדובר במקום שהייתי חוזר אליו שוב.
        11/10/13 23:47:

      צטט: עדי_רימל 2013-10-11 18:17:23

      אכן, היתה אחידות דעים סביב השולחן לגבי הטורטליני וקינוח השקדים. שמחתי לראותך סוף סוף..

       

      העונג כולו שלי

        11/10/13 22:29:
      לירית, דווקא העיצוב הוא חלק חזק כאן. אקח את האשמה על כישורי הצילום שלי :-)
        11/10/13 18:28:
      נראה לי מקום ששווה ביקור.......חלק מהמנות בהחלט עושות חשק............ומנת הדג שלך, או שהצילום היה מזווית לא מוצלחת, או שהעיצוב שלה דורש שיפור. :) תודה.
        11/10/13 18:17:
      אכן, היתה אחידות דעים סביב השולחן לגבי הטורטליני וקינוח השקדים. שמחתי לראותך סוף סוף..
        11/10/13 17:09:
      למעט הטרוטליני, המנות לא נראות משכנעת במיוחד. תודה על הביקורת

      ארכיון

      פרופיל

      עדי_רימל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין