אחד הדברים הנחמדים שכרוכים בלהיות בעלת בלוג ביקורת מסעדות הוא שלל הבקשות מחברים להמלצות, איש איש ע"פ טעמו. חברי שומרי הכשרות מבקשים גם הם המלצות, אך לצערי לא היה לי מבחר להציע. לכן שמחתי כשהוזמנתי למסעדת פסטוריה בהרצליה פיתוח, כדי לסקר ולבדוק עוד מסעדה כשרה. המסעדה בת שנה, נפתחה ע"י הזוג המקסים טליה ודוד שלהם רקע עשיר במסעדנות וגם סיפור חיים מעניין. יחד עם השף אורן אלקובי, בנו תפריט איטלקי חלבי מגוון. אמא של טליה עצבה את המקום, שמבחוץ לא מבשר הבטחה, אך כשנכנסים פנימה מגלים חלל לבן רחב ידיים בעל שני מפלסים המעוצב באופן קלאסי, כסאות עץ, מפות לבנות, נרות אלקטרונים (כדי שילדים לא יכניסו יד וייכוו) וציורים מקוריים. אוירה רומנטית כדבעי.
![]() את הארוחה ליווה יין הבית קברנה סוביניון שהותאם לתפריט. אז קדימה לראשונות: הוגשו לשולחן ארבע מנות. ראשונות נדיבות בגודלן. אנחנו בחרנו לחלוק את המנות. נתחיל מהמצטיינת: סופלה אל טלפונו - כדורי ריזוטו פריכים במילוי מוצרלה ובזיליקום על מצע רוטב רוזה. המנה, המוכרת גם בשם ארנצ'יני, מבוצעת כאן בהצלחה יתירה. היא משלבת מרקמים וצבעים שונים שמתמזגים לשלמות מנחמת.
![]() הרוטב הטעים נוגב עד תום בעזרת פוקצ'ת הבית שהוגשה לשולחן.
![]() המנה השנייה, שהתחבבה על שאר יושבי השולחן, הייתה סלט פסטוריה - לבבות חסה, סלק צלוי, אגוזי
![]() ההרכב הנ"ל שימח מאוד את הזוגי שלי, חובב הסלטים שמשלבים ירק ופרי. כדורי הגבינה היו נשנוש כייפי שילוב צבעוני ומעורר תאבון. מנה נוספת הייתה אינבולטיני - כדורוני חציל, קישוא ופלפל במילוי גבינות על מצע טפנד פלפלים, קלמטה ובזיליקום. מנה נחמדה קלילה וצבעונית, המשלבת כמה טעמים הודות לשלושת המצעים השונים עליהן מונחים הכדורונים. המנה הייתה יכולה להיות טובה יותר לו הייתה מוגשת בטמפרטורת החדר. לי הייתה קרה מדי.
![]() המנה המאכזבת שאני הזמנתי באופן אישי נשמעה מבטיחה: רביולי טונה - קרפצי'ו טונה אדומה במילוי לטעמם של כל יושבי השולחן - מנה מושלמת. מנה יפיפייה, נדיבה מאד בגודלה (בקלות אפשר לחלוק לשני סועדים) עם שילוב מוצלח של רביולי עבודת יד, מילוי של דג קצוץ מתובל היטב ומשתלב עם מתיקות הערמונים. את הרביולי מלווה רוטב שמנת ופלפל מעודן. מנה ששווה לחזור עבורה וגם עברה בהצלחה את מבחן "שווה לשבור דיאטה".
![]()
![]() מנה שפחות אהבנו הייתה ריגטוני טודרה ארביאטה - ריגטוני עם נתחי טונה, רוטב עגבניות פיקנטי, בצל
![]()
![]()
ולשלב הקינוחים נותר בנו מעט כח אך בכל זאת.... הקינוח המצטיין: פיננסייה - שקדים במעטה גלידת תאנים ופירות העונה - בעיניי מנה לא פחות ממושלמת. מאפה מצוין של שקדים, עשיר בדחיסות טובה ולא כבדה מדי, בשילוב גלידת תאנים תוצרת בית, מיוחדת עם חתיכות פרי משגעות. כדי לאזן את המנה היא מוקפת בסלט פירות עשיר ברוטב קרמי. קינוח ייחודי שאשמח להזמין שוב. עובר את מבחן "שווה לשבור דיאטה".
![]() קינוח נוסף: כדורוני פרפה - חצי חלבה חצי פיסטוק בגנאש נוגט אני חובבת פיסטוק והוא חובב חלבה ולכן זו הייתה מנה שאהבנו.
![]() קינוח חביב נוסף היה טירמיסו - שכבות של קרם מסקרפונה ובישקוטים טבולים באספרסו ואמרטו.
![]() לסיכום ביקורי במסעדה: מקום מבטיח, עם אוירה נעימה ושירות טוב. מנות מצוינות לצד מנות שדורשות מקצה שיפורים. יחד עם זאת רואים שהאוכל נעשה באהבה ובהקפדה עם נכונות לאוזן קשבת ולשינויים. בקרוב יכנס תפריט חורף חדש ואני סקרנית לשמוע על המנות החדשות. אציין עוד כי המנות נדיבות בגודלן וניתן לחלוק, אם כי גם המחירים סבירים בהחלט.
פסטוריה - Pastoria משכית 27, הרצליה טלפון: 057-9442787 |
תגובות (7)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
העונג כולו שלי