עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    סל התרבות של יפיתוש

    בלוג עם המלצות על מסעדות, מוצרים, אירועים,ספרים, טיולים ומתכונים

    סל התרבות של יפיתוש

    בלוג עם המלצות על מסעדות, מוצרים, אירועים,ספרים, טיולים ומתכונים

    תגובות (0)

    נא להתחבר כדי להגיב

    התחברות או הרשמה   

    סדר התגובות :
    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    אין רשומות לתצוגה

    0

    סדרת הרזרב של דלתון מתחדשת לכבוד החגים- יינות לבנים מבציר 2012

    0 תגובות   יום שני, 23/9/13, 09:09

    ''
    ''

     

     

     

    מועדים לשמחה יקרים.

     

     


    את יינות דלתון אני מכירה מלפני ולפנים, אבל יש לציין את היינות האדומים, אנו משלבים אותם המון בארוחות,באירוח חברים ומשפחה, או בפיקניק שאנו עושים מחוץ לבית.

    יקב דלתון הוקם בשנת 1995 בבעלות משפחתית ומחלוצי היקבים אשר הוקמו באיזור מרום הגליל על אדמתו הפורייה. וזהו אגב, מיקום מצויין לגידול ענבים.

    יקב דלתון מייצר כמיליון וחצי בקבוקי יין בשנה וכל הזמן מתחדש ומחדש עם זנים חדשים ,כמו למשל; ויונייה, זינפנדל ועוד.

    הסדרות של היינות הן: דלתון D, עלמה הנהדרת, סידרת הרזרב וכנען וישנם גם יינות עונתיים ויינות מיוחדים, כמו למשל; מוסקאטו בלנדים, מירון סינגל ויניארד ועוד.

    והיריעה תקצר מלהכיל את כל הדברים הטובים והשבחים שיש לי להגיד בזכות היינות המשובחים של יקב דלתון כמו; שיראז,קברנה סוביניון, מרלו שכולם מגיעים מכרמים באיזור הגליל,הר מירון, שמאופיינים באדמה ובמזג האויר המיוחד להם במיקום הגבוה וגם את הפטיט סירה שמגיע מכרם באיזור אחר בכלל, באיזור גדרה/השפלה.

    אנחנו מאוד אוהבים לשלב את היינות הטעימים עם טעמי הפירותיות והארומה החזקים של דלתון בארוחות משפחת ארז. ואפשר לומר ששמחתי מאוד לקבל לטעימה וניסיון דווקא יינות לבנים וטובים ואכן היינות השתלבו היטב בארוחת החג וחול המועד בסוכתנו ,בבית משפחת ארז על הגג.

    פתחנו ולגמנו בשמחה את הסוביניון בלאן רזרב 2012 אשר מגיע משני מקומות בגליל, מחלקת אלקוש שזהו הבציר הראשון שלה (ננטעה בשנת 2009) ונמצאת בגובה 650 מטר בגליל המערבי, הכרם יושב על אדמה אדומה ועשירה בגיר ומזג האוויר שם קריר לאורך כל העונה המתאימה.

    את הסידרה הלבנה והחדשה מעטר בתווית צבי גלילי ולדעתי זה ממש משקף וממחיש את האיזור שממנו מגיע היין ובגדול, אצלי צבי זה חיבור לטבע, לאדמה ומאפיין את איזור מרום הגליל ויחד עם זאת הצבי היא חיה אצילית וצנועה.

    כולנו, מהצעירה ועד המבוגר אהבנו ללגום את היין הנהדר והוא השתלב בצורה מעולה עם הארוחה שלנו בערב חג הסוכות; פשטידת כרובית עם גבינות, אנטי פסטי של חציל,שום,קישואים,בטטה ופלפל ירוק, אורז מתובל,דג פורל ודג סלמון בשמן זית מתובל בטימין ואורגנו, חמוצים מעשה בית, שוקיים מתובלים בפאנקו אפויים בתנור, צלי עוף פיקנטי ופירה בטטה ותפוחי אדמה בחמאה.

    עם הקינוח, בישקוטים טבולים בשוקולד מריר עם שמנת לגמנו להנאתנו את הויוניה רזרב 2012 שהענבים שלו מגיעים מכרם קרוב לקיבוץ משגב עם, אשר נמצא במקום עוד יותר גבוה מחלקת אלקוש וגובהו 850 מטר מעל פני הים. האדמה שם היא אדמת טרה רוסה עם אבניות בינונית והכרם שם ניטע בשנת 2007.

    הויוניה בעל ניחוחות ארומטיים וטעמו דבשי קמעה. אותו מומלץ לקרר לטמפרטורה של 12-14 מעלות.

    מחיר בקבוק היין הוא 89 ש"ח ואני ממליצה לכם, רוצו לקנות, יינות משובחים עם טעמים פריכים ופירותיים עם ארומה של פירות טרופיים משולב ברמיזות ירוקות. וכדאי- כמוני לצנן אותם לפני הארוחה לטמפרטורה של 10-12 מעלות.

     

     

     

     


     

    http://www.dalton-winery.com/hebrew/

     

    דרג את התוכן:

      פוסטים אחרונים

      ארכיון

      פרופיל

      יפיתארז
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין