חלות
הכמות: 4 חלות
מרכיבים:
1 3/4 כוסות מים חמימים
כף וחצי שמרים יבשים
100 גרם סוכר לבן = חצי כוס
120 מ"ל שמן קנולה = חצי כוס
2 ביצים גדולות+ ביצה נוספת או חלמון לציפוי
כף מלח
דק
1120 גרם קמח לבן רגיל = 8 כוסות
-
שומשום או פרג שלם
לזריה
-
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר לערבב את המים הפושרים,סוכר ושמרים.
להוסיף 2 ביצים ואת השמן ,לערבב היטב.
להוסיף את כמות הקמח בהדרגה ואת המלח.
ללוש לבצק אחיד משך דקות ספורות.
להתפיח את כדור הבצק כשעה מכוסה בקערה גדולה משומנת קלות.
ללוש מעט את הבצק התפוח על משטח מקומח קלות.
לחלק את הבצק ל 12 חלקים שווים.
לגלגל כל חלק לחבל באורך כ 30 ס"מ.
לקלוע 2 חלות מ- 6 חלקים או 4 חלות מ- 3 חבלים
להניח את החלות על נייר אפייה בתבנית גדולה.
למרוח את החלות בביצה הנותרת טרופה /חלמון בלבד.
לפזר על החלות פרג שלם או שומשום.
להתפיח את החלות כ 35-40 דקות.
לאפות בחום בינוני- 180 מעלות 25-30 דקות או עד שהחלות שחומות ומוכנות.
מרכיבים:
1 3/4 כוסות מים חמימים
כף וחצי שמרים יבשים
100 גרם סוכר לבן = חצי כוס
120 מ"ל שמן קנולה = חצי כוס
2 ביצים גדולות+ ביצה נוספת או חלמון לציפוי
כף מלח
דק
1120 גרם קמח לבן רגיל = 8 כוסות
-
שומשום או פרג שלם
לזריה
-
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר לערבב את המים הפושרים,סוכר ושמרים.
להוסיף 2 ביצים ואת השמן ,לערבב היטב.
להוסיף את כמות הקמח בהדרגה ואת המלח.
ללוש לבצק אחיד משך דקות ספורות.
להתפיח את כדור הבצק כשעה מכוסה בקערה גדולה משומנת קלות.
ללוש מעט את הבצק התפוח על משטח מקומח קלות.
לחלק את הבצק ל 12 חלקים שווים.
לגלגל כל חלק לחבל באורך כ 30 ס"מ.
לקלוע 2 חלות מ- 6 חלקים או 4 חלות מ- 3 חבלים
להניח את החלות על נייר אפייה בתבנית גדולה.
למרוח את החלות בביצה הנותרת טרופה /חלמון בלבד.
לפזר על החלות פרג שלם או שומשום.
להתפיח את החלות כ 35-40 דקות.
לאפות בחום בינוני- 180 מעלות 25-30 דקות או עד שהחלות שחומות ומוכנות.
הכנה, צילום - חני הראל מתכון מפורט ומתכונים נוספים בבלוג האוכל לימון וג'ינג'ר- מוזמנים !
שנה טובה חברים !
תגובות (6)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#