עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    לירן בודקת- המלצות מרחבי הארץ

    מסעדת "המוציא" ירושלים, לא לפספס!

    5 תגובות   יום ראשון, 25/8/13, 00:30

    לפני כשבועיים הייתי באחת המסעדות המצויינות  שיש בארץ!

    מדובר במסעדת "המוציא" של אבי לוי הזוכה של מאסטר שף 2.

    ''

    בכל פעם שאני רואה את התוכניות של מאסטר שף אני ממש, אבל ממש, רוצה לדעת מה השופטים טועמים שם! מסקרן...

    כשאבי לוי פתח את מסעדת "המוציא" הוא בעצם איפשר לכולנו לטעום את מה שהשופטים המכובדים של מאסטר שף טעמו ואיפשר לספק את יצר הסקרנות!

    הגעתי למסעדה בצהריי יום שלישי, התור שהשתרך שם היה ארוך עד מאוד והעיד שמשהו טוב קורה פה! לא סתם כולם מחכים...

    המסעדה נחלקת ל 3 אזורי ישיבה:

    חוץ, כך מרגישים את האווירה הכייפית של שוק מחנה יהודה שנמצא מרחק הליכה קצרה משם

    ''

    בר

    ''

    פנים המסעדה

    ''

    המסעדה מעוצבת בסגנון ירושלמי מובהק.

    אבי נתן מקום של כבוד לבני משפחתו עם תמונות שלהם שמעטרות את המקום

    ''

    כמו כן, נתן לתרבות המרוקאית במה מרכזית שבאה לידי ביטוי בכל מקום במסעדה, אם זה בתיבול שאבי נוסע להביא במיוחד ממרוקו, אם זה בכלי ההגשה, במוזיקת הרקע המתנגנת במסעדה וכמובן כמובן באוכל עצמו!

    ועכשיו, פחות דיבורים ויותר אוכל!

    פתחנו עם חלה טריה ומטבלים (טחינה, חצילים, עגבניות פיקנטיות)

    ''

    מעקוד- פשטידת תפו"א ועשבי תיבול 37 ש"ח

    ''

    מנה מדהימה ומשמחת! מרגישים את הנדיבות של מי שהכין אותה.

    כרובית פריכה מטוגנת, למטה טחינה ומעל מטבוחה 41 ש"ח

    ''

    מנה מצויינת ואהבתי את האפשרות לטבול את הכרוביות או בטחינה או במטבוחה או בשניהם יחד ;-)

    דגם בשרמולה ברוטב אלג'יראי 47 ש"ח 

    ''

    אני אישית לא מי יודע מה חובבת של דגים, אבל המנה הזו לא השאירה אותי אדישה, הרוטב הפיקנטי והעסיסיות היו של הדג גרמו לי, ולו רק לרגע, לאהוב דגים.

    "בולט" קציצות אלג'יראיות ומעל תבשיל כרוב ובצל 59 ש"ח

    ''

    איך שהצלחת הזו ירדה לשולחן רציתי כבר לנגוס בקציצות האלה! הן היו כל כך טעימות! תבשיל הכרוב והבצל בהחלט מתאים למנה ומרטיב אותה במידה הרצויה.

    הממולאים של אמא מרים 48 ש"ח

    ''

    זו מנה שמתאימה לצמחונים שבנינו (וגם לאלה שלא...). המילוי של הממולא מעט מתקתק וטעים, הייתי שמחה לדעת איך אמא של אבי, מרים, תיבלה אותו.

    ואם כבר מדברים על מרים, אז אהבתי מאוד שאבי בנה לה פינה מיוחדת במסעדה בה היא מבשלת לעיני האורחים

    ''

    ועוד יותר אהבתי לראות את הנכד המקסים שלה (הבן של אבי- אדיר) עוזר לה במלאכה

    ''

    ונחזור לאוכל...

    סיגר שקדי עגל ושפונדרה 49 ש"ח

    ''

    סיגר ממולא שקדי עגל ובשר לצידו רוטב חמצמץ. אני אהבתי את הסיגרים בלי הרוטב והם היו מעולים!

    בשר ראש (פיקנטי) 62 ש"ח

    ''

    בשר רך בבישול פתיליה עם גרגרי חומוס. מנה פשוטה וטעימה.

    ארטישוק ממולא פרגית ברוטב לימונים, זיתים וחומוס 62 ש"ח

    ''

    מנה מעולה לטעמי, הרוטב חמצמץ ויש לקחת זאת בחשבון. ארטישוק וחמצמצות זה שני דברים שהולכים יד ביד, המילוי היה מצויין ולכן אהבתי מאוד את המנה הזו.

    מעורב המוציא 67 ש"ח

    ''

    שקדי עגל, פרגית, טחולים, שפונדרה, בצל ופלפלים. התיבול של המנה עושה את כל ההבדל. מנה מצויינת!

    גם הילדים לא נשארו רעבים ונהננו משניצלונים וצ'יפס 42 ש"ח

    ''

    מנה מאוד נדיבה שמספיקה ל2 ילדים קטנים או לילד אחד גדול ;-)

    חייבת לציין שהנוכחות הנעימה של אבי מורגשת במסעדה, הוא נמצא שם ומנהל הכל בקפידה. מרגישים שכל סיר וסיר מקבל את מלוא תשומת הלב. התיבול של המנות מדוייק ומיוחד, מרגשים בטעם שהכל נעשה באהבה אמיתית לאוכל ולאנשים.

    ''

    רגע לפני הקינוחים תרימו איתי לחיים עם שוט של ערק

    ''

    שנעבור למתוקים? איך שאני אוהבת את הסוכריות האלו! אבל זה לא היה הקינוח, חכו רגע...

    ''

    קפה שחור 9 ש"ח, וכבר זה מגיע

    ''

    "לקט" של קינוחים-

    יויו: עוגיות אלג'יראיות ממולאות קרם שקדים ומצופות קוקוס 24 ש"ח

    לה סיגר: סיגר ממולא פיסטוק מוגש עם ז'אבן (ז'אבן= קציפת ביצים עם סירופ) 26 ש"ח

    שבקייה וספינג'

    ''

    הכי אהבתי את השבקייה והספינג'.

    וכזה אני רוצה אצלי בבית!

    ''

    לסיכום: מסעדה מקסימה וכייפית, אוכל מעולה ומיוחד. מי שנוסע לירושלים- אסור לפספס! חבל שאני לא גרה בקרבת מקום...

    לעמוד הפייסבוק של המסעדה: https://www.facebook.com/pages/%D7%94%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%99%D7%90/414283355302068

    המסעדה כשרה למהדרין.

    מומלץ להזמין מקום מראש: 02-6310050 (באוגוסט אין הזמנת מקומות, על בסיס מקום פנוי)

    פתוח בימים א'- ה' בין השעות 11:00 ל 23:00 וביום ו'

    רחוב משיח בורוכוף 4 ( הכניסה מאגריפס 34) ירושלים.

    דרג את התוכן:

      תגובות (5)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        5/9/13 12:09:
      מקום מסקרן מצד אחד, אבל זו הביקורת החיובית הראשונה שאני קורא עליו מזה הרבה זמן. בתחילת הדרך היו לו ביקורות טובות יותר מאשר בזמן האחרון
        1/9/13 12:18:
      יש לך טעם טעם. ובכלל לשבת ככה לאכול במחנה יהודה, זה שילוב של קודש עם חול. מומלץ בייחוד בשעות בין ערביים.
        26/8/13 04:51:
      תודה על ההמלצה
        25/8/13 21:32:
      התיאור נשמא נפלא.
        25/8/13 00:41:
      מזמין ביותר :)

      ארכיון

      פרופיל

      לירן ז
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין