עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    סל התרבות של יפיתוש

    בלוג עם המלצות על מסעדות, מוצרים, אירועים,ספרים, טיולים ומתכונים

    סל התרבות של יפיתוש

    בלוג עם המלצות על מסעדות, מוצרים, אירועים,ספרים, טיולים ומתכונים

    תגובות (2)

    נא להתחבר כדי להגיב

    התחברות או הרשמה   

    סדר התגובות :
    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    RSS
      4/3/19 20:19:

    הי :)

    ואוווו זה נראה מעלף! ממש מזמין וטעים, ולא רק, נראה גם חוויה מיוחדת ומהנה. אני למדתי לעשות כזה מאפה ממש לא מזמן באחת הסדנאות שלקחתי. לאחרונה אני לוקח הרבה סדנאות אפייה בדרום על מנת שאוכל להרחיב את ידיעותי בתחומים שונים בעולם האפייה, לשפר את הטכניקות, ולפנק את המשפחה והחברים בקינוחים מיוחדים. אני ממליץ בחום למי שמעוניין ללמוד אפיה של מתוקים מרוקאים, וגם למי שמעוניין רק להשתפשף וללמוד קצת טכניקות לשיפור בשביל התחביב, על הסדנאות של מימי נידם המהנות. 

    תהנו! 

      26/12/17 17:17:

    זה מצויין לעשות סדנאות אפייה וקורסים והשתלמויות בנושא.
    אפשר גם לעשות קורס קונדטוריה אצל אסטלה ולקבל מהם גם תעודה בינלאומית ולהתפרנס מכך 
    ואז בעצם אפשר לעסוק במקצוע שאוהבים וגם להתפרנס גם מהעניין שזה מצויין.

    0

    סדנת אפייה של שמרית- השקת משפר אפייה חדש וטבעי

    2 תגובות   יום חמישי, 8/8/13, 07:12

    בוקר אור לכולם.

    אתמול נכחתי בסדנה טעימה של שמרית בבית ספר לאמנויות הבישול "דן גורמה".

    בסדנה למעשה חברת שמרית השיקה מוצר חדש וטבעי- משפר אפייה מחומרים טבעיים וויטמין C שנלווה בעצם לשמרים באפייה של מאפי שמרים.

    אני עצמי מכורה למאפי שמרים באשר הם, מלחמנייה פשוטה ועד עוגות קראנץ ומיגוון מאפים רבים וחבל שאיני יכולה להעביר לכולכם את הריחות והניחוחות המדהימים שהרחתי אתמול בסדנה המעולה ואת הטעמים הנפלאים. בזכות השף קונדיטור סטפן לייק שף הבית של שמרית.

    אפינו ביחד חלות שבלול מקמח מלא ועוגת שמרים קלועה עם מילויים מתוקים ומלוחים והחוכמה היא בעצם בתוספות, אפשר להוסיף למאפים מה שרוצים, ממש; מגבינת פטה,זיתים, בצל מטוגן, ממרחים שונים כמו פסטו ועוד, מילויים מתוקים, דבש או סילאן לבצקים עצמם, ועל המאפה עצמו כקישוט גבישי סוכר, קצח, מלח גבישי, גרעיני חמנייה, תערובות גרנולה שונות, שומשום ובעצם אפשר כיד הדמיון להשתולל ולגוון.

    כמה טיפים חשובים מאוד שלמדתי בסדנה אתמול:

    כשמפרסמים מתכון תמיד כדאי בסעיף של השמרים להוסיף תמיד את ההמרה לשמרים לחים שהרבה אנשים משתמשים דווקא בהם.

    שמרים לא להניח בדלת המקרר, אלא במגירה פנימיות של המקרר

    אורך חיי המדף של משפר האפייה- כשנה

    אם לא בטוחים שהשמרים טובים ,פשוט לנסות את שיטת "ראש העיסה" כמו שעשינו פעם עם סוכר ומים חמים לערבב ולחכות ולראות את התהליך.

    שקית שמרית טובה ל- 50 יום מרגע הייצור

    כדאי להשתמש במברשת להברשת הביצים במאפים עם שיער ארוך!

    בשקית משפר האפייה ישנו חלון ואם צריך להשתמש רק בחצי השקית - ניתן לראות במפלס שזו חצי כמות.

    כדי שהבצק לא ידבק למיקסר, כדאי להוסיף בהדרגה את הנוזלים של המתכון.

    לאחר הכנת הבצק לחלות ניתן להקפיא ,עוטפים בניילון כל חלה בנפרד. וכשמוציאים לאפייה, מפשירים בהדרגה במקרר.

    להתפחה שנייה כדאי לחמם את התנור ל- 40 מעלות, להניח אמבט מים בתחתית התנור, לכבות את התנור כשמגיע לחום ולהכניס את בצק שמרים להתפחה.

    כשמשתמשים ברינג לצורות המאפים כדאי מאוד לשמן את הרינג בחמאה.

    כשמכינים מאפה בצורת שושנים - כדאי להתחיל את ההנחה של חלקי השושנה מאמצע התבנית/רינג.

    כדי שצורת השושנים תצא סימטרית ויפה כשחותכים עם הסכין מגליל הבצק כדאי לשים שתי אצבעות כדי למדוד ולחתוך...

    כשעוגת הקרנץ או החלה מוברשת בביצה זה רק מועיל ללחות הבצק, משום שחלק מן הביצה מוחדר לבצק עצמו וזה רק מוסיף.


    ועכשיו למתכונים הטובים:


    חלת שבלול מקמח מלא של השף קונידיטור סטפן לייק, המרכיבים ל- 4 חלות גדולות.

    3 וחצי כוסות קמח לבן

    3 וחצי כוסות קמח מלא

    1 שקית או קוביית שמרית

    1 שקית משפר אפייה טבעי- ירוק - החדש!!

    1 כף מלח

    4 כפות סוכר חום או 2 כפות סילאן

    1/3 כוס שמן זית, 2 וחצי כוסות מים פושרים.

    למריחה ביצה טרופה, לקישוט: שומשום, קצח, פרג, סובין ובעצם כל מה שרוצים אפשר להוסיף לקישוט.


    אופן ההכנה:

    1 .מכניסים למיקסר את כל החומרים חוץ מן המים שמוסיפים בהדרגה (זוכרים את הטיפ למעלה!) עד שמתקבל בצק רך וגמיש וחשוב מאוד - אינו נדבק לדפנות המערבל.

    משאירים למנוחה בקערה מכוסה לחצי שעה.

    2 . מחלקים את הבצק ל- 4 ומכל חלק מגלגלים גליל שאותו הופכים לשבלול.

    או שאפשר לחלק את הבצק ל- 12. מקמחים את המשטח ויוצרים 12 רצועות (3 רצועות לכל חלה), קולעים צמה, בלי להדק חזק מדי כדי שהבצק לא יפגע.

    מניחים בתבנית על נייר אפייה.

    3. מתפיחים את החלות במקום חמים לפחות חצי שעה כשהן מכוסות במגבת.

    4. לאחר מכן להבריש בביצה טרופה בעדינות ולפזר את הקישוט הרצוי.

    6. בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות לאפות כ- 30 דקות עד שהחלות תזהבנה.

    7. להעביר לצינון על הרשת. בתיאבון!


    עוגת שמרים קלועה:

    את הבצק כדאי להכין יום מראש- ל 2 תבניות של אינגליש קייק


    4 כוסות קמח

    1/2 שקית שמרית , 1/2 שקית משפר אפייה החדש!, 1/2 כוס סוכר, 75 גר` חמאה חתוכה לקוביות בטמפרטורת החדר, 2 ביצים 2/3 כוס חלב, קורט מלח, כפית תמצית וניל, כפית גרידת לימון.

    מלית חלבה לשתי העוגות- 400 גר` ממרח חלבה, 100 גר` שוקולד צ`יפס. וכמובן שניתן לגוון במליות, ממרח שוקולד עם אגוזי לוז או שקדים, או כל דבר אחר כיד הדמיון הטובה.


    אופן הכנת הבצק:

     1. במיקסר עם וו לישה מערבים את כל החומרים, חוץ מן החמאה והמלח. במהירות איטית.

    2 .כשהבצק אחיד, להוסיף את קוביות החמאה עד שהבצק חלק. להוסיף את המלח, לערבל עוד 15 שניות ולעצור.

    3. לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר למנוחה לכמה שעות טובות, או אפילו לילה שלם.


    להוציא מן המקרר לחלק את הבצק לשניים. 

    את החלק הראשון לחלק לשני חצאים, לשטח כל חלק למבלן באורך 10 על 30 ס"מ.

    למרוח שכבת ממרח חלבה ולפזר מעל שוקולד צ`יפס, לגלגל 2 רולדות דקות.

    ליצור מן הרולדות צמה קלועה כמו בורג ולהניח בתבנית.

    להתפיח כשעה ,לאחר מכן להבריש בעדינות בביצה טרופה ולקשט עם שקדים פרוסים, בראס וכל קישוט אחר שחשקה בו נפשיכם.

    לאפות כ- 40 דקות בתנור שחומם מראש ל 170-180 מעלות.


    טיפים של סטפן- לעוגות פרווה אפשר להחליף את החמאה והחלב במרגרינה בטעם חמאה ובמים.

    אפשר גם לטחון פירות יבשים ולהוסיף לקרם שוקולד או תמרים.

    *קליעת צמה משני גלילים:

    מניחים גליל אחד בצורה אנכית ואת הגליל השני מעליו בצורה אופקית כמו פלוס +. את החלק התחתון של הגליל האנכי כורכים סביב הצד הימני של הגליל האופקי ולבסוף לכרוך את החלק העליון של הגליל האנכי.


    בתיאבון לכולם.

    מתכונים נוספים אפשר למצוא על אריזות המשרית ומשפר האפייה ובאתר/דף הבית של שמרית.

    ''

    דרג את התוכן:

      פוסטים אחרונים

      ארכיון

      פרופיל

      יפיתארז
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין