עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    שולחן לשניים

    עדי רימל יוצאת לאכול ומספרת על זה

    0

    פרנזו – טוסקנה בבני ציון

    0 תגובות   יום שלישי, 30/7/13, 22:06

    צהריים של אמצע השבוע, חם, לח ומעיק בחוץ. זה בדיוק הזמן לגיחה למסעדת פרנזו (צהריים באיטלקית). זהו גן עדן קטן שנותן תחושה כאילו ברחנו זה עתה לחצר ביתה של מאמא בטוסקנה.

    הביסטרו האיטלקי הכשר פותח את שעריו בצהריים לארוחה עסקית, ואילו בערב הוא מתפקד כמתחם אירועים יוקרתי (וילה סוקה).

    ''

     

    הבעלים, שי ישראל, והשף גבריאל ישראל מביאים את ניחוחות טוסקנה גם לשומרי הכשרות בינינו, אבל לא רק. "הקונספט הוא מטבח איטלקי כפרי, לא פלצני, ולא מתחכם", אומר השף גבריאל.

    למרות שהוא רק בן 22, הוא כבר הספיק להשתפשף במסעדות כמו ג'ויה, פלי מרקט ווינו סוקה ולעבוד בקייטרינג של פול אסנהיים.

    בעוד כמה חודשים הוא יטוס מכאן בדרכו ללימודי קולינריה בניו יורק. עד אז הוא כאן כדי להפיק מנות ביתיות וצבעוניות ("זה האמן שבי", אומר השף).

    הוזמנתי על ידי המסעדה כדי להתנסות בארוחה עסקית. יש שני מסלולים:
    עסקית במחיר המנה העיקרית הכוללת פוקאצ'ה עם מטבלים, מנה ראשונה, עיקרית ושתייה או עסקית ב-69 שקל הכוללת מנה ראשונה, פיצה עם תוספות מפתיעות וכוס לימונדה.

    בין הראשונות שטעמתי היו: אנטיפסטי ירקות שכלל חציל, בצל, פלפל עם טעם של חריכה מטאבון העצים ומתקתקות של חומץ בלסמי עם זרזוף של פסטו ביתי.

    ''

    פטריות יער מוקפצות עם יין לבן, עגבניות מיובשות, פטרוזיליה ושום – מנה פשוטה לחובבי הפטריות.

    ''

    אהבתי במיוחד את האספרגוס הלבן שצלוי בגריל עם מלח ים אטלנטי ומיץ לימון שמוגש עם טחינה גולמית. שילוב מופלא של אספרגוס אציל שעשוי כאן כהלכה עם הטחינה האסלית.

     

    ''

    עוד אהבתי את פרח הקישוא הממולא בדוקסל פטריות. כאן הוא מוגש בציפוי פריך עם איולי לימון. שילוב מוצלח של מרקמים עם טעם עדין ולימוני, כיף של מנה.

    ''

    לעיקריות הוגשו המנות הבאות: מנה כפרית ביתית של קציצות עגל ברוטב עגבניות בוהק עם פסטה ביתית מצוינת. כאמור מנה פשוטה וטובה.

    ''

    פילה דג בטאבון עם ניוקי חצילים, עגבניות, קלמטה ועשבי תיבול – שלושה פילטים של בורי על מצע צבעוני וקליל. שוב מנה פשוטה וטובה.

    ההפתעה של העיקריות הייתה מנה מיוחדת במינה: על השולחן נחתה קלצונה ענקית ממולאת בראגו בשר, יין אדום וירקות שורש שבושלו ארבע שעות. בצק הקלצונה ספח אליו את טעמו העשיר של הראגו ולאיזון מוגשת המנה עם סלט מרענן של עגבניות, פלפל חריף ושום. זו נראית בתחילה מנה שאין סיכוי שאדם אחד יסיים אותה, אבל ברגע שמתחילים רוצים עוד ועוד מהטעם המנחם הזה.

    ''

    בגזרת הקינוחים, שכאמור הכנתם על ידי קונדיטור הבית מהווה אתגר במסעדה שומרת כשרות, ניתן למצוא קינוחי שוקולד לצד סורבה.

    אני טעמתי ג'לטו דאבל אספרסו: קציפת אספרסו קפואה בליווי שוט אספרסו איטלקי, אותו מוזגים לצלחת עם שבבי הבוטנים. מנה קלילה, מצוינת, לא מתוקה מדי, שתנעם לחובבי אספרסו כמוני.

    ''

    בעודי לוגמת את האספרסו שלי נזכרתי בשירה של חוה אלברשטיין בו היא שותה אספרסו קצר "מר וקצר כמו חיי". אני לעומתה סיימה ארוחה ארוכה ומתוקה עם שוט של לימונצ'לו ועתה לא נותר אלא לשקוע בשנת צהריים עם מזגן ולהמשיך לחלום שאני בטוסקנה.

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      ארכיון

      פרופיל

      עדי_רימל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין