עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    שולחן לשניים

    עדי רימל יוצאת לאכול ומספרת על זה

    0

    טייגר לילי - טבילת האש התאילנדית שלי

    0 תגובות   יום רביעי, 24/7/13, 23:36

    נפתח בוידוי. בתאילנד טרם ביקרתי. כן, אין לי חוויות תרמילאיות, לא אכלתי אוכל רחוב תאילנדי והטיול אחרי צבא היה בכלל לפני צבא למחוזות הפיש אנד צ'יפס. לכן, בניגוד לשלל המבקרים אין לי שום יומרה לקבוע אם האוכל במסעדת טייגר לילי, אליה הוזמנתי השבוע, תואם את המקור או לא. אני רק יכולה להגיד שהיה טעים, טעים מאוד אפילו.

    מסעדת טייגר לילי של השף יניר גרין שוכנת בלב ההייטיקיה של רמת החייל. החלל המזמין של המעצב ירון טל משלב אלגנטיות מעודכנת עם רמזים בניחוח תאילנדי: בר רחב ידיים לאורכה של המסעדה, מטבח פתוח, חבלים קלועים במרכז המסעדה ותמונה ענקית של מלך תאילנד שנראה כאילו הוא בוחן בקפידה כיצד אוכל לעמוד בחריפות המנות.

    ''

    למען האמת, גם מי שחושש מחריפות יתר יכול להירגע: בטייגר לילי מתאימים את מידת החריפות ברוב המנות לרצונו של הסועד. כך היה כשבארוחה שבה נכחו גם ילדים לא נשמעו תלונות על עשן מהאוזניים, אף דולף וקריאות "מים, מים".

    אז מה אכלנו? למנות ראשונות הזמנו:

    סום טאם - מנת הדגל של כל מסעדה תאילנדית: סלט פפאיה ירוקה, עגבניות שרי, בוטנים, שום, לימון וצ'ילי. המנה הגיעה בגרסה לא חריפה לבקשתנו, מה שאפשר לכולם ליהנות מהפריכות, טריות ורעננות של הפפאיה שהרוטב החמצמץ מלווה אותה בחן ולא משתלט עליה.

    ''

    יאן וון סן - סלט אטריות שעועית עם שרימפס, בצל סגול וירוק, סלרי, שרי, כרוב סיני, כוסברה, בוטנים ומיץ לימון: חביב לאוהבי אטריות השעועית. הילדים אהבו במיוחד. עבורי הייתה מעט חמצמצה וחד גונית.

    ''

    פלא מוק קאתייאם - קלמארי, ראשי קלמארי, קריספי שום, כוסברה ורוטב צדפות: מנה שטעמה שונה מיתר הראשונות הודות לטעם הדומיננטי של רוטב הצדפות. מי שאוהב כמוני יחסל את המנה כהרף עין ובעזרת הסטיקי רייז המוגש יחד עמה, ינגב את הרוטב. יופי של התעסקות ובכלל כיף גדול למי שאוהב לאכול עם הידיים.

    ''

    יאם פה טוד - סלט של בצל סגול, עגבניות וכוסברה עם אנשובי מטוגן: זו המנה הראשונה האהובה עליי מכל המנות. ניתן להגיד כי היא נשנוע ממכר שרק עבורו הייתי חוזרת שוב.

    ''

    עד כה נחלנו הצלחה מרובות בראשונות. ומה בעיקריות?

    נתחיל במנה המנצחת: הוי מאנג פו - מולים טריים בקארי ירוק וחלב קוקוס עם בזיליקום, ג'ינג'ר, סלרי, צ'ילי וכוסברה. קערה ענקית של מולים בציר כה עשיר שהוא כשלעצמו יכול לשמש מרק מוצלח. הבת שהזמינה את המנה אמרה כי זו מנת המולים הטובה ביותר שאכלה (והיא צברה קילומטראז' לא מבוטל של מולים ב-12 שנות חייה), אבל התבאסה מכך שכל יושבי השולחן גנבו לה מדי פעם מהצלחת.

    ''

    המתבגר חובב השרימפס הזמין פאד קי מאן - שרימפס עם דפי אורז מוקפצים בשום, צ'ילי, בזיליקום, ברוקולי, כרוב סיני ושעועית ירוקה. שוב מנה עזת טעם בה כל המרכיבים משתלבים לכדי שלמות. דפי האורז המוקפצים התגלו כתחליף מצוין לפסטה. המתבגר חיסל את המנה עד תום.

    ''

    המתבגרת הצמחונית הזמינה פאד סי אוייו - אטריות אורז רחבות, מוקפצות בסויה שחורה עם ביצה, ברוקולי, בוק צ'וי ותרד תאילנדי. הצמחונית ויתרה על תוספת העוף/בשר. לא טעמתי את המנה, אך הצלחת הריקה העידה שהיא סיפקה את הסחורה.

    ''

    אני הזמנתי פאת פת - שרימפס בקארי אדום, חלב קוקוס, צ'ילי, גמבה אדומה, במבו שוט, שעועית ירוקה ובזיליקום תאילנדי: המנה הצבעונית מוגשת בכלי חרס לצד קערת אורז. כאן הטעמים מוכרים יותר. מנה שתנעם לחובבי חלב קוקוס. למרות שנהניתי מהמנה המשכתי לגנוב לבת את המולים שלה והחלטתי בביקור החוזר להיות נועזת יותר.

    ''

    שלושה קינוחים נחתו על שולחננו. המתבגרת חובבת השוקולד הזמינה קינוח מושחת לחובבי הזאנר: נמסיס שוקולד - עוגת שוקולד בלגי אפויה ונימוחה עם ציפוי גנאש, מוגש על רוטב קפה שוקולד בתוספת גלידת וניל. היא התענגה על המנה ואילו אני זינבתי לה את שבבי הקוקוס הקלוי שפוזר על העוגה.

    ''

    אני הזמנתי טפיוקה - גרגרי טפיוקה מוגשים עם פירות העונה, ערמוני מים מבושלים בגרנדין, קרם קוקוס, סירופ למון גראס וקרח כתוש. בדרך כלל אני מחבבת טפיוקה אך לאחר כמה כפיות השתעממתי מהמנה ודליתי ממנה רק את ערמוני המים. זו מנה קלילה, קרירה ומתאימה לקיץ, אך אני הצטערתי שלא הקשבתי לתחושת הבטן שלי שלא לוותר על קינוח הבננה לוטי.

    ''

    המתבגר הזמין בננה לוטי - בצק פריך במילוי פרוסות בננה, קוקוס קלוי, בוטנים קצוצים, עשוי במחבת על חמאה, מוגש עם חלב מרוכז מעל, קוקוס קלוי ואבקת קוקוס בתוספת סורבה קוקוס. מנה מושלמת, משמחת, לא מתוקה מדי שכל היושבים בשולחן רבו עליה עד שהמתבגר הרים ראשו וסינן באסרטיביות: תעזבו את הבננה לוטי שלי ותתרכזו בשלכם.

    ''

    את הקינוח ליווה קנקן חליטת למון גראס, ג'ינג'ר ונענע.
    השירות במקום מקצועי ואדיב: המלצרית הסבלנית פירטה את מרכיבי כל המנות והתאימה אותן על פי שאלות ששאלה על העדפותיו של כל סועד וסועד. הסכו"ם והמפיות הוחלפו בין המנות, קנקני המים מולאו ללא בקשה והכל זרם בנינוחות. 
    לסיכום, ביקורנו בטייגר לילי ניתן לומר כי ההנאה הייתה שלמה הודות לשירות המוקפד, האווירה הנינוחה, המנות הצבעוניות שכללו חומרי גלם ייחודיים ושילובים מעניינים. יחד עם יכולת המטבח להתגמש כדי להנגיש את האוכל התאילנדי גם לאוהבי טעמים מתונים יותר. אנחנו נשוב. 

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      ארכיון

      פרופיל

      עדי_רימל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין