עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    שולחן לשניים

    עדי רימל יוצאת לאכול ומספרת על זה

    0

    הנמל 24 - קפיצה קטנה לחו"ל

    0 תגובות   יום שבת, 13/7/13, 20:47

    השנה לא אטוס לחו"ל: עקב ריבוי השמחות המשפחתיות (שמשמחות אותי מאוד ופחות את מנהל הבנק שלי) החלטתי שאין לי ברירה, אלא להתיידד הפעם עם הלחות והדביקות של יולי אוגוסט, המדוזות בחוף הים וסרטי הקולנוע המשמימים של עונת המלפפונים.

    שמעתי בעבר שבחים על מסעדת הנמל 24 השוכנת בלב העיר התחתית של חיפה, שמתפתחת כמתחם בילויים תוסס, וידעתי שצפויה לי חוויה קולינרית מעניינת, כשהבעלים גיא אביטל הזמין אותי להתארח. לא ציפיתי שאתנתק באחת מהקיץ הישראלי ואנחת בטוסקנה.

    מיד לאחר שעליתי בגרם המדרגות שמוביל למסעדה נגלה לעיניי מחזה מרהיב. המקום עוצב על ידי האדריכל נתן פייביש, שיצר חלל גדול דמוי פיאצה בטוסקנה וחללים אינטימיים שונים בגודלם ועיצובם: חדר זוגי, חדר ישיבות, מרתף יין ולאונג' - כולם מעוצבים בטוב טעם אירופאי. החל מרצפות של רפתות, תקרות מלבנים וקורות עץ, ברזים של טירות עתיקות, קמין אותנטי עם עצים (שכבר יוצר אשליה שאנחנו נמלטים מהחורף האירופי שבחוץ לסלון חמים ומזמין), צעצועי חרסינה של פעם, רדיו עתיק ושעון אורלוגין.

     

    ''
     

     

    הבחור ואני ישבנו בחדר הזוגי שכולו משדר אווירה רומנטית, יוקרתית, חמה ומפנקת. "זה המקום האולטימטיבי להציע נישואין לחברה שלך, בלי לחשוש שתענה בשלילה", אמר הבחור.

    העיצוב היוקרתי גם מעיד על התפריט של השף רן ראש שמשלב מנות קלאסיות מהמטבח האירופי עם טאץ' אסיאתי. התמחור גבוה בהתאם, אך קיימות גם אופציות אחרות, דוגמת עסקית הצהריים (בשלושה מסלולים: 109, 119, 133 שקל), שכוללת מנת פתיחה, מנה ראשונה ומנה עיקרית. כמו כן, מוצע דיל עסקית של ערב שווה ביותר ב-169 שקל, שכולל מנה ראשונה, עיקרית ואחרונה. VFM במיטבו.

    את הארוחה פתחנו באפריטיף מצוין של סטולי דבש, ג'ינג'ר ותפוז. סודה של פרייה וכוסית של גוורצטארמינר פפאפנהיים אלזאס צרפתי ליוו את הארוחה.

    כפתיח הוגשו גריסיני עם מטבלים. הגריסיני כאן הוא בעצם מאפה מאורך ושמנמן והמטבלים היו קרם חצילים מעושן, איולי עם עשבי תיבול וקרם פלפל עם לימון. גם מי שבדרך כלל מוותר על לחם כפתיח כדאי לו כאן לשמור את הגריסיני לצורך ניגוב הרטבים המעולים של המנות שיוגשו בהמשך.

    לראשונות הוזמנו מרק דגים עם זעפרן על סלט ויאטנמי. לשולחן הוגשה קערה עם סלטון שכלל בין השאר סביצ'ה סלמון ונבטים פציחים שמעליו נמזג מרק דגים עשיר. הבחור ואני פצחנו סימולטנית בקריאת "וואו", ואכן זו מנת וואו...

    מנת פיוז'ן במובן הטוב של המילה.

    מסתבר שכשצרפתי וויאטנמי נפגשים יוצאת מנה מנצחת:המרק עשיר קטיפתי, חרפרף, מלטף את הסלמון הנגיס והנבטים הקריספים. מנה ששווה לבוא עבורה במיוחד עד לכאן.

     

    ''
      

     

    מנה ראשונה נוספת שהייתה מעולה היא קוקי סאן ז'אק ממולא בסרטן סגול עם קרם שום אניס בנגיעות מנגו. שלוש קוקיות מושלמות שמתמסרות לחך גרמו לי לעצום עיניים ולהתמסר לעונג צרוף. המנה שמרה על איזון טעמים מושלם. מתקתקות הסרטן, מליחות הרוטב עליו ישבו הקוקיות וחרפרפות מצידו של סלטון של תפוחים וגזר יצרו טעם מעודן ועוקצני כאחד. זוכרים את הגריסיני מהפתיח? הרוטב המצוין נוגב בעזרתו כאילו הייתי אחרונת הסועדות בחומוסיה ירושלמית.

     

    ''

     

    מנה ראשונה נוספת, שגם היא עוצבה כיצירת אמנות כללה צילחות מושלם של שלל פינוקים: טורטליני אווז קונפי, דבלה ממולאת בכבד אווז, בצל ממולא בסינטה צרובה, פילה טלה וכל הטוב הזה מוגש על קרם ערמונים, ציר בקר ופירה אפונה. גם כאן היה משחק מעניין של טעמים. מתקתקות קרם הערמונים המשגע והדבלה, הבצל החמצמץ, מליחות ציר הבקר ופירה האפונה בירוק זרחני נייטרלי היוו לונה פארק של טעמים ומרקמים. כבד האווז, הפילה והסינטה השתלבו מצוין.

     

    ''

     

    בשלב זה הוגש מרענן חך ,סורבה אבטיח וטימין,שהיה מעט מדי מתוק עבורי, מה ששימח את הבחור שחיסל גם את שלו וגם את שלי. עכשיו קדימה לעיקריות.

    הבחור הזמין פילה לברק בציפוי גבינת תום, קוקי סאן ז'אק עטוף בפאנצ'טה וקציפת דגים. הוא התענג על המנה. גבינת התום השתלבה בדג העסיסי ולא האפילה עליו. הגזר המתקתק והנגיס, הדג הנימוח, הקוקיה המתקתקה עם הפאנצ'טה המלוחה וקציפת הדגים עם ארומת הרוזמרין השתלבו לכדי מנה מעניינת ומצוינת.

     

    ''

     

    אני הזמנתי מנת שרימפס קלאמרי וצדפות בציר סרטנים, צ'ילי ושום עם ארטישוק ועגבניות מיובשות. מנה יפהפיה שכללה את כל המרכיבים הנ"ל שהיו עשויים לעילא ולעילא וטעמם היה צרוב ומלוח בהשפעת זיתי הקלמטה ברוטב.

    המנה הייתה מעט חד ממדית בטעמה וחסר לי כאן טוויסט שיגרום לי לאותו עניין ועונג שסיפקו לי המנות האחרות.

     

    ''

     

    המנות משביעות בהחלט ולכן ביקשנו מאבירן, מלצרנו החביב והמקצועי, להמתין מעט לפני הקינוחים. ואכן, לאחר כרבע שעה, בה עיכלנו ,תרתי משמע ,את הארוחה והחוויה המיוחדת, נחתו על שולחננו שני קינוחים:

    קרם ברולה פיסטוק, תפוח מקורמל וסורבה ליים. עם קרם ברולה יש לי יחסי אהבה שנאה. הוא יכול להיות מענג כשהוא עשוי כהלכה אך יותר מדי פעמים בעבר הזכיר לי לא יותר מדני וניל שרוף.

    כאן לשמחתי הוא היה מעדן במובן הטוב של המילה. עם שלל פיסטוקים וסורבה חמצמץ שאוזן במתיקות התפוח המקורמל. וכן, הוא לא היה שרוף, אלא שזוף ופציח כמיטב המסורת.

     

    ''

     

    הקינוח השני כלל שכבות של קרם שאנטי ושוקולד צ'ילי, גנאש פרלינה ובננות מקורמלות. הבחור שומע "בננות מקורמלות" וכבר הוא מרוצה. ואני-גרופית של שוקולד צ'ילי מעקצץ. לכן היה זה עבורנו סיום מושלם לארוחה שנמשכה שעתיים וחצי ולחוויה שזרקה אותנו בחן רב לעולם אחר, בדיוק הקפיצה הקטנה לחו"ל שחסרה לי.

     

    ''

     

    אז הצעת נישואין כבר קיבלתי לא מכבר, אבל השבעתי את הבחור לחזור ולהטיל עוגן בנמל 24 כדי לחגוג את יום הנישואין הראשון שיבוא עלינו לטובה.

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      ארכיון

      פרופיל

      עדי_רימל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין