עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    שולחן לשניים

    עדי רימל יוצאת לאכול ומספרת על זה

    0

    הפתעה קולינרית בשפרעם

    2 תגובות   יום שבת, 29/6/13, 12:06
    כמה פעמים קרה לכם שהלכתם למסעדה עם באזז מטורף, עיצוב מושקע, שף מיוחצן, חוויה קולינרית שלא עמדה בציפיות? אז המקרה של מסעדת סולטן הוא ההיפך הגמור.

    למען האמת הרמתי גבה כשהזמינו אותי לבקר במסעדת הדגים בשפרעם (גילוי נאות: הייתי אורחת המסעדה).

    שפרעם אינה אזור תיירותי ולולא waze ספק אם הייתי מגיעה בשעות היום למסעדה.

    גם כשהגעתי למסעדה לא התרשמתי מהעיצוב המשעמם. ניחא, לחשתי לבן זוגי, מקסימום ניקח את
    הילדים לגלידה.

    התיישבנו לשולחן. בעל הבית, אחסן סעד, הוא דייג ותיק עם חיוך רחב. הוא התעניין בסוג האוכל שאנחנו אוהבים. כאן כבר הבנתי שזה מקום אחר לגמרי. מסתבר שאחסן קם בכל בוקר בשלוש ויוצא לים.

    את כל הטוב שדג הוא מביא למטבחה של אשתו לובנה, אחות במקצועה שעשתה הסבה והגשימה לפני חמש שנים חלום בדמות מסעדת דגים. החנות צמודה לחנות הדגים של המשפחה שקיימת כבר עשור.

    לובנה מבשלת רק מרכיבים טריים. כאן אין הקפאה!

    "יש לקוחות מקובעים יותר", היא מחייכת. "הם יקבלו את הדג על הגריל, השרימפס המטוגן או פרגית ושניצל לילדים, אבל להרפתקנים היא מציעה מדי יום מנות שונות, כמו רולדת עוף ממולאת בשרימפס וקלמרי, אסקלופ גבינות, אויסטרים וסרטנים לצד מנות מסורתיות עם טאץ' מיוחד שאותן יש להזמין מראש: מקלובה פירות ים וטאג'ין דגים.

    מה עלה על שולחננו מכל זה? קנקן לימונדה, פתות חמות, 12 סוגי סלטים טריים, בהם סלט טורקי חריף, סלט חצילים קליל, פיסות גזר חריף, קישואים מטוגנים (מצוין), סלט תירס וסלט טונה (סטנדרטי), סלט טבולה, סלט גרגר הנחלים, חומוס, טחינה לבנה וירוקה מצוינת משכם והשוס: טחינת גזר (כן, אותה טחינה מעולה מנוקדת בכתום שהפכה ללהיט של הארוחה).

    ''

    פרי ריפיל שימח אותנו אבל ידענו שצריך להשאיר מקום. אחסן הזדרז לעבור למנות הראשונות. טעמנו מיקס בייבי שרימפס קלמרי מולים ברוטב צ'ילי חריף מתוק (מנה קלילה וכיפית שחוסלה על ידי הילדים), שניצלוני דג וירקות בטמפורה ("מנה בשביל הילדים אך המבוגרים תמיד גומרים להם", צוחק אחסן).  

    המנה הבאה הייתה מיוחדת וכמוה לא טעמתי מעודי: שרימפס בפיסטוק. אחסן ולובנה גילו את השיטה לעטוף את השרימפס במעטפת פיסטוק שלא מתפוררת והופכת את המנה לנשנוש גאוני.

    המנה הבאה הייתה שרימפס ברוטב חמוץ מתוק עם פלפלים ופירות העונה. גם כאן ניכר הכישרון של לובנה לאלתר ולשלב מרכיבים (פירות וירקות) שיוצרים מנה מוצלחת וייחודית.

    לאחר מכן הגיעה מנה סטנדרטית – קלמרי וברבוניות מטוגנות עם צ'יפס. דווקא במנה שכמוה ניתן לאכול במסעדות רבות בולט היתרון של המקום: טריות, טריות, טריות. כמו שאמרה המתבגרת: אמא, יש לזה טעם אחר. ואכן, לקלמרי היה טעם של "חברים, לפני רגע עוד שחיתי להנאתי בים".

    למסעדת סולטן יש מעריצים שחוזרים שוב ושוב, גם בעקבות ביקורות טובות להם זכתה המסעדה בעבר, "אך עדיין רבים לא מכירים מספיק", מחייך אחסן בהתנצלות. "זה מוזר, כי יש לנו כאן את הגלידה הכי טובה בארץ – גלידה שפרעם, המאפיות הכי טובות והקפה הכי אסלי".

    אכן הקפה שהוגש – שחור וחזק – מלווה את קינוח הבית: ליאלי בירות. זו עוגת סולת עם סירופ סוכר, פודינג ושברי פיסטוק. קינוח קליל, לא מתוק מדי שחותם ארוחה מצוינת.

    רגע לפני שמסיימים אחסן מראה לי באייפון שלו בגאווה לא מוסתרת את טקס סיום הלימודים של בתו. הוא מתעניין בלימודים של ילדיי ולובנה נותנת לי מתכון מנצח. הכנסת אורחים כזו לא מסתדרת לי עם מסעדה ריקה. אז לסיכום: סנובים, בשפרעם כבר הייתם?

    ''


     



     

    דרג את התוכן:

      תגובות (2)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        29/6/13 15:51:
      הי יאיר, טחינת גזר.
        29/6/13 14:27:
      הטחינה הייתה עם גזר או עם דלעת?

      ארכיון

      פרופיל

      עדי_רימל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין