עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    מרימים כוסית (ועוד אחת) בפסטיבל היין.

    17 תגובות   יום שלישי, 4/6/13, 09:49

    ''

     

    בישראל התפתחה תרבות יין ענפה וישנם הרבה חובבי יין שבוחנים כל יין חדש, ישראלי או מיובא, מגיעים למפגשי טעימות ומעשירים את הטעם והיידע בתחום.

    כבכול שנה, גם השנה נערך פסטיבל היין של תל אביב ברחבת מוזיאון ארץ ישראל (צמוד לאוניברסיטת תל אביב). בפסטיבל הציגו כארבעים יקבים שונים מעל 160 סוגי יין, וכל מבקר קיבל כוס ואפשרות להתנסות בכל הטעמים והמגוון. במקביל ליינות היו גם דוכני גורמה שונים כמו שמנים, שוקולד, ליקרים, סיידר, גבינות, שמן זית ועוד, והכל לווה במוסיקה חיה.

     

    ''

     

    אני נכחתי בערב האחרון של הפסטיבל (הוא התקיים שלושה ימים- מה28 עד ה30 למאי) וטעמתי מגוון רב של יינות. מה שאהבתי במיוחד הוא שיש יין לכל טעם- מהטעמים העדינים ועד ליינות בעלי ארומות וטעמים עזים. כמובן שאי אפשר לכתוב פה על כל היינות, אציין את הבולטים מבחינתי –

    יינות שקד הציגו את H3BLUE NUN. את ה"בלו נאן" אני מכירה ורוכשת לצריכה בבית כבר שנים, שמחתי לגלות את הגירסה המבעבעת שלו ששמרה על העושר והקלילות.

    מהיינות של יקב קדש ברנע אהבנו מאד את ה"נגב 2010" – בלנד של קברנה סוביניון, שיראז וקברנה פרנק שיצר יין מלא עם טעמים דומיננטיים של עשבי תיבול וזיתים שחורים. 

     

    ''

     

    מ"יקב הר ברכה" אהבנו את היינות שזכו במקומות שני ושלישי בתחרויות ה"דקנטר" העולמיות , במיוחד ה"סירה" שהרשים בשילוב הטעמים שלו מצד אחד ובאפטר טייסט העדין מצד שני.

    ה"עלמה 2010" של יקב דלתון  הרשים את בן הזוג בגלל היותו מלא מצד אחד ועדין מצד שני (בלנד של קברנה סוביניון, מרלו וקברנה פראנק).

    ליינות של "יקב שושנה" יש לי סימפטיה מיוחדת קודם כל בגלל השם... מעבר לזה, בן הזוג התחבר יותר לטעם מכיוון שהם בעלי נוכחות חזקה ומעט יבשושיות בפה בסוף הלגימה.

    עוד יין מוצלח לטעמנו היה של יקב תניא – הקברנה סוביניון עם סיומת מאד ארוכה , זוכה מדליות זהב באשכול הזהב 2007 ובתחרות וונוס הארגנטינאית.

     

    ''

     

    ולבסוף- הפייבוריט שלי בכל הערב – יינות סיטו שהציגו את "סיטו מלבורו"  - סוביניון בלאן מניו זילנד, הוגש קר וחבל שבאותו רגע לא היו לי הגבינות ליד, ואולי איזה דג כי הצירוף היה מושלם. עזבו אתכם מכל ההגדרות של "עפיצות/ ארומה/בוקה" וכל זה, תנו לי את "טעים ומרענן". ישירות למקרר שלי.

    בן הזוג אהב את האדום של של סיטו, "סיטו קיאנטי" שמתאים יותר לארוחת בשרים (וגם את השילוב הזה אני הולכת לנסות בקרוב) ואמר שהוא מורגש לא רק בפה אלא גם באף ובגרון באותו הזמן. הקיאנטי עשוי מענבי סנג'ובזה שאופיינים לאזור ניו זילנד.

     

    ''

     

    מבין דוכני הגורמה אהבתי את –

    השמן הסורי של "מגל" מקיבוץ מגל. השמנים סודרו לטעימה לפי מידת חוזקם, הסורי היה הכמעט חזק ביותר ולמרות ה"הפחדה" הזו, גיליתי שהוא טעים לי וחריף לי במידה מדוייקת. בן הזוג התאהב בשקדים הטבעיים של "מגל".

    "משק יעקבס" מכר במקום גבינות לאיזון היין, מבחר גדול של כל סוגי הגבינות.

    שני דוכנים הציגו סיידר תפוחים ושניהם היו טעימים – של sideffect ושל buster's sider. משהו במירקם (ובבקבוק) הזכיר לי בירה, נחמד מאד לערב עם החבר'ה.

    בדוכן השוקולדים טעמתי ליקר משגע של שוקולד מריר, בהתחלה בטעם של סירופ שוקולד מעודן ואז ה"מכה" העדינה של האלכוהול. תענוג נוזלי.

    "איש הפסיפלורה" הציג שיכר פסיפלורה, משקה קינוח עדין, טעם של סוכריה עם 12% אלכוהול. פשוט ממתק מצוין לאירוח או למתנה (בקבוקים יפיפייים).

     

    ''

     

    להקת "יאמנז" היתה הלהקה שניגנה בזמן שהותי, והאווירה היתה מצויינת – אנשים טעמו יינות, אכלו משהו, פטפטו עם חברים, רכשו את מה שאהבו והכל על רקע לילה נעים במוזיאון ארץ ישראל.

     

     

     

     

     

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (17)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        9/6/13 09:07:
      לחיים!
        9/6/13 00:07:

      מגניבהוספת תגובה

        8/6/13 15:38:
      תודה עבור המידע המעניין.
        8/6/13 15:03:
      יופי של פוסט. תודה על הסקירה המעניינת. מי אמר שצריך ליסוע כל כך רחוק. מכל טוב יש לנו כאן.
        7/6/13 00:33:
      הייתי גם אני ביום חמישי, האווירה הייתה מצוינת, נהניתי מהלאן דה נואר של אמפורה ומהיינות של יקב אבידן. הפסטיבלים הקודמים היו הרבה יותר מוצלחים.
        6/6/13 20:46:
      נשמע שהיה משכר חושים!
        5/6/13 21:42:
      כיף. יינות טובים עושים טוב על הנשמה :)
        5/6/13 21:16:
      יין ישמח לבב אנוש..
        5/6/13 20:06:
      יפה שאת מתמצאת כל כך ביינות
        5/6/13 09:36:
      תודה שהבאת לידיעתי
        4/6/13 18:36:
      אין לנו במה להתבייש. חו"ל זה כאן.
        4/6/13 17:39:
      יאמי יאמי,
        4/6/13 16:52:

      שוש יקרה לליבי נשיקה

      תודה מעומק הלב ששיתפת אותנו

      התמוגגתי לקרוא ונהדר שנהנת

      ואני השתכרתי רק מכל בקבוקי היין שבתמונות (-:

      * חיבוקים אוהבים יקירתי והמשך יום ניפלא

        4/6/13 16:26:

      מוכרח להמליץ בחום רב ובצורה אובייקטיבית למהדרין על יקב כפיר בקריית מלאכי (כן...בקריית מלאכי).

       

      מאיר כפיר (שאמנם הועסק אצלי כמתכנת תקופה מסויימת בעבר) הוא איש מדהים ומוכשר המייצר יין ביקב הבוטיק שלו והותיר אותי וכל מי שהצטרף אליי לשם, פעורי פה.

      אני מוכרח לציין במיוחד את יין הסירה פטיט-סירה שלו, הטעים ביותר שטעמתי מעודי (היינות שלו עטורי פרסים).

       

      כמו כן, יש לו במקום בר יין וגבינות נהדר המציע חווייה קולינרית ואפשרות לטעום את כל יינות הבית.

       

      אני ממליץ על המקום מקרב לב ומכל הלב.

      נסו ולא תתאכזבו!

        4/6/13 13:39:
      גם בירושלים בחודשי בקיץ מתקיים פסטיבל יין במוזיאון ירושלים....השנה לצערי זה יפסח עלי... :))
        4/6/13 13:35:
      יין וגבינות השילוב המנצח... ♥
        4/6/13 11:07:
      התמסטלתי מהפוסט..אין כמו יין טוב...רצוי אדום.