עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    "מדאמס" – כשהחומוס מגיע לשכונה.

    15 תגובות   יום שישי , 29/3/13, 22:53

    ''

    ''

     

    פעם כשהיו אומרים "חומוסיה" הכוונה היתה למקום באיזשהו אזור תעשייה, בו פועלי האזור היו מגיעים לניגוב צלחת כדי להשביע רעב גדול, בשולחנות פורמייקה. מאז עברו הרבה גרגרי חומוס בצלחת וחומוסיות מופיעות במיקומים שונים לכל סוגי הקהל.

    אחת כזו היא "מדאמס" שממוקמת בשינקין תל אביב (אחרי שני סניפים ברמת אביב והדר יוסף), שנפתחה ממש עכשיו ומביאה את החומוס שרץ עשרה דורות במשפחת הבעלים שוקי מזרחי. בכל בוקר מכינים חומוס טרי והוא מוצע בשלל גרסאות.

    הוזמנו להתנסות בטעמי הסניף החדש, שצופה ישירות על גינת שנקין (ברחוב יצחק נפחא 3). הסניף כשר ואינו פתוח בימי הפסח.

    רוב השולחנות הם באוויר הפתוח (קצת בעייתי כי מותר לעשן שם) והשירות מהיר ולבבי. כשהתלבטנו מה לבחור מתוך התפריט, הציעו לנו פשוט "תנו לנו לבחור" והמנות החלו להגיע אל השולחן.

     

    ''

     

    בתחילה הגיעו קעריות עם רטבים – לימון וחריף, קערית עם חמוצים ובצל, וקערית ירקות מוחמצים. אחר כך נשאלנו איזה פיתות אנחנו רוצים – רגילות, קמח מלא או נטולות גלוטן. ציון לשבח על האפשרות הזו. אנחנו בחרנו בקמח מלא. נשאלנו גם אם למישהו יש רגישות למשהו או סתם לא אוהב משהו כמו נניח פטרוזיליה או תיבול כלשהו ואז קיבלנו את המנה הראשונה שהמקום בחר עבורינו – חומוס גרגרים (26 שקלים בתפריט) שכלל גרגרים, טחינה וביצה חומה. החומוס היה טרי ואוורירי ונוגב בכיף. ההערה היחידה שהיתה לי היא שגרגרי החומוס השלמים שנחו עליו היו לי פחות מדי מתובלים. בן הזוג חשב שעדיף להשאיר את ההחלטה אם להוסיף מלח לסועדים

     

    ''

    בקערות נוספות קיבלנו סלט ירקות (בין 8 ל25 שקלים בתפריט, כנראה תלוי בגודל) וצ'יפסים דקיקים וביתייים ששמחתי לגלות שהם לא שמנוניים (אכלתי עם הידיים ולא התלכלכתי בשמן – 8-18 שקלים תלוי בגודל המנה).

    שלושה כדורי פלאפל שמנמנים הונחו בקערית (בצבע ירוק עז מבפנים, הייתי מעדיפה טיפה יותר תיבול), וקערית חצילים בטחינה, עם טעם מעושן דומיננטי כמו שאני אוהבת.

    עם כל זה מבחינתי השיחוק האמיתי היה קערת "פול מדאמס". "מדאמס" הוא מידת עשייה במצרית, והמנה היתה משהו שלא הכרתי- פול שבושל "וול וול דאן" , עם טחינה ופטרוזיליה ושמן זית. אולי לא המנה היפיפיה ביותר בתפריט אבל מעדן אמיתי. למרות שכבר התמלאנו מכל השאר, הקערה "לוקלקה" עד תום. (לא מצאתי את המנה בתפריט אז אני לא יודעת מחיר).

    "אתם חייבים להתנסות במרקים" אמר טוני ניצן, אחד הבעלים, והביא שתי צלחות – מרק עדשים ומרק שעועית. מבין שניהם העדפתי את האחרון, שהיו בו שעועיות שלמות ותיבול עסיסי. העדשים היה לי קצת אנמי גם מבחינת הסמיכות וגם מבחינת זה שאני אוהבת משהו נגיס במרק שלי. (מחיר המרקים 24 ₪(

     

    ''

     

    מקנקן יפיפה נמזג קפה שחור חזק, ואחריו הגיעו קינוחי הבית (12 שקלים )- מלאבי וקרם בווריה. פה היה לי פלשבאק לשנות השמונים. אני לא יודעת אם מדובר בקינוחים חלביים או פרווה (המקום כשר ואין בו בשר כך שבעקרון אין סיבה להמנע מחלבי) אבל חזרתי לילדות עם רוטב השוקולד מעל לבוואריה. הייתי מעדיפה כקינוח נניח כנאפה או ממתקים מזרחיים. 

     

    ''

     

    למי שרעב, המנות משביעות מאד והמחירים נוחים בהחלט. השתיה היא שתיה קלה או בירות, יש לימונדה טבעית אבל ממה שאני ראיתי היא אינה נסחטת במקום. הטריות של החומוס ניכרת.

    יש אפשרות לטייק אווי.

    דף פיסבוק של המסעדה- https://www.facebook.com/Meddamas?fref=ts

     

     

     

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (15)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        4/4/13 12:40:
      נראה שכדאי לנסות.אוהבת חומוס.:}
        4/4/13 07:25:
      זה פוסט בשירות לאומי. תודה רבה על התרומה. רשמתי להגיע לשם ולהביא גם אורחים מקומיים וזרים.
        2/4/13 01:17:

      בהחלט מגרה ומעורר תיאבון
      תודה לך על הפירוט
      על הפוסט המושקע
      הצילומים המקסימים

      שבוע טוב, שבוע מבורך
      בשורות טובות
      שרה קונפורטי

        1/4/13 01:46:
      מזל שפסח עומד להסתיים
        31/3/13 14:02:
      מרייר תיאבון! תודה ןחג שמח!
        30/3/13 21:51:
      מתחשק לנגב, תודה
        30/3/13 21:07:
      חומוס הוא אחד המאכלים היותר ישראליים שאני מכיר ואוהב ולכן פעם, כשהייתי בלוס אנג'לס הלכתי עם אחי לאכול "אצל הלבנוני " בוואלי (שזה לכשעצמו אבסורד) - מקום שמהווה נקודת מפגש לישראלים היורדים שם... על כל פנים תאורייך את החומוסיה הזאת מעוררים תיאבון...
        30/3/13 16:20:
      החומוס, נשמע ממש אחלה.. בהחלט נשמע שווה ביקור ומחירים שוים לכיס :)
        30/3/13 13:50:
      מעניין. גם בחומוס בהדונס הגרגרים בלי טעם.כל פעם צריך להוסיף תבלינים. חומוס- תמיד טעים,איך לא ?
        30/3/13 12:48:
      נראה אחלה... שבת שלום וחג שמח....
        30/3/13 09:22:
      מקום מעניין ויש לו סיכוי לשרוד בנוף התל אביבי
        30/3/13 08:19:
      אוהבת את האוכל הזה ,את הקינוחים פחות.. תודה יקירה וחג שמח ♥
        30/3/13 00:16:

      יופי של סיבוב עם היד על עדשת המצלמה עשית על החומוס והפלאפל ועל שאר המטעמים צוחק 

      תודה על המידע, בטח לא פתוח בפסח...

      שוש, המשך חג פסח שמח 

      .

      שיר הפלאפל, מילים: דן אלמגור, לחן: משה וילנסקי, ביצוע: ניסים גרמה

      ''

        29/3/13 23:30:

      האוכל ניראה טעים.

      על הקינוחים הייתי מוותרת.

       

      חג אביב שמח.

        29/3/13 23:03:
      תודה על הסקירה. חג פסח שמח.