עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    מה? מזולה – גם באפייה.

    40 תגובות   יום שני, 4/3/13, 13:06

    ישראלים רבים שומרים על כשרות ולא יאכלו מנה חלבית אחרי מנה בשרית. הבעיה היא שהרבה מהמתוקים והעוגות פשוט יוצאים לא טעימים בגירסת הפרווה שלהם. לנישה הזו נכנסת המזולה, שהיא לא רק טעימה יותר ממרגרינה, היא גם בריאה יותר.

     

    כדי להיווכח במו פינו שמזולה יכולה להחליף חמאה בצורה טובה, הוזמנו לסדנת אפיה בניצוחה של הבשלנית פסקל פרץ רובין, שהדגימה לנו מנות רבות – מתוקות ומלוחות, שבהם המזולה משמשת במקום שמן, במקום חמאה, ובוודאי ובוודאי שבמקום מרגרינה.

     

    בתחילה כיבדה אותנו פסקל בגירסה שלה ל"בואיקוס" הבולגרי, כשאת טעם החמאה השיגה באמצעות "מזולה בטעם חמאה" כך שיצאו לה מאפים פריכים, שאף אחד לא היה חושד בהם שהם פרווה לחלוטין.

    בהמשך היא גם כיבדה אותנו במקלות פריכים משני סוגים, שני סוגי בצקים (אחד פריך ואחד דמוי בצק עלים) עם תיבולים שונים ,גם הם מבוססים על "מזולה". 

    ''

     

    בסדנה עצמה פסקל הכינה שלוש מנות –

    לחם פסטו בצורת שושנים שהוכן עם "מזולה בטעם חמאה" ויצר מאפה גם טעים וגם יפיפה להגשה (פסקל אפתה אותו בסיר פלא כמו עוגת שושנים).

    מאפינס ירקות – הפעם חלביות, עם גבינות שונות כשהמזולה מחליפה את השומן במאפים.

    עוגת פרג עם ציפוי שוקולד- בשימוש עם "מזולה לאפייה" שהופכת את העוגה לעסיסית וגבוהה, ועם זאת פרווה כך שניתן להגישה לקינוח ארוחה בשרית.

    ''

     

    בדרך קיבלנו גם טיפים של פסקל – כמו –

    כשקורצים צורות מבצק, את יתרת הבצק לא צריך לאסוף שוב לכדור ולרדד שוב אלא ניתן לאפות כמו שהוא ,בצורות האבסטרקטיות שנוצרו, וכך ליצור קישוטים יפים למנות (כמו לתקוע בצק אפוי בצורות מעניינות על דיפ למשל).

     

    טיפ נוסף היה – אם צריך להקציף חלבונים לחוד וחלמונים לחוד, רצוי להקציף קודם את החלבונים בקערה נקיה, ואז אין צורך לשטוף אותה ואפשר להקציף עליה את החלמונים. ההפך כמובן אי אפשר.

     

    ''

     

    לאחרונה יצאו לשוק שני מוצרים חדשים של "מזולה" – מזולה בטעם טבעי ללא מלח, ומזולה בטעם חמאה. כל מוצרי "מזולה" עשירים בשמן קנולה ובאומגה 3 ואומגה 6, לא מכילים שומנים מוקשים, לא מכילים כולסטרול ויש בהם פחות שומן רווי מכל מרגרינה או חמאה, ופחות מאחוז אחד של שומן טרנס.

     

    ''

     

    מוצרי "מזולה" נמכרים בכל רשתות השיווק.

     

     

     

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (40)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        31/3/13 17:51:
      תודה על הטיפים. שווה בדיקה
        15/3/13 06:35:
      קבלתי תיאבון
        13/3/13 23:21:
      תודה, שוש, על המידע. אהבתי מאוד את הטיפ של סדר ההקצפות, אפילו שאני שונאת הפרדת חלבון וחלמון ונמנעת ממתכונים מסבכי חיים כאלו....
        12/3/13 20:14:
      תודה על המידע..
        11/3/13 19:37:
      לא ניסיתי עד היום. תודה על ההמלצה ויופי של תמונות :)
        9/3/13 20:55:
      תמונות מעוררות תיאבון...
        9/3/13 00:56:
      אוהבת מזולה בכל צורה (מזולה לייט). תודה לשיתוף.
        8/3/13 21:21:
      * :)
        8/3/13 08:24:
      כמה דברים מגניבים אפשר לעשות בעשה וחצי של הסדנא:)
        8/3/13 05:24:
      יאמי, יאמי, בא לי לאכול את כל הדף.....
        7/3/13 21:13:
      את תמיד מצליחה לשדרג לי את הטעמים. אגב מזולה היא סתם מרגרינה עם שם טרנד פלצני ותו-לו. פעם מחירה היה סביר, כיום היא נמכרת במחיר של חמאה צרפתית, והפריירים לא חסרים.
        7/3/13 15:08:
      בזזזזז, משהו להעביר לחברות. כי אם אין יאפו, אני זו שגם אוכל... אפייה היא סינית בשבילי. אבל תמיד נעים לקרוא אותך, שוש. צר לי שאני לא יכולה להיכנס לפייסבוק ולהמליץ משם.
        7/3/13 13:13:
      פוסטעים...
        7/3/13 13:02:

      תודה על הכתבה והמידע.

      ובכל זאת, נראה לי שבסופו של דבר מזולה היא מרגרינה, גם אם מבוססת על שמן אחר

        7/3/13 12:22:

      אצלנו המזולה היא בת בית.

      המאפים כאן למעלה מעוררי תיאבון גם טעים גם בריא
        5/3/13 20:34:
      שמירת כשרות היא עניין שחייב לעבור מן העולם
        5/3/13 19:25:
      הכנתי פטה כבדים עם מזולה בטעם חמאה כשר ...
        5/3/13 11:50:
      נראה נהדר! אני עדיין משתמשת בחמאה....

      צטט: חדוה ברנר 2013-03-04 19:34:07

      ועכשיו זה מתבקש - המתכונים

      ________________________

      למעשה כל מתכון. כל מתכון שיש לך עם חמאה/מרגרינה, ניתן לעשות עם מזולה וכך להשיג גם כשרות וגם בריאות והתוצאה טעימה.

       

        5/3/13 07:18:

      אני רואה את דברי המאפה המזמינים האלה..ואני תוהה..

      רק אצלי זה יוצא לא משהו..

      לא מצליחה אף פעם להכין אותם נורמלי..

        5/3/13 05:17:
      זה נראה לי עדיף על סוסים....
        4/3/13 22:09:
      נראה טוב למרות שאני מעדיף עם חמאה.
        4/3/13 20:54:
      * יפה שבוע טוב
        4/3/13 19:34:

      ועכשיו זה מתבקש - המתכונים

        4/3/13 19:05:
      כל כך השמיצו את המרגרינה .....שאני מעדיפה להשאר עם החמאה
        4/3/13 18:36:
      כמה טוב שאין לי את הבעיה הזו הנקראת כשרות.
        4/3/13 18:12:
      הולכת להכין לי קפה... :))
        4/3/13 17:27:
      תודה על המידע שאינו גורע מהבריאות מלבד קלוריות, חמאה היא כולסטרול מזוקק ישר לוורידים, עדיף מזולה בטעם חמאה. לפעמים הכאילו יותר טעים מהדבר האמיתי.
        4/3/13 17:13:
      נראה מעולה!
        4/3/13 15:57:
      התגעגעתי....איזה כייף לשוב ולקרוא את הפוסטים שלך.
        4/3/13 15:28:
      אני כבר לא יודעת מה עדיף חמאה או מרגרינה? יש כל כך הרבה דעות לפה ולפה...מבולבלת!
        4/3/13 14:45:
      בקינוחים תמיד את יכולה לפתות אותי...:)) ♥
        4/3/13 14:13:
      עכשיו אני רעב..
      העלית לי את התיאבון ...הולך לנשנש משהו
        4/3/13 13:46:
      שושי יקרה תמונות נפלאות, ואני בעד המזולה:)
        4/3/13 13:45:
      שוש - תודה על הפוסט העשיר - יום מואר ויפה
        4/3/13 13:31:
      אגב, על מנת להשיג פריכות במאפים מרגרינה עדיפה על חמאה
        4/3/13 13:31:

      שוש יקרה לליבי נשיקה

      תודה על ההסבר והתמונות הנהדרות

      שיכנעת אותי - בקנייה הבאה מחפשת מזולה! (-:

      * חיבוקים אוהבים ונשיקות חמות לליבך, שוש יקירתי

      המשך יום ניפלא

        4/3/13 13:24:
      גם נראה טעים וגם בריא. יפה. אני בעד המזולה.:}