עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    שגב – מפעל חיים

    4 תגובות   יום חמישי, 28/2/13, 20:10

    ''

     

    את המסעדה המעולה "שגב" אתם מכירים? ואת "שגב אקספרס"? גם אנחנו. ומה עם איתי שגב? לא? חבל, הוא לא מזמן הפך למיליונר. אבל על זה ששף שגב פותח קו מוצרים שנושאים את שמו וחותמתו, לא בטוח. למרות שעם הקמפיין הזה שרץ בפייסבוק על המתכון ששווה רבע מיליון, הרוב כבר בוודאי מכירים.

     

    שמנת קנתה בסופר בשבוע שעבר סלט שמעליו התמונה מחייכת של שגב. זה היה כדור גבינת שמנת, עם פלפלים, שמיר וצנוברים. שילוב ממש טעים שנגמר אחרי שתי ארוחות ערב בלבד. המחיר היה מעט גבוה (20 שקלים בסופר בצפון ת"א), אבל התמורה מספקת. הנה, היום קנינו שוב.

     

    כנרת, ממשרד היח"צ "גלעד תדמית" הזמינה אותנו לנסות עוד מהמוצרים החדשים שלו במפגש ב"שגב אקספרס". הלכנו. בכל זאת, שגב מזמין, לא יפה לסרב. גם ככה, התלהבנו מהסלט שכבר ניסינו.

     

    ''

     

    אז קיבלו אותנו יפה עם לחם הבית של המסעדה, וקוקטייל קפוא. שני סלטים, האחד איטלקי השני אסיאתי, וגם קרפצ'ו. אני הייתי בעד האיטלקי, שמנת התעקשה שהאסיאתי טוב יותר. על הקרפצ'ו שנינו הסכמנו שהוא טוב. אם כי לא כזה שאין טוב ממנו.

     

    העיקריות לא היו מנות מהמסעדה, אלא כל הטוב ממגוון המנות הקפואות שלו. כן, מסתבר שהוא לא עצר רק בסלטים, הוא החליט להשתלט גם על המקפיא, ועל המקרר. מסתבר שזה משהו שמקובל בעולם, כך הוא סיפר לנו, במקום לתת רק את השם למוצר אחד ספציפי, או לעצור בתחום התמחות אחד (מי אמר רפי כהן וצבר?) שגב רוצה להשתלט על העולם. על הסופר, סליחה. ובינתיים די מצליח לו.

     

    זה מתחיל בבשר קפוא מתובל. בקר או בקר עם כבש. בכדי שנתרשם ממנו, הוא טיגן אותו והגיש אותו מעל טחינה שהכין. מנה מהירה ופשוטה. אפילו הטעימה, התיבול אכן מדויק, מדגיש טעמים ולא מאפיל עליהם. אבל המרקם של הבשר עדיין לא כמו של בשר איכותי טרי. אז כן, אנחנו עדיין נמשיך לקנות בשר טרי, אבל שווה לזכור את האופציה הזאת בראש.

     

    ''

     

    ממגוון המנות הקפואות היו קציצות עוף שהיו הרבה יותר טעימות ממה שדמיינתי. סוג של guilty pleasure שאני אנסה שוב בהזדמנות. קציצות הדג ברוטב גרפו מחמאות בשולחן. רק רוטב הבולונז לא ממש שכנע. הטעם התעשייתי השתלט, והפך את המנה לעוד מנה קפואה מהסופר, ללא השדרוג שאנחנו מקבלים משגב בשאר המנות.

     

    לקינוח קיבלנו את האקלרים של שגב, ממולאים בקרם פטיסייר. מתוק ומשודרג, אבל גם פה הטעם התעשייתי מתגנב. לקחתי אותם ל"נסיעת מבחן" בעבודה, שם זכיתי לשלל דעות במדגם. מתחיל ב"לא משהו", ומסתיים ב"מעולה!"

     

    ''

     

    בכדי שלא נתבלבל ונצא עם חוויה שמסתיימת בטעם מתוק, פינקו אותנו בקינוחים נוספים מהמטבח של שגב. נמסיס שוקולד ומלבי עם קדאיף ותותים. דווקא אז באמת מתחוור לך ההבדל בין קינוח קנוי לקינוח של שף.

     

    ניסיתם משהו מהמוצרים האלה? טעמתם? נשמח לשמוע את דעתכם!

     

    אל תשכחו לחבב אותנו.

     

    שיהיה לכם בתאבון,
    שמן ושמנת.

    דרג את התוכן:

      תגובות (4)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        3/3/13 09:40:
      טוב לקרוא אתכם לעיתים תכופות
        1/3/13 23:51:
      אני טעמתי אקלר אחד וחילקתי את השאר בין המשפחה לעבודה. גם אצלי בעבודה הן נחטפו מיד. אני לא אהבתי. בעבודה התגובות (בדיוק כמו שכתבת) לא היו החלטיות. היו שמאד אהבו והיו כאלה שממש לא.
      האקלרים נחטפו אצלנו במיידית. כיף שיש הרבה מילוי. את כדורי הבשר הכנו בסיר. הבן טען שהעוף היה יותר טעים מהדג. שניהם הגשנו עם סלט וספגטי ליד ויצאה אחלה ארוחה לשניים. נשאר לנסות רק את הבשר הטחון.
        28/2/13 20:23:
      השאלה היא כמה הסלטים האלה עולים ביחס לסלטים אחרים

      ארכיון

      פרופיל

      שמן ושמנת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין