עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    סלטה- החלבית הכשרה ברעננה.

    19 תגובות   יום שלישי, 26/2/13, 06:32

    ''

    ''

    כששמעתי שהסופר אשכול נבו הוא לקוח קבוע ב"סלטה", כותב בה את כל  ספריו ובקרוב יציג במקום את ספרו החדש, לא התפלאתי. האווירה במקום – על שלל כלי הרטרו , הספרים והצילומים של הבעלים יובל נבון, פשוט מעוררים השראה.

     

    הוזמנתי ל"סלטה" כדי לגלות מסעדה חלבית כשרה. מי שצופה בסידרה "דוקטור הו מכיר את המשפט "היא יותר גדולה מבפנים", וב"סלטה" – כשרואים אותה מבחוץ, היא נראית קטנה אבל כשנכנסים מגלים את החצר האחורית המקורה והמעוטרת כאמור בשלל פריטים.

     

    אחוז גדול מאוכלוסיית העיר רעננה שומר כשרות, ולכן כשיובל נבון החליט לפתוח  את המסעדה בלוקיישן הנוכחי (מזה 9 שנים), הוא החליט לעשות אותה כשרה חלבית. למעשה נבון הוא צלם מקצועי שתמיד אהב גם להאכיל אנשים, עד שפתח בית קפה בסטודיו לצילום שלו בגבעת ח"ן ואחר כך עבר לרעננה. את התמונות היפיפיות של טיוליו בעולם ניתן לראות על הקירות.

     

    השפית האחראית היא אסנת לביא, שמשלבת מנות ממטבחים שונים  - מרוקאי ,הודי, תאילנדי, אחרי שלמדה ב"תדמור" ועבדה במספר מסעדות ידועות.

     

    היצירתיות של העיצוב גולשת גם לתפריט כך שתוכלו לראות מנות כמו "חלומי שהתגשם" "סגול כהה" "חוויה הודית" ועוד.

     

    אחרי כוס סיידר תפוחים חם, התחלנו עם המנות הראשונות –

    "סלט פראי" – חסה, כרוב, מלפפון, גזר וגמבה, עם גבינה בולגרית 5%, תערובת גרעיני בריאות הנאפים במקום ורוטב סלטה (48 שקלים). מבין ארבע מנות הפתיחה, זו היתה הבחירה שלי – סלט פשוט, שילוב טעמים רענן, ובונוס בריאותי.

     

    ''

    בתמונות - למעלה סיידר חם וסלט פיראי, ולמטה "סגול כהה" ולביבות תרד

     

    "לביבות תרד" – עלי תרד טריים וגבינות מוגשים עם רוטב צ'יזיקי (38 שקלים) – לביבות עסיסיות, לא שומניות.

     

    "סגול כהה" – רצועות סלק, אטריות אורז בווינגרט אסיאתי פיקנטי, שומשום שחור לבן ובוטנים מסוכרים  (26 שקלים). מנה שפחות התחברתי אליה בגלל המתקתקות.

     

    "חלומי שהתגשם" – גבינת חלומי, פטריות, פלפל אדום מוקפץ ברוטב צ'ילי עדין (38 שקלים). הגבינה עצמה הזכירה מרקם של טופו אבל ספגה את הטעם של הרוטב. הפטריות היו מוצלחות.

     

    היין האהוב על יובל נמזג לנו  - יין אדום VENTURA RUBENS 2010 של יקב עפרה.

     

    ''

    בתמונות - למעלה - חלומי "שהתגשם" ולחם פרנה, בתמונות למטה- דג מרוקאי וקארי ירוק

     

    לחם פרנה מרוקאי סימן לנו את המנות העיקריות ושימש בהמשך לניגוב צלחות הרוטב. קיבלנו –

     

    "דג מרוקאי  של אמא יהודית" – פילה מושט  ברוטב מסורתי פיקנטי עם עגבניות טריות, פלפל, כוסברה "והרבה אהבה" כפי שכתוב בתפריט (65 שקלים)

    הפיקנטיות היתה עדינה מאד.

     

    "קארי תאילנדי ירוק" – רצועות בורי, בטטות וחצילים , מבושלים ברוטב חלב קוקוס ותערובת עשירה של עשבי תיבול טריים, מוגש עם אורז (72 שקלים) – הבחירה שלי מבין שש המנות העיקריות שקיבלנו , בעיקר כי הוא מכיל כל מה שאני אוהבת – דגים, חלב קוקוס ועשבי תיבול. יובל הסביר לנו שהדרך הטעימה ביותר לאכול את המנה היא על ידי השלכת כף אורז לתוך הקארי, ואז גריפה של הכל ביחד.

     

    "חוויה הודית" – מבחר ירקות שורש אפויים בתנור ברוטב עשיר תבלינים על בסיס עגבניות טריות וחלב קוקוס, מוגש על מצע אורז בסמטי וכוסברה טריה (57 שקלים)

     

    "המבורגר קינואה" – מורכב מקינואה, עדשים, עשבי תיבול וירקות, מוגש עם פירה וצ'אטני עגבניות שרי פיקנטיות (59 שקלים)

     

    שתי המנות האלו היו נחמדות, בעיקר למי שמקפיד על מזון בריאות וצמחוניות. לי כקרניבורית דרום אמריקאית, קשה עם המבורגר שאינו עשוי ממשהו שהיה בחיים קודם.

    ההמבורגר קינואה נצלה קודם כדי לאטום אותו ואז ממשיך  את התהליך בתנור.

     

    ''

    בתמונות למעלה - "חוויה הודית" והמבורגר קינואה, בתמונה למטה- קבב דגים ולחם הבית.

     

    מנה המשלבת דגים ופסטה הגיעה עכשיו – "מוסר מדגסקר" – רצועות מוסר ברוטב שמנת, פלפל מדגסקר, בצל וברנדי,על מצע ניוקי, גם הוא מוגש עם סלט הבית (79 שקלים) . פה היתה לי התלבטות כי מצד אחד הרוטב עצמו היה מתובל ועסיסי, ומצד שני טעם הברנדי היה מאד מודגש, כך שמי שלא חובב אלכוהול תהיה לו קצת בעיה.

     

    המנה האחרונה מתוך תפריט העיקריות היתה מנה מוצלחת של קבב דגים – בזיגוג לימוני, על מצע סלט עדשים חם עם טחינה וסלט הבית (68). הקבב לא היה "דגי" והיה מוצק במידה, ועדשים עם טחינה תמיד מתקבלים בברכה.

     

    ביחד עם כל זה קיבלנו גם את לחם הבית (לחם שאור) שמוגש עם חמאה, (הוא לא רשום בתפריט).

     

    מתפריט הפסטות קיבלנו "לזניה פטריות" – עם רוטב נפוליטנה וגבינת מוצרלה שמוגשת עם סלט הבית (56 שקלים). לטעמי היה חסר תיבול, אפילו ברמה של מלח. 

     

    ''

    בתמונות למעלה - סלט הבית ומוסר מדגסקר, בתמונות למטה - לזניה וטארט טאטן.

     

    מגש ענק של קינוחים הגיע אלינו לסיום. קינוחים בכללי עולים 35 שקלים והם מתחלפים מדי יום. למעשה מדובר בעוגות מפוארות שיוצרת השפית לביא וביום שאנחנו ביקרנו היו בתצוגה חמש עוגות, כך שפשוט בחרנו לטעום את כולן.

     

    קיבלנו –

    עוגת גבינה פיסטוק, עוגת שכבות בראוניז שוקולד, עוגת גבינה ניו יורקית, עוגת גבינה עם חלבה על בסיס מסקרפונה, וטארט טאטן.

    אני התבייתתי קודם כל על הבראוניז בתור שוקוהולית מוצהרת, אבל אפילו לי זה היה מתוק מאד. מצד שני, הופתעתי מאד מעוגת הפיסטוק, שהיתה מדוייקת בטעמים, מתוקה במידה, ואוורירית עד כדי ריחוף מהמגש. (אגב, את המגשים עיצב יובל בעצמו בעזרת אנשי עמותת "אנוש" שמספקת עבודה לפגועי נפש).

    החלשה מבחינתי היתה הטארט טאטן שהזכירה יותר לפתן תפוחים. 

     

     

    ''

    בתמונות למעלה - גבינת חלבה מסקרפונה ובראוניז שכבות, בתמונות למטה עוגת גבינה ניו יורקית ועוגת פיסטוק.

     

    המסעדה כאמור כשרה ומתאימה מעבר לשומרי הכשרות גם למי שרוצה ארוחות קלות, מנות ממגוון מטבחים, וגם מנות בריאות רבות. (וכמובן לצמחונים- הן כאלה שאוכלים דגים, הן כאלה שאוכלים או לא אוכלים מוצרי חלב ולמחפשים מנות בריאות).

     

    כתובת המסעדה- רמב"ם 10 רעננה.

    המסעדה פתוחה כל יום משמונה בבוקר עד אחת עשרה וחצי בלילה, בימי שישי  משמונה עד כניסת השבת, ובמוצאי שבת משש וחצי עד אחת עשרה וחצי.

     

    אתר המסעדה- http://saltaa.com/

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (19)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        22/3/13 11:31:
      יש כאן בהחלט כמה דברים שהייתי בכייף אוכל והעיקר העוגה לקינוח .... כבר עושה חשק. בהזדמנות זו אאחל חג אביב שמח
        10/3/13 14:50:
      נשמע טוב :) שבוע טוב
      מסעדה נחמדה

      צטט: קביאר 2013-03-02 12:26:05

      נשמע לא רע בכלל שווה להגיע במיוחד?

      _______________________________

      לשומרי כשרות שרוצים ארוחה עם דגש בריאותי, לצמחונים שיכולים למצוא מנות שלא מכילות גם חלב או דגים, לאווירה של רטרו, וכמובן לעוגות...

       

        2/3/13 12:26:
      נשמע לא רע בכלל שווה להגיע במיוחד?
        2/3/13 11:06:
      מתאים לי עכשיו לבראנץ', אבל סגור שם עכשיו.. :) תודה על המידע והתמונות מעוררות התיאבון.
        2/3/13 10:32:
      תודה על המידע ועל התמונות מעוררות התיאבון. בפעם הבאה שאגיע לרעננה אביא את המסעדה הזו בחשבון...
        27/2/13 19:31:

       הייתי טורף עכשיו את הכוללל !!

      אהבתי את הפריטים הישנים בקולאז - הסיפולוקס, רדיו מנורות והכי נוסטלגיה , התנור הלבן והישן כמו שהיה להורי כשהייתי ילד, נזכרתי בעוגות הטעימות שנאפו בו...

        27/2/13 18:49:
      אוכל קדימה אוכל....אני מת על אוכל ...ונשים כמובן...
        27/2/13 09:27:
      תמיד את עושה לי את זה את בטח יודעת כבר שאני משוגעת לקינוחים עזבי קינואה
        27/2/13 08:48:
      העוגות.....יאמי יאמי :))
        26/2/13 19:39:
      שוש יקירתי, נראה מפתה לבקר שם במיוחד בגלל הקינוחים המדהימים. תודה ♥
        26/2/13 18:59:
      מסעדה חלבית איכותית מומלצת ביותר לאלה שלא אוכלים בשר
        26/2/13 18:05:
      יאמי....
        26/2/13 17:45:
      מכירה את סלטה עוד בגילגולה הקודם כ״יובלים״ בגבעת ח״ן. את הסלט הפראי הייתי מזמינה קבוע עם חברתי הצמחונית, מעבר לאווירה הנעימה ברעננה, אהבתי יותר את האוכל בגלגולה הקודם שם הסלט היה נדיב ופראי יותר, ולא רק הסלט.
        26/2/13 10:41:
      נשמע שיש אוירה מיוחדת..וגם נראה טעים..
        26/2/13 09:32:
      המסעדה בהחלט מתאימה לי בתור צמחוני .תודה על ההמלצה :-)
        26/2/13 08:04:
      האמת שלא נשמע להיט וגם בתמונות לא עוברת חוויה שעושה חשק. תודה על הביקורת
        26/2/13 06:41:

      תודה עבור ההמלצה.

      האוכל הזה הוא בדיוק האהוב עלי.