עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    הקדרה של ששת

    ששת מכין, מבשל, כותב. הולך לאכול, מתרשם ושוב כותב

    סדנה איטלקית עם איריס לוי בניר בנים

    2 תגובות   יום ראשון, 17/2/13, 11:24

    ''

    גילוי נאות, כל היצרנים של פסטה טרייה שהייתי קונה, קל וחומר יצרני הפסטה ה יבשה עומדים להיפגע. כי כמה שמספרים לכם על האיכות של פסטה טרייה, זה נכון אבל אין כמו פסטה שמכינים קלי קלות ואוכלים במקום עם רטבים.

    אז ככה, איריס לוי היא שף פרטית והיא בין היתר מקיימת סדנאות וגם אירועים, לא מזמן חבר שלי צלצל וביקש המלצה לשף פרטי ( כי משהו דחף לו מחיר רצח) לא יודע למה ישר אמרתי לו איריס לוי. אתם יודעים מה הבחור מאורס כעת ועוד מעט חתונה.

    איריס לוי נמצאת במושב ניר בנים, ליד קסטינה, לא כל כך רחוק כמו שזה נשמע כי לא רק אני הגעתי לסדנה ממרכז הארץ ( ראשון לציון) אלא עוד תשע בנות ובחור.

    איריס לוי, בוגרת בית הספר לקולינריה גבוהה " בישולים " עבדה במסעדת הוטל מונטיפיורי היא שפית פרטית עד הבית, אבל היא עורכת סדנאות בבית או אצלכם. אני מכיר די זמן את איריס לוי, זה התחיל בפייסבוק והמשיך בביקור שלי אצלה כשהייתי אצל נועם בארטישוק.. והמשיך במפגשי קולינריה פה ושם וכעת הגיעה הזמן לסדנה, למה איטלקית? כי קיבלתי מהבת שלי גלית מתנה נפלאה, מכונת פסטה.

    ''

    ''

    אגב, איריס לא ממוקדת בלבד בסדנה איטלקית, היא מומחית לבישול צרפתי או ספרדי וגם אסייתי

    וזה אחרי שהייה במזרח ותאילנד והתמחות שם.

    כאמור באתי לסדנה איטלקית אז בואו נלמד להכין פסטה

    כל כך פשוט…

     קודם זללנו משהו

    ''

    בצק פסטה קלאסי

    להכנת כמות פסטה לחמישה סועדים למנה ראשונה או ארבע סועדים למנה עיקרית.

    250 גרם קמח רגיל

    2 ביצים גדולות60 גרם)

    25 מיליליטר שמן זית – לא חובה

    קורט מלח

    הכנה

    עורמים את הקמח על השולחן ויוצרים בו גומה. למרכז הגומה שוברים את הביצים ומוסיפים את השמן וקורט מלח.

    בעזרת מזלג מתחילים לטרוף את הביצים והשמן ומוסיפים לאט את הקמח. יש לערבב בהדרגה מהמרכז החוצה. יש לתמוך עם היד הפנויה בערמת הקמח ולמנוע טפטופים של ביצים.

    לשים את הבצק על משטח מקומח קלות. מתקבל בצק רך וגמיש אבל יבש למגע. אם יוצא רטוב לשים פנימה עוד קמח.

    יש ללוש כ 5 דקות לפחות כדי לקבל מרקם חלק וגמיש הנראה מבריק מעט. עם קמח סמולינה יש ללוש 8 דקות.

    משהים במקרר למשך 30 דקות.

    את הבצק ניתן להכין גם במעבד מזון.

    באדיבות איריס לוי

    כל השאר זו ההנחיה ועבודה במכונה, ותאמינו לי אני רק שואל, איפה הייתי עד היום.

    המכונות האלו לא יקרות 250-350 שקל

     ואחרי סדנה תהיו מומחים

    ''

    בסדנה הכנו פסטה, דפי פסטה שמתאימים ללזניה ( כמה בא לי לזנייה), פטוצ'יני, ורביולי ממולאים בפטריות וריקוטה. גם למדנו להכין רטבים והייתה לנו חגיגה של פטוצ'יני ברוטב עגבניות וגם פטוצ'ניי ברוטב דלעת אפויה ושמנת. ליד איריס הכינה סלט חסה עם אגסים טעים פחד.

    ''

     רוטב דלעת שמנת

    '' רוטב עגבניות

    ''

    ''

    ''

    ''

    ''

    אפילו היה לי מה להביא הבייתה לרעייתי לטעימה, ואנחנו בזמן האחרון בדיאטה לא פחמימות חגגנו את יום האהבה עם הפסטה. כי פסטה שמכינים לבד זו האהבה.

    דרג את התוכן:

      תגובות (2)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
      פסטה, כמו כל דבר אחר, כשמכינים לבד הכי טעים.
        1/3/13 10:20:
      נראה שאיריס כשרון גדול במטבח.

      פרופיל

      הקדרה של ששת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      ארכיון