עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    לפנק את האגו.

    15 תגובות   יום שלישי, 12/2/13, 09:06

    אני אף פעם לא הייתי זקוקה לתירוץ כדי לאכול שוקולד. "זה טעים" היתה סיבה מספיקה. גם כשהכנתי קינוח או ממתק כלשהו משוקולד, תמיד ידעתי שצריך לקנות כמות כפולה כי איכשהו זה "נעלם" בדרך לסיר. (וזוכרים את הסצינה ההיא ב"בית של פיסטוק" כשפיסטוק ורגע מנסים להכין עוגת שוקולד אבל תוהים מדוע לא לאכול את השוקולד ככה וזהו?)

     

    בכל מקרה, שבוע השוקולד חל השבוע, ופורים בפתח על שלל משלוחי המנות שלו, וכמובן החורף שתמיד גורם לנו לחפש משהו מתוק, והכל ביחד היווה סיבה מצויינת לנסות את פינוקי השוקולד של "כרמית" מסידרת "אגו".

     

    אני אוהבת את המסר של "אגו" – מותר לך לדאוג לעצמך, מותר לך לאהוב את עצמך ומותר לך לרצות לפנק את עצמך, בניגוד לאתוס הפולני של "אני מקריב את עצמי למענך " וההמשך שלו "ואתה לא מעריך את זה". ומה אם לא שוקולד לפינוק האולטימטיבי?

     

    מה שנחמד בסידרת "הפינוקים" היא האופציות הרבות – ישנם טעמים שונים בדרגות שוקולדיות שונות, ויש גם אפשרויות רבות שאפשר לעשות עם המוצרים – מנשנוש , דרך קינוח ועד אפיה מושקעת.

     

     

    ''

     

    אני ניסיתי את הביגלה המצופים (שנבחרו למוצר השנה 2012 בקטגוריית חטיפים מתוקים)- ניסיתי את הבייגלה המצופה שוקולד חלב, מצופה שוקולד לבן ומצופה שוקולד מריר חלבי (כן , אני יודעת, קשה להיות בלוגרית, אבל השתדלתי...). בעבר לא היה מקובל לשלב מלוח ומתוק ביחד, ולשמחתי עכשיו זה נפוץ כי המליחות מדגישה את המתיקות (ומדובר במליחות עדינה). בתור שוקוהולית העדפתי את הציפוי האחרון – של השוקולד המריר החלבי.

     

    הוופלים נחמסו לטובת צבא הגנה לישראל - היו שם אצבעות וופל בציפוי שוקולד חלב ומילוי קרם אגוזים שאם הייתי זוכה לטעום, הצבא היה צריך לצעוד על קיבתו ולא על הוופלים, ואצבעות וופל במילוי קרם אגוזים מצופות שוקולד לבן, ובסידרה יש גם מילוי דאבל שוקולד (איך פספסתי את זה?) ומילוי קפוצ'ינו.

     

    ''

     

    בסידרת "פינוקי השוקולד" יש כמובן גם טבלאות שוקולד- מארזים של טבלאות שוקולד לבן ושוקולד מריר (שאני הולכת לעשות מהם מוס שוקולד קל, טעים, פרווה ומתאים לכל הזדמנות – מתכון פה למטה) ופצפוצי שוקולד צ'יפס של "כרמית שף" שהולכים להפוך לעוגיות ולהצטרף למשלוחי המנות שלי. (יש גם שוקולד חלב ושוקולד מריר/חלב ללא תוספת סוכר).

     

    ''

     

    כל המוצרים של "כרמית" הם בהשגחת בד"ץ העדה החרדית כך שגם אם אתם אישית לא מקפידים אבל צריכים לתת משלוח מתוק וכייפי למי שכן מקפידים, אתם מסודרים.

     

    האתר של "כרמית" - http://www.carmit.co.il/

     

    והמתכון למוס שוקולד עשיר, פרווה, מתאים גם לפסח בהיותו נטול קמח (וכמובן מתאים גם למתנזרים מגלוטן), מהיר הכנה ומספק כמות יחסית גדולה של מנות היות ומדובר במוס עשיר מאד שאי אפשר לאכול ממנו הרבה.

     

    המצרכים:

    200 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות

    4 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים.

     

    כן, יש רק שני מצרכים !!!

     

    אופן ההכנה –

    ממיסים את השוקולד על אש נמוכה בעדינות.

    מסירים מהאש.

    מוסיפים במהירות 4 חלמונים אחד אחרי השני תוך בחישה בכף עץ . חשוב לערבב מהר כדי שלא יהפוך לחביתה בגלל החום.

    מקציפים את 4 החלבונים עד קצף נוקשה ומוסיפים בעדינות בתנועות קיפול לשוקולד.

    מחלקים לקעריות ומקררים.

     

     

    בתאבון ופורים מתוק ושמח!!

     

     

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (15)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        15/2/13 15:30:
      נשמע טעים המלוח והמתוק, אנשנש בהקדם!
        14/2/13 02:12:
      אני מאד אוהבת שוקולד (מי לא ? ). תודה על המתכון הנפלא. תמיד טוב לשמור מתכונים טובים. יום מקסים יקירתי ♥
        13/2/13 23:45:
      מתכון מנצח
        13/2/13 17:14:
      הציפוי עם השוקולד הלבן מעולה.... חג מתוק ושמח...
        13/2/13 14:41:

       תמיד-לפנק, לפנק , לפנק !!

      חג שמח ומתוק !

      ( ולא להגזים עם הקלוריות :)

      צטט: איבי מלכת האור 2013-02-13 08:13:27

      ככה ? בלי תמונה של המוס ? בלי שליחת טעימות ?

      ____________________

      מרכינה ראש בכלימה...

       

        13/2/13 08:13:
      ככה ? בלי תמונה של המוס ? בלי שליחת טעימות ?
        13/2/13 06:45:
      נו מה יהיה עם המתוק הזה
        12/2/13 19:37:
      בא לי :)
        12/2/13 18:44:
      פורים שמח ומתוק גם לך :))
        12/2/13 15:13:
      מה זה שבוע השוקולד?....ואני לא ידעתי !! :)
        12/2/13 14:53:
      חג שמח!
        12/2/13 14:10:
      שוקולד זה תמיד טוב.
        12/2/13 09:32:
      אני הולך על שוקולד מריר...הכי בריא וטעים..
        12/2/13 09:10:
      שוקולד מריר, הכי טעים, הכי בריא והכי שוקולד שיש. תודה יקירה ויום קסום ♥