עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    מנטינה- פנינה נתנייתית..

    39 תגובות   יום חמישי, 17/1/13, 09:52

    ''

    ''

     

    כשאנשים מנתניה והסביבה רוצים לצאת לארוחה טובה, הנטיה היא לנסוע לתל אביב. הבעיה היא שזה כולל גם פקקים, בעיית חניה, תורים במסעדות ש"נחשבות" ולפעמים גם יחס לא מי יודע מה במסעדות שחושבות שאם הן ממוקמות בתל אביב אז אפשר להתעלל בלקוחות. וכל זה ,כשבנתניה, ממש ליד הבית, יש מסעדה שמספקת אווירה נעימה, שירות טוב, מגוון מנות לכל הטעמים ונוחה מבחינת הגעה וחניה.

     

    אבל אני מתחילה מהסוף – אז ההתחלה היא שהוזמנתי להתנסות בתפריט המתחדש של "מנטינה"- שממוקמת במתחם "טיב טעם" בצמוד ל"איקאה" (פולג). גישה קלה, חנייה כאמור חינמית ובשפע, ואני במסעדה. העיצוב מאד שקט, גם המוסיקה חרישית ולא מפריעה לשיחה. בשולחן ארוך לידינו חגגו כעשרים בני משפחה , יום הולדת עליז לסב המשפחה, כך שהגילאים נעו שם בין תינוקות ופעוטות לחתן השמחה בן ה97.

     

    התחלנו באלכוהול, מתוך מבחר גדול, קיבלנו לפי בקשתנו יין לבן (שרדונה) ובירה קורונה שהגיעה עם נשנושים כמקובל.

    לחם הבית, שהפך להיות חובה בכל מסעדה שמכבדת את עצמה, הופיע על השולחן בשתי גרסאות – לחם שאור זיתים, ולחם תמרים מתקתק (24 שקלים לסלסילה כולל מטבלים של חמאה מזוקקת רכה שגרמה לנו להתלבש על הלחם כאילו אין עוד אוכל בעולם). אני אוהבת לחמים מיוחדים, אין ספק.

     

    השף אריק ווקיל ("ננה בר" "לה בוהם" "צ'ארלי צק פוינט") סיפר לנו שהוא לומד כל הזמן מכל מקום  - מתוכניות בישול ועד ספרים, ואז מכין את הגירסה שלו למנות מיוחדות. המנות המיוחדות הוכנסו הן לתפריט המתחדש והן לסופי שבוע בהם יש ספיישלים. לנו הכין השף ספיישל של סביצה מוסר ים בטעמים עדינים בהגשה יפיפיה. השף מבשל בסגנון ים תיכוני ומאד אוהב תבלינים.

     

    מנות פתיחה הגיעו במקביל –

    "סלט רענן" – מיקס עלים , נבטים ותיבול שאין לי מושג איך הוא נעשה אבל מבחינתי הוא היה המנה המצטיינת מבין מנות הפתיחה. כמה פשוט ככה טעים. אחר כך סופר לי שזו גם מנה מנצחת מבחינת הסועדים האחרים. (מחירי הסלטים נעים בין 48 ל54 שקלים).

     

    "מניפת סינטה לצד סלט ירוק עם מלון" – (42 שקלים). הבשר היה עשוי מדויק, פחות התחברתי לסלט, אולי בעיקר שלידו היה הסלט הרענן שהעדפתי הרבה יותר.

     

    "רביולי פתוח במילוי גבינות" – (בגלל שהתפריט מתחדש, לא כל המנות מופיעות בתפריט של "REST" ולכן אין לי מחיר). מנה יפיפיה בצבעי צהוב אדום, גירסה מעניינת לרביולי שלא נתקלתי בה עד כה.

     

    ''

    (בתמונות - משמאל למעלה - לחם הבית והמטבלים, מימין למעלה - סביצ'ה, למטה משמאל סלט רענן, למטה מימין מניפת סינטה).

     

    שתי עיקריות נחתו על השולחן –

     

    "פילה דניס על מצע פירה כמהין עם קרם בטטה וחצילים" (89 שקלים) שהיה הבחירה שלי מבין השנתיים בעיקר בגלל שהדג היה עדין והפירה החמיא לו מאד, ו"ניוקי מנטינה" – ארטישוק, עגבניות צלויות, בזיליקום ורוטב שמנת.(52 שקל למנת ענק). הניוקי הצליח לעשות מה שמעטים עשו- להפיל את הבלוגרים. מנה גדולה מאד, עשירה מאד, הרבה חמאה, הרבה שמנת, הרבה ניוקי. אין כמו שמנת וחמאה להחמיא לבצק ניוקי (או פסטות בכלל). הצטערתי שלא נשאר מהלחם ממקודם כדי לנגב את הרוטב. לארטישוק פחות התחברתי, לא ירק שמהווה בחירה ראשונה שלי.

    ''

    (בתמונות - למעלה משמאל רביולי פתוח, למעלה במרכז שף אריק, למטה משמאל פילה דניס, למטה מימין ניוקי)

     

    וויתרנו על שתיה חמה וניגשנו ישירות לשני הקינוחים שהוגשו לשולחן.

     

    "קרם ברולה בניחוח בזיליקום" (36 שקלים בתפריט). בתפריט כתוב "שכבות קרם צרפתי אפוי בין דפי  בצק עלים קריספי בציפוי סוכר חום שרוף". אנחנו קיבלנו את גירסת הבזיליקום. אני פחות התחברתי. אני אוהבת קרם ברולה קלאסי, כמו שמתואר בתפריט, וקשה לי להתחבר לטעם המיוחד של בזיליקום שאמנם לא היה שתלטני אבל לי פחות התאים.

     

    "מוס שוקולד" (אין לי מחיר אבל כל הקינוחים בתפריט נעו בין 34-36 שקלים) – אוורירי בשני צבעים, מתוק אבל לא יותר מדי, שוקולדי. ההעדפה שלי.

     

    ''

    (בתמונות - משמאל קרם ברולה ומימין מוס שוקולד).

     

    המסעדה מתגאה בארוחות בוקר מושקעות, ובתפריט יש גם פירות ים, המבורגר, סטייקים, סלטים, מנות ילדים וכריכים.

    המסעדה משתתפת בפסטיבל "שף תאכל" שנערך השנה בין ה13 לינואר ל23 (יש עוד כמה ימים – שווה לרוץ ולנסות!) שבמסגרתו מוצעות ארוחות במחיר 84 שקלים  (ראו תמונה ).

     

    ''

     

     

    דף הפייסבוק של המסעדה בו אפשר להתעדכן בכתבות על השף ובמיוחדים של סופי השבוע- https://www.facebook.com/MantinaRest?fref=ts

     

    אתר המסעדה - http://www.rest.co.il/sites/Default.asp?txtRestID=7931

     

     

     

     

     

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (39)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        12/2/13 11:56:
      אכלתי שם. בהחלט מסעדה טובה. מנות לא מתחכמות וטעימות (ממה שאכלתי) וגם אח'לה value for money
        19/1/13 12:16:
      בהחלט נראה טעים, שווה למי שגר בסביבה.
        18/1/13 23:43:

      תודה על ההמלצה שוש יקרה לליבי נשיקה

      מזמן לא הייתי בנתניה (-: ניראה שכדאי

      והקינוחים אאאחחחחח הקינוחים.......

      * חיבוקים אוהבים ונשיקות חמות לליבך, שוש יקירתי

      שבת נהדרת וחמימה

        18/1/13 19:15:

      עושה תאבון בהחלט שווה ביקור תודה

        18/1/13 17:42:
      הייתי שם בשישי בארוחת בוקר- אליפות!!! מקום מעולה ומפתיע!
      ניראה מקום ממש נחמד
        18/1/13 14:39:
      פעם הבאה שתהיי בשכונה תעדכני ואני אבוא גם כן
        18/1/13 12:20:
      תודה
        18/1/13 11:41:
      נקרא מעולה.....
        18/1/13 10:36:
      תודה על הסקירה.
        18/1/13 05:25:
      במגרש הביתי שלי בנתניה קורים גם דברים טובים..
        18/1/13 01:58:
      ביקרתי בה ביום ראשון מעולה
        17/1/13 23:20:
      אמממ טעים
        17/1/13 21:33:
      הייתי שם, אהיה שוב, חווייה קולינרית אמיתית.... תודה...
        17/1/13 21:08:
      מי יזכור עד שנגיע לנתניה. אבל תודה רבה
        17/1/13 20:12:
      דווקא קרם הברולה מסקרן אותי ....גרגרנית שכמוני :))
        17/1/13 20:11:

      בשבילי, הבאר-שבעית, נתניה זה חו"ל...(-:

        17/1/13 19:58:
      והכי כיף שיש שם חניה בשפע.
        17/1/13 19:46:
      יאמי !!!!
        17/1/13 19:19:
      תודה. נראה טעים :)
        17/1/13 18:41:
      נראה טוב!
        17/1/13 17:44:

      נשמע ונראה נפלא , אהבתי במיוחד את מניפת הסינטה והירקות ליד ..

      ואת הקינוח מוס שוקולד...מבחינתי הוא הקינוח .
      אגב , מתי תבקרי בבאר שבע ? גם אצלנו יש מסעדות יחודיות ...חיוך

        17/1/13 16:11:

      צטט: יאיר ברטשפיז 2013-01-17 10:57:00

      סלסלת לחם הבית ב-24 ומנה ראשונה של סלט מרענן שהיא המנה המנצחת של הסועדים - מצטער, זה לא עושה לי חשק לנסות את המקום

       

        17/1/13 13:46:
      בזמנו, אכלתי שם כבד ברוטב יין על פירה, שראוי שיזכירו אותו לטובה :-)
        17/1/13 13:45:
      * יפה בתאבון סוף שבוע נפלא
        17/1/13 13:40:
      שושי, תודה לך על ההמלצה :)
        17/1/13 13:38:
      התמונות נפלאות, שווה ביקור. תודה יקירה , סופ"ש קסום ♥
        17/1/13 12:34:
      לפי התמונות ...שווה ביקור
        17/1/13 12:04:
      תודה עבור ההמלצה :)
        17/1/13 12:01:
      נה נה נה נה נתניה - העלית אותה על המפה :))
        17/1/13 11:59:
      יאמי, עכשיו אני רעבה...
        17/1/13 11:37:

      שוכנעיתי. שווה לנסות

        17/1/13 11:23:
      יש חיים לעיר. זה תמיד מדהים בעיני :-) כל הכבוד לך שנסעת והכל.
        17/1/13 11:07:
      הוספתי לרשימה שלי ... תודה ! *
        17/1/13 10:57:
      סלסלת לחם הבית ב-24 ומנה ראשונה של סלט מרענן שהיא המנה המנצחת של הסועדים - מצטער, זה לא עושה לי חשק לנסות את המקום
        17/1/13 10:51:
      על הבוקר כאלו תמונות יאמי... בהחלט נראה ששווה לבקר..תודה
        17/1/13 10:47:
      לא הייתי אבל נראה שווה ביקור בהחלט - כשיבוא לבקר בארץ :)) טוב במיוחד משום שכשאני בארץ - אני בהרצליה.
        17/1/13 10:26:
      מסעדה טובה..גם בה ביקרתי..
        17/1/13 10:09:
      זאת מסעדה שאני מבקרת בה כמה שנים