עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    לירן בודקת- המלצות מרחבי הארץ

    טו בשבט הגיע, וזה הזמן לעוגת שטולן של מיקי שמו

    9 תגובות   יום רביעי, 16/1/13, 14:17

    ''

    מה זה עוגת שטולן?! גם אני שאלתי...

    אז ככה- מקורה של עוגת השטולן הוא בדרזדן , גרמניה , סביב שנת 1400 .
    עוגת השטולן נעשתה יותר פופולרית והתפתחה באיטיות מהמקור  לגרסה מתוקה יותר, המכילה פירות ואגוזים מסוכרים וספוגים בליקר, כך למעשה היא נשמרת לאורך זמן (האלכוהול הוא משמר מצויין).

     

    העוגה מכילה הרבה פירות יבשים המושרים באלכוהול (שזה תמיד טוב!) בשילוב אגוזי עץ שנותנים קראסט נפלא ל"עוגה חורפית"- מצויינת ליד תה/קפה . העוגה מזכירה "לחם – פירות" ה"מאובק" באבקת סוכר המקנה לשטולן מראה מושלם של עוגה. העוגה יכולה להישמר כשבועיים באריזתה מחוץ למקרר , למרות שאצלי היא בטח תיגמר אחרי יומיים...

     

    אז הנה המתכון המנצח ותמונה -

    ''

    רשימת חומרים לעוגה אחת:


    150 גרם חמאה

    כוס סוכר

    2 ביצים

    1 כף ריבת תפוזים / משמש

    3 כוסות קמח

    שקית אבקת אפיה

    חצי כוס אגוזים

    חצי כוס שקדים

    250 גר' צימוקים +פפאיה, אננס – מיובשים וקצוצים לקוביות במידות של 2 ס"מ על 2 ס"מ.

    50 גר' מרציפן חתוך לקוביות.

    תפוז מגורד

    1/2 כוס חלב

    לקישוט :  אבקת סוכר

     

    אופן ההכנה:

    1. מחממים תנור ל 170 מעלות.   

    2. מכינים את העוגה:  מקציפים חמאה וסוכר לתערובת בהירה ותפוחה בעזרת "בוחש גיטרה".
    3. מוסיפים ביצים בהדרגה תוך כדי פעולת ההקצפה של המיקסר.
    4. מוסיפים חלב, ר' תפוזים / משמש וגרידה תוך כדי הקצפה.
    5. מנמיכים מהירות לאיטית.

    6. מוסיפים אגוזים ושקדים ולבסוף את תערובת הפירות יבשים והמרציפן. וגם את הקמח ואבקת האפיה.
    7. מעצבים את העוגה: מגלגלים ל- "כיכר" (כמו כיכר לחם) .
    8. מצננים , בוזקים אבקת סוכר ומגישים.


    גיוון:

    ניתן לשלב במקום הפפאיה והאננס- דובדבנים מסוכרים שנותנים גוון מאוד עשיר למוצר הסופי.

    והנה טיפ שקיבלתי ממיקי שמו בכבודו ובעצמו! (פגשתי אותו אתמול בארוע שעליו אכתוב בנפרד):

    לאחר שהעוגה מוכנה ולפני שמכניסים לתנור, כדאי לשים במקרר לשעה (אפשר גם יותר), מוציאים מסדרים בצורת כיכר (ראו שלב 7 באופן ההכנה) ושוב מכניסים לשעה למקרר. רק לאחר מכן מכניסים לתנור. בצורה זו נקבל עוגה יותר גבוהה ויפה.

    אני בהחלט הולכת לנסות אותה!!!

    אז ככה- ניסיתי אותה!

    ויתרתי על המרציפן וגיוונתי קצת בפירות היבשים שבחרתי לי. כמו כן בסעיף 7 רשום לעצב את הכיכר...יצא לי מרקם שלא איפשר לי לעצב, אז פשוט "שפכתי" ל 2 תבניות אינגליש קייק.ו יתרתי על הטיפים של מיקי מפאת חוסר זמן.

    יצא מעולה!!! אהבתי מאוד, וגם הטועמים אהבו!


    בנוסף לעוגת השטולן הקלאסית, בקונדיטוריית שמו ניתן למצוא מאפים נוספים שמתאימים לט"ו בשבט כגון:

    עוגיות צנימי פירות יבשים, 35 שקלים

    ''

    עוגיות פלורנטין פירות יבשים, 35 שקלים

    פאים של מיטב פירות העונה ופאים פירות יבשים, על תחתית בצק שקדים אפוי וקרם פטיסייר, כ- 50 שקלים לפס

     

    לחם פירות יבשים, 20 שקלים 

    ''



    סניפי רשת שמו קונדיטוריה:

    רח' טאגור 30 רמת אביב. טל' 03-7448070,


    רח' האיצטדיון 8 קרית חיים, טל' 04-8418840,


    רח' מוריה 30 חיפה טל' 04-8104448,

     

    רח' שלום עליכם 2 נווה שאנן חיפה טל' 04-8224684,

     

    רח' אוסישקין 16, רמה"ש טל' 03-5473003

     

    חדש! רח' יהודה מכבי 60, תל אביב. טל: 03-6202255


    כשר בהשגחת הרבנות חיפה

    מוצרים ומתכונים מתוקים באתר הרשת: www.shemo.co.il.

     

     

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (9)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        12/2/13 14:33:
      שמחתי :-)
        22/1/13 14:48:

      תודה שחזרת לדווח.

        20/1/13 10:59:
      בהחלט אאפה ואדווח :-)
        20/1/13 10:55:

      צטט: לירן ז 2013-01-20 10:38:59

      לא, אני חיפשתי מתכון שווה לטו בשבט, וקיבלתי את המתכון של מיקי, שגם פגשתי אותו וקיבלתי ממנו טיפים :-)

       

      כך באמת חשבתי.

      אם כן , זה פוסט עם "טעם" פירסומי. 

      היות וזה בבלוג הפרטי שלך, זה לגיטימי לחלוטין .

      רק שאינני יכול לתמוך בו.

      אחזור כאשר תאפי את העוגה

      ותפרסמי את התוצאות. חיוך

      שבוע נהדר לך.

        20/1/13 10:38:
      לא, אני חיפשתי מתכון שווה לטו בשבט, וקיבלתי את המתכון של מיקי, שגם פגשתי אותו וקיבלתי ממנו טיפים :-)
        19/1/13 19:54:

      אני רק שאלה : את אפית וגם צילמת ?       תמים

      אוי זה נראה טוב. העוגות של מיקי תמיד מדהימות.
        18/1/13 17:40:
      לגמרי!
        17/1/13 19:30:
      עוגה הזאת מכסה את כל החובות של ט"ו בשבת הפרוסה אחת (או במכה אחת)

      ארכיון

      פרופיל

      לירן ז
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין