עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    לירן בודקת- המלצות מרחבי הארץ

    סאגרת דלועים ברוסטיקו- איטליה זה כאן!

    4 תגובות   יום חמישי, 13/12/12, 02:14

    תמיד אנחנו מחפשים סיבה למסיבה, אני מצאתי-

    רוסטיקו, האיטלקיה הכי שמחה בתל אביב, חוגגת שני ימי הולדת: 7 שנים לסניף רוטשילד ו- 4 שנים לסניף בזל ובנוסף מציינת זכייה בתואר ""Ospitalita' Italiana מטעם לשכת המסחר האיטלקית ואיגוד השפים האיטלקי (תואר המוענק למוסדות איטלקיים אותנטיים, כהוקרה על שימור המסורת הקולינרית האיטלקית). יש כבוד!

    ואם כבר אמרנו מסורת, רוסטיקו תחגוג את ימי ההולדת שלה בנוסח ה"סאגרה"- פסטיבל  מסורתי הנחגג בכפרי איטליה סביב חומרי גלם מקומיים בשיא טריותם. השנה חומר הגלם הנבחר הוא דלעת, או כפי שראוי לומר: דלועים.

    ''

    אז כולם לפתוח יומנים ולרשום לעצמכם שאתם חייבים חייבים חייבים (!!!) למצוא זמן בין ה- 20 בדצמבר (יום ה') עד ה- 31 בדצמבר (יום ב') להגיע לפסטיבל המדובר!

    מה יהיה שם? אז ככה:

    הסניפים יעוצבו בסגנון כפרי איטלקי, עם תפריט על טהרת הדלועים. והיין? כמובן שאיטלקי.

    להלן תפריט הסאגרה:

    ''

    מנות ראשונות:

    1. קרם דלעת וערמונים עשיר עם שברי ערמונים ,פורצ'יני ושמן כמהין (33 שקלים)- אין דברים כאלה! בזכות מרקים כאלו אני אוהבת את החורף, טעים ברמות על!    

    ''

    2. "קפרזה" דלעת וגבינת עיזים על ברוסקטה עם מיונז-פסטו (43 שקלים)- טעים וקראנצ'י כמו שצריך, הדלעת מוסיפה פה המון, גרסה מצוינת. 

    ''

    3. פיצה עם דלורית וגורגונזולה, בעיטור מיקרו בזיליקום, צ'ילי וקצח (58 שקלים)- יש פיצה, ויש פיצה...זאת אחת הטעימות! הצ'ילי נותן חריפות כייפית, אבל מי שלא אוהב חריף יכול פשוט להוציא את חתיכות הצ'ילי.

    ''

     

    מנות עיקריות:

    1. פילה בקר ברוטב שמנת-פלפל עם ברוקולי ופירה כתום (119 שקלים)- 2 מדליוני פילה במשקל של 220 גר'. מעולה ואיכותי, הברוקולי נותן רעננות למנה. לכשרים שמבנינו, ניתן להחליף את הרוטב ואת הפירה כך שלא יהיה ערבוב.

    ''

    2. פסטה ריגטוני עם דלורית, בייקון וצנובר ברוטב שמנת-רוזמרין ותרד (68 שקלים)-  לא טעמתי, אבל נראה סוף!

    ''

    3. פילה דניס בגרמולטה, עם גרטן תפו"א-דלעת (109 שקלים)- שני פילטים של דג דניס טרי אפויים בתנור האבן בגרמולטה (מרינדת עשבים וזסט לימון), מוגשים עם ברוקולי על קרם דלעת וגרטן דלורית-תפו"א. אני בעיקרון לא אוהבת דגים, אבל אני בטוחה שחובבי הדגים יצאו מרוצים.

    ''

     

    קינוח:

    קרמבל דלעת-בננה עם צנוברים וגלידת וניל (37 שקלים)- דלעת ובננה בקרמל עם צימוקים וטופינג של פירורי שטרוייזל פריכים, מוגש עם גלידת וניל מעולה וצנוברים קלויים. סיום מתוק לערב רומנטי נשיקה

    ''

     

    בגזרה האלכוהולית:

    אפרטיבו קלמנטינות- 36 ש"ח: אפרטיבו קלאסי של וורמוט וקמפארי עם טוויסט חורפי-ישראלי של קלמנטינה. לא יאומן עד כמה זה חזק, בנות- תיזהרו ;-)

    ''

    סנגרייה חמה- 37 ש"ח לכוס/ 69 ש"ח לקראף: סנגרייה ביתית מתובלת ביין אדום וברנדי עם פירות העונה.

    כמו כן:

    כל הלקוחות בערבי הסאגרה  יפונקו בצ'ייסרים כמיטב המסורת האיטלקית: גראפה,רמזוטי ולימונצ'לו, ובמסעדה תהיה אווירה שמחה וחגיגית. לחיים!

     

    לאלו שאוכלים כשר, ניתן לעשות אדפטציות קטנות למנות כך שיהיה אפשר להנות מהאוכל הטעים הזה ועדין לשמור על כשרות.

     

    במקביל לתפריט הסאגרה, יוגש גם התפריט האהוב של רוסטיקו, וניתן יהיה לשלב מנות מוכרות לצד מנות הספיישל של הפסטיבל.

    לסיכום- האווירה מדהימה וכייפית, אם לא היו מדברים איתי בעברית, הייתי חושבת שאני בחו"ל, באיזה כפר איטלקי פסטורלי. האוכל הוא אוכל גורמה לכל דבר אך יחד עם זאת לא פלצני ובמחירים שפויים. 

    בקיצור- אל תפספסו! מומלץ בחום!!!

     

     

    שדרות רוטשילד 15- תל אביב

    פתוח כל יום מ 12:00 ועד חצות

     

    בזל 42- תל אביב

    פתוח כל יום מ 12:00 ועד חצות

    שישי ושבת פתוח מ-8:30

     

    טל' 03-5100039, 03-6026969

     

     

    אתר:  http://www.rustico.co.il/

    פייסבוק: https://www.facebook.com/pages/Rustico-%D7%A8%D7%95%D7%A1%D7%98%D7%99%D7%A7%D7%95/305696182864045

     

     הציון שלי: 5 מתוך 5

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (4)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        21/12/12 15:57:
      אכן מעולה!!!
        20/12/12 17:18:
      נשמע, שלא לומר נראה מצויין.
        13/12/12 14:00:
      בהחלט חומר גלם ורסטילי ובריא!
        13/12/12 13:47:
      אני אוהבת דלועים, אפשר לעשות מהם מנות מתוקות, מנות מלוחות, מבחר גדול.

      ארכיון

      פרופיל

      לירן ז
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין