עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    אנבל'ס – אוהבים לחלוק.

    11 תגובות   יום ראשון, 9/12/12, 20:32

    ''

    ''

     

    הכותרת של הפוסט הזה " אוהבים לחלוק" היא למעשה המוטו של מסעדת אנבל'ס התל אביבית החדשה, וההמלצה שם היא לחלוק הכל, טוב, חוץ מהמפיות עליהן כתוב "זאת מפית, לא צריך לחלוק".

    את אנבל'ס פתח רפי שאולי, כן זה, האושיה משנות השישים, שבעים, שמונים והלאה, שגם בגיל שבעים משתעמם לשבת בבית, ופותח   ביחד עם משפחת בן ארי,מסעדה חדשה.

    הקונספט של "אנבל'ס" הוא כאמור מנות חלוקה והסגנון הוא ביסטרו עם נגיעות של מזרח רחוק. השף האמון על המטבח הוא שף ג'וני חיירו הקולומביאני , שהחל את דרכו במסעדות ניו יורק,למד במילאנו, ולבסוף הגיע לישראל בעקבות האהבה והספיק לעבוד במסעדות רבות דוגמת "פיקאסו", "מיקה","משה שגב", "ביירו דה קובה" ועוד.

     

    הוזמנתי להתנסות במגוון מנות של המסעדה, כשברובן כיכבו פירות הים לסוגיהם למרות שלפי דברי השף, יש מגוון רחב של מנות מסוגים שונים ולווא דווקא מפרי הים.

     

    על כוס קאווה התחלנו את הערב והמנות החלו להגיע אל השולחן.

    "לחם הבית" הגיע ראשון. כמו שכתבתי בעבר, בכל ארוחה אני חייבת לנסות את הלחם, וכאן הוא הגיע מהביל, טרי, רך ועם שלושה מטבלים – אבוקדו, חמאה מתובלת והפייבוריט של כולם בפה מלא- ממרח לימונים. (16 שקלים למנה שתספיק לשניים).

     

    ''

    (בתמונות למעלה- משמאל סלט אסיאתי, מימין לחם הבית, למטה קרפצ'יו בקר).

     

    "סלט עוף אסייתי" הגיע לייצג את עולם הסלטים – וכלל מלפפון, בצל ירוק, ג'ינג'ר, שום, צ'ילי, כוסברה, סויה ושמן שומשום (38 שקלים בתפריט) – מה שאהבתי בו היתה העדינות שלו מכיוון שקל מאד להתפרע עם הטעמים הדומיננטיים של סויה, של כוסברה ושל שמן השומשום, אבל בסלט הזה הכל הפך לקומבינציה רעננה.

     

    "סלט קרפצ'יו בקר" – (52 שקלים בתפריט) – פרוסות בקר דק על מצע קולורבי, טוויל פרמז'ן ורוטב הדרים. הדעות היו חלוקות כאן. זה שישב לידי לא התפעל. בעיני זו היתה מנה בסדר, בעיקר כשלוקחים חתיכה מהטוויל עם הבשר, אבל היות ומבחר המנות רב, יש אפשרויות טעימות יותר. אולי הענין הוא הקולורבי שמטבעו הוא ירק משעמם.

     

    המנה הבאה היתה אחת מהאהובות עלי-

    "בייבי קלמארי שלם במילוי שרימפס " (38 שקלים) – סוג של "קובה" ממולא בשרימפס קצוץ, בייקון וגבינת מנצ'גו על מצע קרם כרובית. מנה טעימה, אין ספק. נושנשה עד תום.

     

    "פופקורן שרימפס" (59 שקלים) ברוטב אבנארו ליים – מנה ייחודית, אני פחות התחברתי כי הרוטב הזכיר לי יותר מדי את המסעדות הסיניות של שנות השמונים.

     

    "סביצ'ה דג ים" (47 שקלים) – מנה נחמדה של דג, במקרה שלנו בורי,  עם עגבניות שרי, אננס טרי, צנונית, בצל סגול, שמן זית ומיץ לימון. 

     

    ''

     

    (בתמונות - משמאל למעלה- בייבי קלמארי, מימין למעלה- פופקורן שרימפס, משמאל למטה- סביצ'ה דג , מימין למטה - רביולי שרימפס).

     

    עוד מנה פייבוריטית שלי –

    "רביולי שרימפס" – (42 שקלים) – ארבע יחידות גדולות של רביולי תוצרת בית ממולא בשרימפס וריקוטה, ברוטב ביסק פירות ים. ליקקתי את הצלחת ושמחתי שחלק מיושבי השולחן לא אוכלים פירות ים כדי שאוכל לקחת עוד קצת מהמנה.

     

    "ניוקי כמהין" – מתפריט המנות העיקריות – עטיפה שהכילה ניוקי בשמן כמהין, עם שמנת, גבינת פרמז'ן וערמונים. (62 שקלים). אני לא חובבת גדולה של ערמונים, ולא ממש התלהבתי. מבחינתי גם היה מעט מדי רוטב, כמעט לא היתה שמנת, היתה יותר נוכחות של שמן הכמהין.

     

    "קסוואלה דל מר" – ב96 שקלים מקבלים  קערה גדולה של מיטב פירות הים – סרטנים, ג'מבו שרימפס, קלמארי ומולים, ברוטב פירי פירי וקרעי לחם. פה היתה לי בעיה כי מצד אחד רציתי את פירות הים (בעיקר את הסרטנים והמולים) ומצד שני הרוטב היה חריף לי. אחרים בשולחן הסתדרו די טוב.

     

    "אוסובוקו לבן בבישול ארוך" היה הפיבוריט השלישי שלי, ומבחינתי המנצח של הערב- (72 שקלים ) – פרה נמוכה שבושלה ביין אדום, מולאסה, רוזמרין וירקות שורש. הבשר פשוט נמס מהעצם, היה רך, תפוחי האדמה והירקות האחרים ספגו את הטעמים והכל הפך למנה חורפית, מתקתקה ורכה מאד לאכילה.

     

    "שאטו בריו" – 120 שקלים בתפריט לפילה בקר 250 גרם שהוגש עם קרם טרטופו וירקות על הגריל (תפוחי אדמה, שום, בצל..) – הוגש מראש בדרגת "מדיום" ודרש קצת עבודת לסתות. מבין שתי מנות הבשר כאמור אני מעדיפה את הראשונה.

    ''

    (בתמונות למעלה - ניוקי כמהין, בעטיפה סגורה ופתוחה, בתמונה למטה- קסואלה דה מר).

     

    ''

    (בתמונות למעלה- אוסובוקו לבן במצב סגור ופתוח, בתמונות למטה- שאטו בריו, והשף ג'וני חיירו).

    שתיה חמה סיכמה את שלב המנות העיקריות (משקאות קפה ותה, לא היה שוקו...)

     

    השף חיירו סיפר לנו שרצה להגיש לנו את הקינוח המיוחד שמכינה ביתו – וולקן שוקולד עם בזיליקום וכל מני הפתעות, אבל היא לא יכלה להגיע ולכן הגיעו לשולחן שלנו שני קינוחים אחרים –

     

    "קרמבל תפוחים " שהוגש עם גלידת ווניל ובראס, ו"פרפה חלבה" ברוטב פיסטוק ואגוזים. כל מנות הקינוח עולות 28 שקלים, שזה זול יותר מהמקובל במקומות אחרים ויכולות להספיק לשני סועדים שרוצים משהו מתוק בסוף.

    האמת, כשאומרים לי "קינוח" אני ישר מפנטזת על שוקולד, בעיקר כשהשף סיפר על ה"וולקנו" אבל מכיוון שלא היה, מבין שתי המנות התחברתי יותר לקרמבל התפוחים ואהבתי את הבראס (פירורי אגוזים מתוקים) שנתן לגלידה מרקם כייפי. 

    ''

     

    (בתמונה משמאל קרמבל תפוחים, בתמונה הימנית פרפה חלבה עם פיסטוק).

     

     

    בסך הכל כאמור יש מבחר רב לכל הטעמים- בשרים, פירות ים, מנות חלביות ומנות צמחוניות, כך שאפשר להרכיב סעודה לפי כל טעם, וכמובן לחלוק מנות מה שמאפשר מגוון רחב יותר של טעימות.

     

    במסעדה נישות שונות כמו חדר VIP , ופינת עישון על בר סגור.

    העיצוב מיוחד וכולל הרבה תמונות מודרניות.

     

    כתובת המסעדה : שדרות רוטשילד 11 תל אביב.

    אתר המסעדה עדיין בהקמה אבל את התפריט אפשר לראות ב:

    http://www.rest.co.il/_Intros/anabels/big-menu-text2%20(1).pdf

     

     

     

     

     



    דרג את התוכן:

      תגובות (11)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        11/12/12 10:35:
      "קסוואלה דה מר" הייתה המנה הטובה ביותר מבחינתי. מסעדה טובה מאוד מבחינה קולינרית עם עיצוב נעים.
        10/12/12 21:22:
      מעורר תיאבון..
        10/12/12 18:43:
      שיהיה לך חג חנוכה מלא באור ושמחה.
        10/12/12 13:21:
      הפעם באתי אחרי א"צ... :))
        10/12/12 11:15:

      צטט: איבי מלכת האור 2012-12-10 09:43:25

      מהממת ! הכוכב נמצא אצל טרנטינו :)

       

      _________________________

      תודה רבה!!!!

        10/12/12 09:43:
      מהממת ! הכוכב נמצא אצל טרנטינו :)
        10/12/12 09:39:
      יש לך תאבון רב
        10/12/12 08:44:
      מה יהיה ? הפוסטים שלך מעוררים תיאבון
        9/12/12 22:42:
      וואו, ממש מפתה, אהבתי ♥
        9/12/12 22:05:
      יותר מדבר אליי ממסעדה כשרה :))
        9/12/12 20:35:
      ...ממממ...הפוסט הזה, ניקרא טעים:)