לביבות בטטה
קולפים ומגרדים במגרדת גסה - בטטה גדולה במשקל כ- 450 גרם. במידה ומשקל הבטטה פחות מ 450 גרם , הוסיפו תפוח אדמה קטן וקלוף. בקערה בינונית טורפים 2 ביצים גדולות. מוסיפים לקערה את הבטטה , 2 כפות קמח רגיל. חצי כפית מלח דק, חצי כפית עד כפית סוכר לבן. מערבבים הכל. במחבת מחממים מעט שמן זית או שמן זית מעורב עם שמן קנולה. בעזרת כף רגילה נוטלים כמות מהתערובת , מהדקים עם היד . שמים לביבה גדולה בקוטר 7-8 ס"מ לתוך השמן החם,מיישרים מעט. שמים 3 לביבות נוספות לתוך המחבת. מטגנים על להבה בינונית עד להזהבה עמוקה משני הצדדים. מניחים את הלביבות על מגבת נייר/נייר סופג ואוכלים חם או פושר. ממשיכים לטגן את יתר התערובת באותו האופן. גיוונים- להוסיף סוכר חום או זהוב במקום הסוכר הלבן. לתבל בקינמון לטעם. לתבל בפלפל שחור גרוס לטעם. ![]() המתכון המלא מתפרסם בבלוג האוכל לימון וג'ינג'ר |
תגובות (5)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
בא בזמן,כמו שאומרים.