עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    בשכונה שלנו - "BARRIO".

    25 תגובות   יום חמישי, 8/11/12, 14:44

    ''

    ''

    (בתמונות למעלה - מבחר פינות חמד במסעדה).

    הבעיה החוזרת שלי במסעדות היא שהעיניים שלי גדולות מהקיבה. מה שאומר שיש הרבה מנות שאני רוצה לטעום אבל פשוט כבר לא מסוגלת. בBARRIO לא היתה לי בעיה כזו, מכיוון שהמנות הן TAPAS – מנות מוקטנות (בערך שישים אחוז מהגודל של מנה רגילה), מה שמהווה אידאל למי שרוצה לטעום בלי להתפוצץ. הוזמנתי ל BARRIO (בספרדית "שכונה") לרגל שנה להווסדה, וגיליתי פנינת חמד מעוצבת כרחוב קטלוני, כולל הריצוף, כולל הרבה צבעוניות, חפצים ואביזרים הישר מקטלוניה, ואפילו השירותים שווים הצצה גם אם לא נזקקים להם.

    ההתחלה היתה אצל יפת ואסף הבעלים, שאחראים על בר "ברסה" הסמוך, שמהווה את מועדון המעריצים של קבוצת "ברסה" הספרדית, שהחליטו להביא לקהל המקומי את המטעמים הספרדיים בצורתם האותנטית- ה"טפאס".

    במסעדה עצמה יש אפשרות לשבת על הבר ולנשנש משהו קטן לצד מבחר משקאות רב, או לשבת לסעוד מבחר זה או אחר של מנות. מה שנחמד הוא שיש קומבינציות שונות שמאפשרות לחסוך כמעט חצי ממחיר המנות, תלוי מה אתם בוחרים מתוך התפריט. המחירים שמצויינים כאן ליד המנות הם המחירים פר מנה, ולא במסגרת קומבינציה שהיתה מוזילה אותן בהרבה.

     

    את התפריט בנה גילי יהודה, בעבר מ"הרברט סמואל", והתפריט מחולק לפי מנות צמחוניות, מנות בשריות ומנות פירות ים. התפריט מוגדר בנתיים כ"זמני" כי צפויים שינויים ותוספות, שווה לבדוק באתר ולהכין שיעורי בית כדי להחליט על איזה קומבינציה ללכת.

     

    כשאני באה לסקר מקום אני מעדיפה לתת למסעדה לבחור עבורי את המנות וכך נבחרו עבורי המנות הבאות:

     

    מהתפריט הצמחוני:

     

    סלט בורגול ועדשים שחורות – בורגול, עדשים שחורות, עגבניה, עשבי תיבול ופלפלים, שהוגש עם טחינה גולמית ויוגורט – (מחיר מלא 19 שקלים בתפריט) – נדיב מאד ומרענן.

     

    מבחר פטריות – שמפיניון, פורטובלו ויער עם רוטב פטרוזיליה, שקדים ושום (24 שקלים) – לדעתי המנה היתה מלוחה מדי, בן הזוג דווקא אהב.

     

    אספרגוס ושעועית ירוקה- מתובלים בשמן זית, שום, לימון, שקדים קלויים, פטרוזיליה וגבינת מנצ'גו (24 שקלים) – מנה בסדר, אבל התפריט רחב ולא הייתי מתמקדת דווקא בזאת

     

    ארטישוק סנופי – לבבות ארטישוק מוקפצות על הפלנצ'ה על רוטב "סנופי" וגבינת פרמזן (24 שקלים) – המנה שהפתיעה אותי כי אני בדרך כלל לא ממש מתרגשת מארטישוקים, וכאן הרוטב (שאין לי מושג מה זה "רוטב סנופי" האמת או למה הוא קרוי כך) התחבר יפה מאד לארטישוקים. שוב למדתי שעדיף לסמוך על המלצת המקום כי בעצמי לא הייתי בוחרת במנה שמבוססת על ארטישוק.

     

    ביחד עם המנות הללו קיבלנו גם מנה מתפריט ה"בקטנה" – תפריט של נשנושים קטנים ליד הבירה – "גרגרי חומוס רכים" ב11 שקלים בתפריט, שתובלו בשום, כמון, כוסברה, פטרוזיליה ומיץ לימון והיו מאד נחמדים.

     

    ''

    (בתמונות  - למעלה משמאל - סלט בורגול, למעלה מימין ארטישוקים, למטה משמאל סלט אספרגוס, למטה מימין מולים).

    מתפריט ה"יבשה":

     

    "אסטופדו" – תבשיל בקר בציר בקר ויין ספרדי, מוגש עם לבבות בצל סגול. כאן היו לי חילוקי דעות עם בן הזוג – לי הבשר היה קצת יבש וסיבי, אבל בן הזוג טען שהרוטב העשיר מחפה על זה ושבסך הכל זו מנה טובה. (31 שקלים)

     

    סינטה צלויה – מוגש עם ציר בקר, רוטב רומנסקו, בצל צלוי ובזיליקום (36 שקלים)- הבחירה שלי מבין כל מנות הבשר- רך, עשוי כמו שצריך עם תוך אדמדם.

     

    צלעות טלה – מוגשות עם ציר בקר, זיתי קלמנטה ורוטב יוגורט נענע ירוק (31 שקל), שתי צלעות שעבורן וויתרתי על הנימוס ואכלתי בידיים. עסיסיות (וכן, עם רוטב יוגורט זה יותר טעים!).

     

    ''

    (בתמונות  - למעלה משמאל - הפטריות, למעלה מימין ה"אסטופדו", למטה משמאל האנטריקוט, למטה מימין צלעות הטלה)

    מהים:

     

    ההתמחות של המקום היא כפי הנראה פירות ים מכיוון ששלושת מנות פירות הים (ודגים) שקיבלתי היו מצויינות

     

     הראשונה היתה מנת סביצ'ה דג – קוביות דג נא מתובלים בעשבי תיבול מוגש עם מרק עגבניות צונן (25 שקלים) – מנה מרעננת מאד, עשבי תיבול מדוייקים – מאד מוצלחת.

     

    השניה היתה מנת מולים – ביחד עם בצל סגול, יין לבן, שמנת וחמאה (38 שקלים) – עסיסיים, עשויים ביד שיודעת מה היא עושה, ועם יין, שמנת וחמאה, איך אפשר שזה לא יהיה טעים?

     

    בשתי המנות האלו הייתי חייבת לנגב את הרוטב וביקשתי את מנת הלחם שבתפריט (17 שקלים) – שתי לחמניות שעשויות במקום והוגשו עם חמאה, שמן זית וחומץ, וקערית ממרח אבוקדו והגיעו לוהטות עם קרסט פריך ותוך רך שספג היטב את הרטבים.

    ''

    (בתמונות - למעלה משמאל - סביצ'ה דג, למעלה מימין לחם הבית עם מטבלים, למטה משמאל - פאייה פירות ים, ולמטה מימין עוד פינה יפה של המסעדה).

    המנה האחרונה שטעמנו היתה פאייה ים – גריסים וחיטה מבושלים בשמנת, עם שרימפס, קלמרי ומולים. בתפריט כתוב שיש בה גם שעועית ירוקה אבל במנה שלנו לא היתה. (39 שקלים). המנה היתה מאד נדיבה, ומאד מאד מאד משביעה, כך שהיה ממש קשה אחרי כל האוכל להתגבר עליה. מבחינתי הייתי יכולה להזמין אותה ביחד עם מנת סלט הבורגול ולסגור ארוחה.

     

    אבל היי, עם כל זה, איך אפשר לוותר על קינוחים?

    כרגע בתפריט יש שניים ואת שניהם טעמנו.(שניהם במחיר 29 שקלים בתפריט ומספיקים לזוג).

     

    ''

    (בתמונה משמאל קרם קטלאן, ומימין צ'ורוס עם מטבלי שוקולד וריבת חלב).

    הראשון – צ'ורוס – אותם מקלוני בצק מטוגן שמוגשים עם שוקולד וריבת חלב. הקינוח הפחות מוצלח מבין השניים מכיוון שלטעמי הצ'ורוס עצמם לא היו מתוקים, ומצד שני, שכבה עבה של סוכר גרגרי עליהם לא המתיקה אותם אבל הוסיפה גרגריות מיותרת למרקם.

     

    השני לעומת זאת היה שיחוק- קרם קאטלן – שילוב של קרם ברולה עם קרם שניט, יצר מבנה שכלל שכבות בצק עלים דקיק עם קרם ווניל מתוק אבל לא יותר מדי, ועל הכל שכבת סוכר קרמלית זכוכיתית שעשתה מאד נעים בפה ובשיניים. מתיקות קרירה וקרנצ'ית, מאד כייפית.

     

    כאמור, ארוחת TAPAS מאפשרת טעימה מהרבה סוגים של אוכל, הרבה מרקמים והרבה טעמים, ובעזרת הקומבינציות ניתן לצאת במחיר סביר ולבלות ערב במקום רומנטי (שפופולארי מאד אצל זוגות בדייט ראשון!).

     

     

    בימי רביעי יש הופעות חיות שונות (ג'ז, רוק, לטיני) והמקום פתוח עד אחת וחצי בלילה. לסופי שבוע (החל מימי רביעי) רצוי להזמין מקום מראש בגלל הביקוש הרב.

    במסעדה ישנה קומת אירועים הכוללת גם חלון רחב למטבח שדרכו אפשר להתרשם מעבודת הצוות.

     

    רחוב לח"י 10, ראשון לציון. חנייה חינמית בשפע.

     

    האתר של המסעדה:

    http://www.rest.co.il/sites/Default.asp?txtRestID=12251

    דרג את התוכן:

      תגובות (25)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        14/11/12 11:32:
      למה מגיע לך כל הטוב הזה?
        14/11/12 05:17:
      מאסטר צ'כונהההה
        14/11/12 05:08:
      *נפלא
        12/11/12 19:23:
      נשמע (וגם נראה) נחמד מאוד...
        12/11/12 12:58:

      טעים, נעים, פוסט משובח.

      .

      .

       כוכב הזדהות עם תושבי הדרום.

      ''

       

      ''

      קסאם - Back... פוסט מחאה

        11/11/12 21:12:
      נשמע מעולה ומבטיח. תודה לשיתוף
        10/11/12 21:08:
      נשמע נחמד אבל אני אחכה שהם יעברו לתל אביב אין לי כוכבים אז בינתים ***********************************************
        10/11/12 20:29:
      תודה!
        10/11/12 16:10:
      חטפתי תיאבון...הצילומים והתיאור ממש יפים
        10/11/12 09:50:
      מקום נחמד:)
      למגיבי המקסימים- תודה על הפירגון!!
        9/11/12 19:46:
      לא יודע איך...אבל את מצליחה תמיד להפוך את האוכל לטעים...:)
        9/11/12 19:12:
      כשלחלוחית עולה על שפתיי - נעצרתי בצלעות הטלה...
        9/11/12 17:42:
      לפעמים אני מגיעה לראשון אולי יצא לבקר שם
        9/11/12 14:41:
      תודה על הסקירה, מנות קטנות זה תמיד כייף
        9/11/12 10:33:
      פירות ים אני ממש אוהבת:}וכל השאר גם נראה טעים מאוד :} נעים להכיר.:}
        9/11/12 08:11:
      יפה
        8/11/12 18:38:
      תודה על ההיכרות :)
        8/11/12 18:30:
      ואצלי המקרר ריק לחלוטין..אזמין בפון..
        8/11/12 17:40:
      אני אתחיל ברשותך בקינוח :)
        8/11/12 17:26:
      אוכל זה לא התחום שלי, אבל התמונות בהחלט מעוררות תיאבון
        8/11/12 15:56:
      האוכל והמקום מזמינים.
        8/11/12 15:45:
      גם לי יש עיניים גדולות
        8/11/12 15:28:
      שחיתות.... :))
        8/11/12 15:24:
      תודה יקירה, מכירה וממליצה מכל הלב, אוכל טעים, אווירה נהדרת ♥