עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    אדיסון ספוט – הכשרה של רעננה.

    23 תגובות   יום שלישי, 6/11/12, 10:05

    ''

    (בתמונות - למעלה - מסעדת "אדיסון ספוט" הכשרה, למטה משמאל אחד מיינות הבית של "אור גנוז", באמצע פטה כבד' ובצד ימין סיגר טלה)

    ל"אדיסון" הרעננית נולדה אחות קטנה, ולא סתם אחות אלא אחות בהשגחת הרבנות.

    לפני כחצי שנה  נפתחה "אדיסון ספוט", במרחק כמה בלוקים מאחותה הגדולה, והיא נושאת בגאווה תעודת כשרות שמאפשרת גם לקהל שומר המסורת לטעום את המטבח שלה.

    שף הבית ניר גוזגל, ממייסדי "אדיסון" המקורית, עבר ל"אדיסון ספוט" והמיר את התפריט בתפריט כשר.

    המסעדה מוגדרת כ"בר מסעדה" והתיאור הוא "סגנון ביסטרו צרפתי עם נגיעות אמריקאיות ומזרח תיכוניות" והמטרה בהגדרה הזו, לפי אורן זאבי, אחד הבעלים ומנהל המקום, היא לאפשר מגוון גדול של אוכל על מנת שכל אחד יוכל למצוא משהו שונה בכל ביקור.

     

    הוזמנו חמישה בלוגרים להתנסות במנות המקום.

    לפתיחה קיבלנו חמש מנות שלוו ביין החודש – של יקב "אור גנוז" – יקב כשר למהדרין (למקום בר משקאות נרחב עם מגוון אלכוהולי מכל העולם, כמובן כשר).

    ''

    (בתמונות - למעלה משמאל סלט גרבלקס, למעלה מימין הכנפיים, למטה משמאל אורן זאבי המנהל ואחד הבעלים, למטה באמצע - קרפצ'יו, למטה מימין תפריט הלילה המוזל).

    המנות היו –

    - "פטה כבד" – בקסיס, עם ביצים, בצל, ברנדי, יין אדום, מוגש עם טוסטונים וריבת פירות (32 שקל בתפריט)

    - "סיגר טלה" בגספצ'יו עגבניות וטחינה- שהוכן עם מעט חצילים מטוגנים, צנוברים ותבלינים (32 שקל בתפריט)

    "סלט גרבלקס"- פרוסות דקות של סלמון שנכבש במקום במלח אטלנטי, סוכר ותבלינים, והונח על לקט עלים ורוטב טריאקי (49 שקלים)

    "כנפיים ברוטב אדיסון" – הרוטב הקלאסי של המקום – חריפות עדינה של רוטב המבוסס על צ'ילי מתוק וחריף, בתוספת חלב קוקוס שמרכך את העוקץ (22 שקלים או 34 שקלים, תלוי בגודל המנה)

    "קרפצ'יו סינטה" שמוגש עם "פוקצ'ת הבית" (הקרפצי'יו – 43 שקלים, ואם רוצים את הפוקצ'ה לחוד כמנה בפני עצמה- 16 שקל ליחידה עם מטבלים).

     

    אם הייתי צריכה לסדר את המנות לפי סדר העדיפויות שלי – במקום הראשון הייתי שמה את הקרפצ'יו, שבפעם הראשונה מזה זמן רב, לא הפריע לי שאין גבינה בעסק. הרוטב שהתלווה מעליו היה טעים ומדוייק, הבשר היה רך ואיכותי, ובלי לנסות להשמע כמו מיכל אנסקי ב"מאסטר שף" – "אהבתי כל ביס". הפוקצ'ה היתה בעצם סוג של פיתה ועליה הופיעו שיני שום קלויות וקצח.

    במקום השני הייתי שמה את סיגר הטלה שהתיבול שלו היה במידה, וכך גם היתה הכבישה של הסלמון במנת הגרבלקס.

     

    גאוות המקום הן המנות הבשריות וכאלה קיבלנו חמש לטעימה:

    - המבורגר (אנחנו קיבלנו את זה שנעשה עם תוספת של חצילים מטוגנים, פיסטוקים וקשיו שנוספו בשלב הטחינה של הבשר). (המחירים נעים בין 41 ל49 שקלים בתפריט, כשתוספות עולות 16 שקלים נוספים). מבחינתי ההמבורגר היה מתובל יותר מדי בשבילי, אני מעדיפה טעמים רגועים יותר. הבנים בחבורה מאד אהבו.

    -"אסקלופ חזה עוף" – שהיתה המנה הפיבוריטית שלי בעיקר בגלל פשטותה וקלילותה- עוף עסיסי מאד, (פרגית ששהתה במרינדה ואז נאפתה בטאבון) והוגשה עם קוביות תפוחי אדמה (72 שקלים בתפריט למנה מאד גדולה ונדיבה) – כאמור הבחירה שלי

    - אנטריקוט שמגיע לפי מישקל (מתחיל מ300 גרם במחיר 118 שקלים וכל 100 גרם נוספים ב45 שקלים, לפי בקשת הסועד) שהיה עשוי "מדיום". לקרניבורים.

    -"פטוצ'יני סלמון" – עם קרם ארטישוק (56 שקלים). לנו הוגשה אותה מנה עם ניוקי מכיוון שבלוגרים חולקים צלחות וזה קשה עם פטוצ'יני. הפחות מוצלח מבחינתי כי הרגשתי שזה נסיון לחיקוי מנה עם שרימפס ושמנת, ואז הציפיות שלי היו בהתאם.

    - "סינטה סנדוויץ" – כריך עשיר מאד עם פרוסות סינטה וירקות, בתוך לחם פרנה אפוי במקום
    (49 שקלים). מנה משביעה לסועד רעב.

    ''

    (בתמונות למעלה מימין - פוקצ'ת הבית, משמאל למעלה ההמבורגר, למטה משמאל - עוף במרינדה, למטה מימין - אנטריקוט).

    * כל המנות הוגשו עם תוספת של ירקות מאודים, צ'יפס ותפוחי אדמה ברוטב קייג'ין פיקנטי.

    ''

    (בתמונות למעלה- משמאל - תפוחי אדמה קייג'ין, מימין למעלה - סינטה סנדוויץ, למטה משמאל - ניוקי סלמון ולמטה מימין תוספות צ'יפס וירקות מאודים).

    לדברי אורן, המנה הפופולארית ביותר מבין המנות הבשריות היא האנטריקוט. בשולחן שלנו כאמור זה נחלק בין העוף (הבנות) להמבורגר (הבנים).

    תפריט הקינוחים משתנה כל יום, וצריך לשאול את המלצר מה יש. אנחנו קיבלנו לטעימה שלושה קינוחים שונים שבתפריט נעים בין 26 ל36 שקלים:

    - "סופלה שוקולד" – טוב, הפחות מוצלח מבין השלושה, בעיקר בגלל שכשפותחים סופלה זה אמור לנזול החוצה, וכאן דובר יותר על עוגת שוקולד חמה שהוגשה עם גלידה (פרווה).

    -"מרקיז שוקולד" – לשוקוהולים כבדים, כמות נכבדה ועשירה של שוקולד בטעמי תפוז ופיסטוק- מומלץ לחלוק בזוג.

    -השיחוק של הערב- סורבה אגסים ביין עם ליקר תפוחים – מנה מרעננת, מדוייקת, פשוט קינוח מפתיע בטעמו.

    בתמונות למטה- משמאל - המרקיז, באמצע הסופלה במצב פתוח מימין הסורבה.

    ''

    אם הייתי צריכה להרכיב את הארוחה שלי מבין כל המנות האלו, הייתי הולכת בראשונות על הקרפצ'יו, בעיקריות על העוף ובקינוח הסורבה (ואני מודה שאם הייתי רואה תפריט קינוחים ,בחיים לא הייתי מנסה את הסורבה, ושמחתי להיות מופתעת לטובה).

     

    מעשר וחצי בערב יש תפריט לילה ובו מנות מוזלות.

    חנייה נוחה חינמית מאחורי המסעדה.

    כשר בהשגחת הרבנות.

    אתר המסעדה:

    http://www.rest.co.il/sites/Default.asp?txtRestID=12941

    דרג את התוכן:

      תגובות (23)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        13/11/12 07:30:
      *
        12/11/12 09:46:
      תודה על הפוסט.
        10/11/12 12:07:
      שחיתות לילית :))
        10/11/12 12:07:
      שחיתות לילית :))
        10/11/12 09:47:
      אחות בהשגחת הרבנות:)
        9/11/12 00:09:
      ההמבורגר מקום ראשון הניקי מקום שני האנטריקוט, אפשר לוותר עליו
        8/11/12 22:17:
      לצערי האנטריקוט היה מאוד מאכזב. הןפתעתי לטובה ממנת הפרגיות. ההמבורגר מעולה.
        8/11/12 11:56:
      תודה!
        7/11/12 20:01:
      נראה נהדר וטעים.:} תודה:}

      צטט: אורן_אסיף 2012-11-07 09:13:17

      מצחיק... אני מכיר את אורן זאבי מהתיכון, למד איתי באותה כתה.

      אני חושב שאפשר להתמקד גם בחסרונות שיש למנות במקום להתעלם מהן, זה נכון לגביי כל ביקורת, ובמיוחד בביקורות מוזמנות...

      בלטו בהעדרון התייחסויות למנות הכנפיים, הכבד וכו'...
      שיהיה בהצלחה

      _______________________________

      יש מנות שלא אמרתי עליהן דבר מכיוון שלא היה לי מה להגיד, הן היו בסדר, ומתאימות למי שחובב דווקא את הכבד או הכנפיים...(מבחינת נוחות אכילה נניח או מבחינת חריפות התיבול).

       

        7/11/12 09:13:

      מצחיק... אני מכיר את אורן זאבי מהתיכון, למד איתי באותה כתה.

      אני חושב שאפשר להתמקד גם בחסרונות שיש למנות במקום להתעלם מהן, זה נכון לגביי כל ביקורת, ובמיוחד בביקורות מוזמנות...

      בלטו בהעדרון התייחסויות למנות הכנפיים, הכבד וכו'...
      שיהיה בהצלחה

        7/11/12 08:40:
      מאוד לא מתיימר - שזה כבר טוב :)
        7/11/12 08:32:
      יופי ניראה טעים
        7/11/12 07:28:
      אני אשאר עם אדיסון המקורית, אבל זה בהחלט פתרון לשומרי הכשרות. הפכתני לרעבה :))
        7/11/12 07:23:
      שוש - תודה על הפוסט העשיר - בוקר נפלא
        6/11/12 22:20:
      המנות נראות טעימות מאוד , אהבתי, תודה שוש היקרה ♥
        6/11/12 22:08:
      תודה שוש.
        6/11/12 15:50:
      יאמי.
        6/11/12 13:05:
      תודה רבה על ביקורת מאוזנת והוגנת
        6/11/12 12:35:
      פוסט מעורר תיאבון
        6/11/12 11:55:
      אני איתך בבחירת המנות.
        6/11/12 11:49:
      מה יהיה?..העלו לי את המינון של הכדורים נגד כולסטרול בגללך..
        6/11/12 11:24:
      גירית לי את מיצי הקיבה.... אאלץ להסתפק בא"צ בעבודה.. :))