עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    הקדרה של ששת

    ששת מכין, מבשל, כותב. הולך לאכול, מתרשם ושוב כותב

    על ספר הבשר של השף גיא פרץ

    1 תגובות   יום שלישי, 25/9/12, 13:33

    הוצאת "קוראים" גאה להשיק:

    ''

    ספר הבשר

    ספר חובה לאוהבי הבשר!

    מאת שף: גיא פרץ  - ממסעדת"קונפי" חיפה ו"גספאצ'ו" באשקלון

    צילומים: לירון אלמוג

    עריכה: אלינוער רבין

    144 עמודים, כריכה קשה, מחיר: 98 ₪

    להשיג ברשתות ובחנויות הספרים

    בספר הבשר של גיא פרץ, עשרות מתכוני בשר, בלתי שגרתיים, המשקפים את סגנון הבישול ואת טעמו האישי: שמן זית, פלפלת גרוסה, מלח  גס, תימין, שום, שפע פטריות, ירקות שורש, עגבניות שרי, טחינה, פלפלים חריפים וכמובן בשר איכותי מאוד ומטופל היטב, כמו אסאדו ואנטרקוט – נתחי הבשר האהובים עליו במיוחד, בשר שומני, בעל טעמים עזים, בשרים עם עצמות שמעצימות את הטעמים, וגם חלקי פנים, כמו כבד, מוח, לב, ריאות, שקדים וחוט שדרה, בצלייה בגריל וכתבשילים.

     ''

    ''

    ''

    ''

    ''

    ''

    ''

    ''

    ''

    ''

    ''

    מתוך המבוא לספר: "כבן לשושלת קצבים, בשר תמיד היה קרוב ללבי. אני זוכר שבילדותי, בתקופת החגים, במיוחד בראש השנה ובפסח, אבי, עמרם, היה שוחט כבשים ועגלים, בחצר או בבית המטבחיים הקרוב, היה מטפל ביסודיות בכל חלקי הבשר, מייעד כל חלק להכנת מנה אחרת, כדי  לפנק בחג את המשפחה בנתחים משובחים וטריים. מעולם לא אכלנו בשר קפוא בבית, לא קנינו בשר בחנות.

    אבי היה מכין נקניקיות מרוקאיות, מגלגל אותן במקצוענות, מנקר חלקי בקר וכבש, מכין טחול מרוקאי ממולא, שהיה משגע את בני הבית והשכנים בניחוחותיו. לא הייתה לנו ברירה, זה היה או להתאהב בבשר ולהתמכר או להפוך לצמחונים, אני, כמובן, התאהבתי בבשר.

    עד לפני כעשר שנים הבשר הכשר נחשב בארץ פחות איכותי. במהלך ההכשרה הבשר עבר המלחה אגרסיבית. אבל היום ניתן לרכוש בשרים כשרים באיכות גבוהה, גם משחיטה מקומית וגם מייבוא איכותי ומוקפד ביותר.

    אני מקווה שתיהנו לבשל ולאכול ממטעמי הספר. אוכל הוא הנאה ובישול הוא חוויה. קנו בשרים איכותיים, שמן זית, ירקות ותבלינים טריים והתחילו לבשל! "

     

    שף גיא פרץ, 34, בן לשושלת שפים וקצבים מהעיר קזבלנקה שבמרוקו. בוגר בתי הספר המובילים לקולינאריה – תדמור בישראל, אקול לנוטרה בפריז, בארי קליבו בבלגיה, קורדון בלו בלונדון והשתלמויות רבות אצל השפים המובילים בעולם.

    זכה ב- 13 מדליות זהב בתחרויות בישול בינלאומיות כקפטן נבחרת השפים הישראלית.

    סגנון הבישול האישי של פרץ הינו ים תיכוני, מרוקאי וצפון אפריקאי, תוך שימוש בחומרי גלם מקומיים.

    זהו ספרו השלישי של פרץ, אחרי"פשוט להיות שף" בהוצאת "קוראים" ואחרי "קסם המטבח המרוקאי" (עם ניסים קריספיל ) בהוצאת "על השולחן".

    ההשקה היתה מרשימה רבת משטפים ואוכל טעים כיד השף

    ''

    צילום יעל

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (1)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        25/9/12 17:53:
      אני מקנאה :)

      פרופיל

      הקדרה של ששת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      ארכיון