עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    פטר האמל - שף עם בשר.

    15 תגובות   יום ראשון, 16/9/12, 07:40

    ''

    שף פיטר הומל עלה לישראל מאוסטריה לפני 23 שנים והביא איתו את נסיונו כשף בינלאומי. עם הנסיון הזה הוא השתלב בעולם המלונאות הישראלי והפך לשף מוביל במלונות כמו "רוייאל ביץ'" "רוייאל גרדן", "ארמון המלך שלמה", "קראון פלזה", מלון "הנסיכה" ועוד, במקביל לייעוץ לחברות תעופה כמו "אל על", עיצוב תפריטים, ייעוץ למסעדות ותכנון פסטיבלים קולינריים שונים.

     

    את כל הידע והמומחיות האלו, מנצל פיטר הומל במעדניה החדשה "Peter Hummel's prime butchery and deli" שנפתחה לפני חודש וחצי בקניון דרורים שבצומת בני דרור. המיקום נוח, החניה חינמית ובשפע, והמעדניה היא גן עדן לחובבי אוכל טוב, וביננו, מי לא אוהב אוכל טוב?

     ''

    הגעתי עם חבריי הבלוגרים להתרשם מהחנות, והאמת, לא ידענו איפה להתחיל. מבחר ענק של גבינות, ממרחים, פסטות, בירות, יינות, ובעצם כל מה שעולה על הדעת, ממקומות רבים בעולם (איטליה, צרפת, שוודיה, גרמניה, אנגליה ועוד), וכמובן הבשרים – גולת הכותרת. הבשרים אינם מוזרקים, אינם קפואים ועוברים את הטיפול הטוב ביותר בידיו האמונות של השף הומל וצוותו – יוסוף וסרגיי. הבשר מיושן כראוי וכל חלק שאינו נראה מושלם, פשוט נחתך ומושלך. יש מקומות שבהם הלקוח קונה את הבשר , משלם עליו על פי המשקל, אחר כך מוסר אותו לקצב שינקה ויסיר את מה שלא טוב ובפועל נשאר עם חתיכה קטנה בהרבה מזו ששילם עליה. אצל פיטר התהליך הוא הפוך – החיוב לפי משקל הוא רק על הנתח הנקי.

    בסופי שבוע (חמישי בערב ושישי בבוקר) יש גריל שבוער על הדק שצמוד למעדניה, והלקוח יכול לבחור נתח, שיוכן עבורו במקום בצורה האופטימלית. לדברי פיטר "אין סלט, אין תוספות, יש בשר נטו".

     ''

    (בתמונה מימין למטה- שף האמל)

    חלק נכבד מהמעדניה הוא השירות שמתבטא בטיפים לרוב, בטעימות מרובות כדי להחליט מה בדיוק טעים לנו, ובייעוץ על האופן הטוב ביותר להכין את הנתחים ואיזה נתח מתאים לאיזו מנה.

     

    כשהגענו לטעימות של הגבינות, השתהינו במיוחד פשוט כדי שיהיה לנו עוד זמן לקחת מגבינת עיזים צרפתית רכה רכה עם עוקץ בקליפתה, שפיטר מרח לנו על לחם איכותי.

     

    במסגרת הביקור התנסנו בהכנת טרטר מבשר שהיה כל כך כיף לגעת בו בגלל רכותו הרבה. גם אנשים שלא רצו בהתחלה לאכול בשר נא, שינו את דעתם לבסוף, כשהבשר עורבב עם צלפים, מלפפון חמוץ, בצל קצוץ, פטרוזיליה, אנשובי (למי שרצה) ותיבול, והבשר נקצץ לתוכו ולבסוף קושט בביצי שליו. גם מי שלא מתמחה בבישול (כמוני למשל, בלשון המעטה) הוציא תחת ידו מנה טעימה.

    טעמנו עוד מהבשרים של המעדניה (והתנפלנו במיוחד על פילה הטלה בתיבול מינימליסטי). בסוף הפתיע אותנו השף במנה מתוקה של פירות שונים בקרמל עם גלידה.

    ''

    המוטו של שף האמל הוא "קצבים יש הרבה, אבל הקצב שלך הוא שף" – מה שנותן ערך מוסף לקניה של בשרים ומעדנים, גם באיכות וגם במומחיות ההכנה. כי כמו שאומר השף האמל "בתור שף אני יודע מה הכי טוב, בתור קצב אני מספק את מה שהכי טוב".

     ''

    מעבר לטעימות והדרכות יש גם שירות קייטרינג עד הבית.

     

    האתר של פטר האמל –

    http://www.hpc-chef.com/

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (15)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        20/9/12 07:13:
      ברמה גבוהה כמו שרק פיטר יודע! איכות וטעם טוב. פיטר חבר יקר מאילת, עבדנו יחד במלון הרודס והנסיכה. אירחנו לא מעט גדולים בכנסים ואירועים, קוקטיילים...ותמיד הכיבוד והמעדנים של פיטר כיכבו במקום הראשון. ד"ש חם חם, גם לסרגיי :))
        18/9/12 17:18:
      תודה על הסקירה. שתהיה לך שנה נפלאה מלאה בשמחה ואושר.
        18/9/12 13:38:
      מעדנים.... שנה טובה...
        18/9/12 12:10:
      פוסט בשרי
        17/9/12 21:18:
      הבשרים נראים 10! אגב, אני בספק ענק אם בשר כלשהו מושלך - לא מנהלים ככה עסק. במקרה הגרוע הוא מושלך לתוך מטחנת הבשר והולך להמבורגרים או קבבים
        17/9/12 17:15:
      "אין סלט, אין תוספות, יש בשר נטו"... צודק! ככה צריך לאכול בשר משובח!
        17/9/12 11:56:
      היי חומד, שנה טובה. בחום הזה אינני מסוגל לחשוב על אכילת בשר, מה עוד שאני אכלנית קטנה (ולא בגלל דיאטה) מעדיפה על זאת ירקות מוקפצים, ואם אפשר פיקנטיים.
      אגב, לידיעת הקוראים- הטרטר שרואים בתמונה האחרונה למעלה משמאל, זה מה שאני במו ידי הכנתי (ורואים בתמונה שלפני כן מימין למעלה). זו פעם ראשונה בחיי שאני עושה משהו עם בשר "אמיתי" ולא נניח מוכן שדורש רק מיקרוגל... וזה אפילו יצא טעים!
        17/9/12 06:31:
      בול מתלבש לי על הגרילר החדש , חן חן על האינפורמציה :)
        17/9/12 00:37:
      השארת טעם טוב
        16/9/12 20:02:
      שנה טובה וטעימה.
        16/9/12 15:59:
      האדום האדום הזה, נהדר. שנה טובה :)
        16/9/12 09:16:
      יופי..עכשיו יש לי תיאבון לאכול הערב בשר..שנה טובה.
        16/9/12 08:49:
      על הבוקר? עשית לי חשק לבשר...:)), שנה מבורכת מקסימה ♥
        16/9/12 08:00:
      הכל יופי, רק למה השם של המעדניה צריך להיות באנגלית ? מה יש, חסר מילים בעברית ?! שנה טובה.