עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    קיורטוש- לא רק "קיורטוש".

    44 תגובות   יום שני, 10/9/12, 08:58

    בדיוק כשהצלחתי להוריד קילו אחד שלם (!) הגיעה ההזמנה לטעום את עוגות הדבש של "קיורטוש" לכבוד החג, ולא סתם לטעום אלא להכין (!) בעצמי (!) במסגרת סדנת שף עם השף הראשי של מפעל קיורטוש, שף אריק גליסקו.

    האמת, שכשאומרים לי "קיורטוש" אני ישר חושבת על אותו מאפה גלילי , קרנצ'י מבחוץ, חלול מבפנים עם דופן רכה, שאני מוצאת את עצמי תולשת רצועה אחרי רצועה בלי יכולת להפסיק. (ואני מסגירה פה סוד- הטעם האהוב עלי הוא הקינמון!). מסתבר שהמאפה ההונגרי הגלילי הוא רק אחד מתוך המון המון המון מאפים, מתוקים ומלוחים, במגוון טעמים וסגנונות, וכשבאתי לסדנה, לפני שהיא התחילה, הקרבתי את גופי למען קוראיי וטעמתי בערך שמונים אחוז מהמבחר. 

    ''

    (בתמונה למטה מימין- שף אריק גליסקו)

     

    קצת על קיורטוש- הרשת החלה בשנת 2006 בסניף בוגרשוב בתל אביב ומיכרה את הישראלים למאפה ההונגרי החדש. סניפים חדשים החלו לקום ומבחר העוגות, העוגיות והמאפים שנמכרים ברשת גדל. כיום יש (וזו רשימה חלקית) – עוגיות, עוגות שמרים, שטרודלים, מאפים אישיים, עוגות מוס, עוגות בחושות, עוגות גבינה, עוגות הונגריות, סטריפים, קישים (לא להחמיץ את קיש הבצל עם גרעיני החמניה למעלה!) וההפתעה המיוחדת – הפלרינה (פירוט יגיע בהמשך).

     

    לקראת ראש השנה הוציאה קיורטוש ליין של עוגות חדשות – עוגת דבש קלאסית, עוגת דבש עם תפוחים, עוגת דבש טריקולד (את שתי העוגות הללו גם הכנו בסדנה),פאי תפוח בדבש, חלת דבש (חלה-עוגה במתיקות עדינה) וכמובן קיורטוש דבש, תפוח וקינמון. במאפים הללו, כמו בכל מאפי הרשת, יש השקעה רבה בחומרי גלם איכותיים ובכמות גדולה מהם (כך למשל כ150 גרם שוקולד איכותי במיוחד במאפי השוקולד ובקונפיטורות אמיתיות ולא תחליפים וכן דבש אמיתי ולא תחליפים), אבל המחירים הם כממוצע בשוק – כ30-40 שקלים לרצועה/ יחידה.

     

    ''

    (בתמונות למעלה- הבלוגרים בעבודה, למטה הפלרינות בהכנה).

     

    הסדנה נערכה במפעל קיורטוש בפתח תקווה (שהוא כשר בהשגחת הרבנות פ"ת וחתם סופר פ"ת) שכאמור מכין את כל התוצרת בעבודת יד מוקפדת.

    אנחנו חגרנו סינרים, שמנו כיסויי ראש לשמירת הנקיון הקפדנית של המקום, והתחלנו במלאכה. אמנם כבר היינו על המון סוכר, מה שקצת גרם לזה שלא תמיד הקשבנו לשף אריק, אבל בסופו של דבר הפקנו עוגות דבש עם שוקולד ועם תפוחים מעשה ידינו להתפאר.

    המתכון שקיבלנו ושעל פיו עבדנו היה:

    -         ערבבנו 3/4 כוס מים עם 1/3 כוס דבש (קודם המים ואחר כך הדבש כדי שלא ידבק לדפנות הקערה)

    -         הוספנו 3/4 כוס שמן קנולה, 1/2 כוס ריבת שזיפים או תות שדה (אנחנו עבדנו עם שזיפים)

    -         עוד הוספנו – אחד ורבע כוסות סוכר חום כהה, 3 ביצים, 3 כוסות קמח, 1 כפית קקאו, 1 כף סודה לשתיה ומעט ציפורן (היא לא חובה אבל מוסיפה הרבה טעם לעוגות דבש).

    את הכל ערבבנו עד שנוצרה מסה אחידה. אנחנו ערבבנו ידנית, עדיף מערבל שחוסך זמן.

     

    אחר כך עברנו לתוספות. הכמות שהכנו הספיקה לשתי תבניות אינגליש קייק ולכן עשינו עוגות עם שתי תוספות. לאחת הוספנו חצי תפוח חתוך לקוביות, שעורבבו היטב בתוך הבלילה, ועוד חצי תפוח שנערך בפרוסות (דקות! למניעת שקיעה) על גבי העוגה, ומעל פיזרנו קינמון מעורב בסוכר. כמובן שנסחפתי פה ושמתי המון קינמון (טוב, אני אוהבת קינמון) כך שזה בעצם יצא "עוגת קינמון ודבש" במקום "עוגת דבש עם קינמון" אבל יצא טעים, מה אכפת לי...נקרא לזה "יצירתיות של האופה".

    לעוגה השניה הוספנו 140 גרם של מטבעות שוקולד לבן, חלב ומריר שקצצנו, ופיזרנו למעלה עוד שוקולד צ'יפס. שחיתות , כבר אמרנו?

    העוגות הלכו לתנור שחומם מראש ל170 מעלות לכ40 דקות.

    ''

     

    בזמן שהעוגות נאפו, הלכנו עם השחיתות עד הסוף, עם המאפה החדש והמיוחד – ה"פלרינה"- מאפה בצק מיוחד שבעזרת טכניקות כמעט קסומות, הופך להיות בעל עלים דקים ופריכים (ועם מעט מאד קלוריות! – כל המנה כולל המילוי כ140 קלוריות).

     

    ''

    בסניפי רשת קיורטוש ניתן לשבת ולהנות מקפה, שתיה וארוחות קלות וכמובן לקחת הביתה מהמתוק מתוק מאד מתוק הזה, לחיי שנה מתוקה!.

    ''

    (בתמונות למעלה- העוגות שאני במו ידיי הכנתי- עוגת דבש ותפוחים, ועוגת טריקולד - דבש עם שלושה סוגי שוקולד).

     

    האתר של "קיורטוש" - http://www.kurtosh.co.il/

     

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (44)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
      מזכיר לי את ימי הטרום המשפטים כשכתבתי ברשת על מסעדות (גוגל זוכר הכל מסתבר), כל ביקור במסעדה/קונדיטוריה הוא חוויה. תודה שאת מזכירה לי כל פעם מחדש כמה כיף היה. שמח שנהנית, ושתהיה שנה טובה וחג שמח.
        28/9/12 08:28:
      שעכשיו אני יעלה קילו? נראה מצויין.. הולך לקנות.
        11/9/12 23:41:
      לא טעים לי הקיורטוש הזה. מתוק מדי. לא מסתדר לי. אבל יש עוגה הונגרית שקוראים אתה ג'רבו. יש אותה במרסנד בת"א. ובעוד קונדיטוריה הונגרית בדינזנגוף, והיא הורסת!!!
        11/9/12 21:39:
      זה פשוט לא חוקי !
        11/9/12 18:18:
      שנה טובה ומתוקה
        11/9/12 16:03:

      פוסט מתוק ומגרה שוש יקרה לליבינשיקה

      תודה על ההמלצות, אני מאוד אוהבת מתוק

      עוגות זאת האהבה שלי (-:

      * כוכב אהבה ממני

      וחיבוק אוהב אוהב ונשיקות חמות לליבך, שוש יקירתי

      ''

        11/9/12 13:26:
      מאוד אוהבת את המוצרים שלהם והפלרינה שחיתות...:))) שנה טובה ומתוקה...
      אוי ואבוי. נשמע טעים ומפתה. משתדלת להזהר בזאת ובעוונותיי לא תמיד מצליחה. * שנה טובה ומתוקה ושנכנס אחר כך גם לג'ינס...
        11/9/12 11:11:
      שנה טובה ומתוקה :)
        11/9/12 10:39:
      מכל עוגות הדבש המפוארות כאן, אעדיף לשמור באדיקות על המתכון של אמא שלי, כמו עוגיות מדלין של פרוסט, היא לי האמיתית. שנה מתוקה
      שנה טובה, מתוקה ומאושרת לכולם!!
        11/9/12 09:54:
      אם השנה תהיה מתוקה כמו העוגות, אז הסתדרנו...:-)
        11/9/12 07:57:
      זה נראה טוב... שנה טובה לך שוש
        11/9/12 07:14:

      וואו...מרגיש לי טעים..:)

      שנה טובה ומבורכת, שוש.

      http://cafe.themarker.com/image/2113405/

        11/9/12 06:01:
      ש נ ה ט ו ב ה
      "הבל הבלים הכל הבל!" הכריז מוכר החבלים ההונגרי
        10/9/12 23:50:
      איזה יופי - וואו! אפשר להשמין רק מלהסתכל על התמונות...
        10/9/12 23:48:
      אני לא אוכל מתוק, אבל התוצאות ערבות לעיין.
        10/9/12 23:06:
      לא תתכן עוגה הונגרית שאינה טעימה...זכורונות נעימים וריחות משגעים...חוזרים אלי כעת.
        10/9/12 21:56:
      תודה ושנה טובה ושבעה.
        10/9/12 21:41:

      מה יש להגיד?

      טעים!!!

        10/9/12 21:11:
      וואי איזה עוגות, איזה עוגות....
        10/9/12 19:47:

      וואוו....פוסט כל כך טעים.....לו רק היה ניתן להתעלם מהקלוריות הנלוות....חיינו היו נראים שונים לגמרי.....תודה ושנה מתוקה...

        10/9/12 18:24:
      YOU ARE KILLING ME SOFTLY...... יאמי ימאי..מעוררת בי את כל המיצים....חג שמח יקירתי.
        10/9/12 17:26:
      שוש יקרה - מדהים הפוסט - עשיר - מרשים תודה ושנה נהדרת לך
        10/9/12 17:14:
      חנות שאוהבת לבקר בה - להסניף ולהתמוגג מהמראות המפתים :)
        10/9/12 17:00:

      שוש יקירה,

      אני יכולה להעיד

      שכל מילה אמת

      היה פשוט

      מדהים ונפלא

        10/9/12 16:23:
      שנה טובה!
        10/9/12 16:21:

      יאמי..

      כשאחזור מניו-יורק

      אכין אותה

      טעמה בפי עכשיו.

      מאחלת לך שנה טובה ומוגשמת

      כל שתבקשי , לו יהי.

      אוהבת

      מרים

        10/9/12 15:26:

      רק מלקרוא את זה עליתי בחצי קילו! קריצה

      שנה טובה ומהנה, עם הרבה רגעים טעימים ומתוקים.

      למגיבי המקסימים, שנה טובה, מתוקה, מהנה ואוהבת!!
        10/9/12 14:56:
      שושי יקרה, מעולה , שנה טובה ומבורכת
        10/9/12 14:41:

      תודה על תשומת השנה החדשה''

      יונה

      ''
        10/9/12 13:23:
      * יפה מעניין ונראה טעים שנה טובה,רק טוב והרבה ושבוע טוב
        10/9/12 13:23:
      * יפה מעניין ונראה טעים שנה טובה,רק טוב והרבה ושבוע טוב
        10/9/12 13:23:
      * יפה מעניין ונראה טעים שנה טובה,רק טוב והרבה ושבוע טוב
        10/9/12 12:29:
      איזה כייף לך הסדנה הזאת .והכל נראה טעים . שתהיה לך שנה טובה ומתוקה.
        10/9/12 11:28:
      גם יפה וגם אופה ! יאמי...שנה מתוקה.
        10/9/12 11:00:
      אני אוהבת את הקיורטוש וזוכרת שהפעם האחרונה שאכלתי שם היתה בינואר. מחכה שיהיה שוב ינואר. שחיתות!
        10/9/12 10:25:
      תאווה לחיך....תודה....שנה טובה !!!!!!!!!!!!
        10/9/12 09:55:
      הכל נראה מעולה!
        10/9/12 09:54:
      מעולה ... אבל מה עם הדיאטה שלי ? אהההה :) שנה טובה ! *
        10/9/12 09:36:
      מהיכן בדיוק הורדת קילו?...עוגות שמעלות ריר..
        10/9/12 09:13:
      וואו, אני מכירה את המקום ומבקרת שם מדי פעם, זה פשוט טעים בטרוףףףףף. תודה יקירה ושנה מבורכת ♥