את העוגות של "מתוקה" כבר סיקרתי בעבר - http://cafe.mouse.co.il/post/2679809/ ועכשיו מגיע ראש השנה, שבו הדבש והמתיקות שולטים ביד רמה, ואין מצב לפספס את החגיגה- ולכבוד החג והמתיקות, הוציאה "מתוקה" קולקציה חדשה שכולה דבש ותוספות שונות. מדובר בקולקציה רחבה מאד, מגוונת מאד, הרבה טעמים וטווח מחירים שמתאים לכל כיס – בין השאר יש עוגת טחינה דבש וסילאן, לחובבי הבריאות, שהציפוי שלה עשוי שומשום מלא קלוי שמעניק קרנצ'יות (38 שקלים), עוגת סולת קוקוס ודבש שמביאה זכרונות ילדות בניחוח תפוזי עם שבבי קוקוס (39 שקלים), עוגות דבש קלאסיות שנמכרות כל השנה – עוגה קלאסית באייסינג ווניל עם טעם דומיננטי של דבש, עוגת דבש עם קוביות תפוחים ועוגת דבש בשילוב שזיפי שגיב וציפוי שטרוייזל (כל אחת 39 שקלים).
אני קיבלתי לטעום את "עוגת דבש פרחים" – מדבש פרחי הר מירון בשילוב היביסקוס מיובשים שיוצרים ניגודיות של חמצמץ ומתוק, טעם מרענן יחסית לעוגות הדבש המוכרות (מחיר מלא – 39 שקלים, ובמהלך חודש ספטמבר בכל סניפי הרשת ב29 שקלים). העוגה היתה ללא ספק רכה ו"דבשית" עם נקודות חמצמצות שאם לא הייתי יודעת שזה היביסקוס, הייתי חושבת שמדובר בפרי הדר כלשהו. אני אוהבת שיש הפתעות באמצע מרקם של עוגה, בעיקר כשיש ניגוד בטעמים (אבל בעדינות). העוגה גם הצליחה להיות עשירה אבל לא חונקת, כמו שקורה הרבה פעמים בעוגות דבש. ההערה היחידה שיש לי היא שהעטיפה יפיפיה, עם סרטים ומזכירה סוכריה, אבל אי אפשר להחזיר אליה את העוגה אחרי שנפתחה. הניילון מאד עדין ונקרע, כך שמי שלא מתכנן לגמור את כל העוגה בבת אחת, או שיוציא החוצה בעדינות רק את החלק שהוא רוצה לחתוך, וישאיר את השאר מצופה, או שיכסה אחר כך בניילון נצמד לשמירת הטריות. (בתמונות למעלה- במבט מבחוץ) ואז הגיעה המלכה. יפה, גבוהה, מעוצבת ומרשימה עם שם ההולם את מעמדה "עוגת פרימדונה" – עוגת דבש עשירה על בסיס בשקוטי שקדים בסירופ דבש עדין, עם גנאש שוקולד מריר, בציפוי בצק סוכר עם כתר יפיפה של ארבעת האותיות ת-ש-ע-ג. האמת, היה חבל לחתוך עוגה כזו. (189 שקלים). אבל חתכתי והבאתי פרוסה לבן שישב שקוע במשחק הרג כלשהו במחשב. בדרך כלל קשה להוציא אותו מהמשחק, אבל הפעם, שתי דקות אחר כך הוא בא עם צלחת ריקה ואמר "העוגה הזו טעימה נורא". והאמת, כן, הוא צודק. כל בני הבית בגילאים שונים הסכימו שהעוגה לא רק מרשימה ויפה אלא פשוט טעימה מאד, מתוקה, עשירה ובגלל גובהה ניתן לחתוך לפרוסות דקות יחסית ככה שהיא מספיקה לפחות לעשר מנות נדיבות. (בתמונות למעלה- במבט מבפנים) עוגה כזו יכולה להיות מתנה יפה למתארחים שרוצים להגיע עם משהו מרשים לארוחת החג, למארחים שרוצים לשים מרכז שולחן שבסוף הארוחה הופך לקינוח מרשים, או סתם לזלילה פרטית להבטחת השנה הבאה כשנה מתוקה במיוחד.
בקולקציה יש גם מוס רימונים – שכבות בישקוטי שקדים, גנאש שוקולד לבן, מוס פטל וג'לי רימונים (65 שקלים) שאני מבטיחה לעצמי לטעום מתישהו...), מארז סברינות טבולות בדבש (עם ציפויים שונים – 41 שקלים ל8 יחידות), צנצנות דבש, חלות דבש וליקר דבש – ליקר רימונים ישראלי.
כמובן שניתן להרכיב חבילות שי שונות ולפנק את היקרים לנו.
ל"מתוקה" ארבעה סניפים בתל אביב (הרצל, וויצמן, אסותא, טאגור) ואחד בכפר סבא במתחם G, וכן את שירות "ROOMSERVICE" שמספק פתרונות לאירוח בכל קנה מידה ולכל אירוע. כל המוצרים מוקפדים מבחינת טריות, איכות ואריזה דקורטיבית שהופכת כל אחד מהם למתנה. |
תגובות (17)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
פוסט מתוק, תרתי משמע. רק חבל שאין באיזור שלי, בדרום הארץ!
שוש יקרה לליבי
עונג היה לקרוא אותך ועל העוגות המתוקות
תודה על ההמלצות
שתהא לנו שנה טובה ומתוקה
* כוכב אהבה ממני
וחיבוק הכי אוהב שבעולם, שוש יקירתי