עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    בלריני – לרקוד במטבח.

    16 תגובות   יום שישי , 20/7/12, 22:16

    כבר סיפרתי בעבר שאני לא בשלנית גדולה. בניגוד להרבה מחברי הבלוגרים, שאופים ומבשלים, מעלים על הגריל או רק פותחים את המקרר, מוצאים עגבניה וחתיכת גבינה, ומפיקים ממנה מנת גורמה, אני משתדלת לעשות את המינימום מבחינת בישול. אם אני מבשלת או אופה זה רק בגלל שאני חושקת במנה שאף אחד אחר לא מכין לי אותה...

    ואם כבר אני מבשלת או אופה, אני אשתדל למצוא את הדרכים הקצרות ביותר והנוחות ביותר להכנת המנה.

    ולמה כל ההקדמה הזו?

    לאחרונה קיבלתי להתנסות כמה כלים של חברת "BALLARINI" – מותג פרימיום איטלקי. כששאלתי מה מיוחד דווקא בכלים האלו, קיבלתי רשימה ארוכה של תכונות ייחודיות שאמורות לשפר את ביצועי המטבח שלי ולהקל עלי את המלאכה, והרבה פטנטים שאפילו לא חשבתי עליהם.

     

    "בלריני" נוסדה בשנת 1889 על ידי פאולו בלריני כבית מלאכה לכלי מתכת, ובשנות השישים של המאה העשרים החלה להתמקד בתחום הנון סטיק- סירים ומחבתות עם ציפויים לבישול בריא ואיכותי, על ידי שימוש בטכנולוגיות מתקדמות.

     

    אישית, בגלל שאני מרבה לאכול ) אהמ...אהמ...), אני מעדיפה לפחות שבבית יהיה אוכל כמה שיותר נטול שומן, ומחבתות נון סטיק כבר קונות אותי בגלל שאין צורך בשימון כלשהו.

     

    הציפויים ש"בלריני" משתמשת בהם נבדקים כל העת, ועומדים בכל התקנים הנדרשים (אירופאים ואמריקאים). למעשה מדובר בתקן כפול – אחד לציפוי עצמו ואחד לתהליך הציפוי. הציפוי אינו מכיל PFOA. החומר המשמש את חברת "בלריני" הוא אלומיניום 99%.

    ''

    בתמונות - הכלים שקיבלתי להתנסות - מחבתות עם נקודה טרמית על הידית, ותבנית אפיה , כולם נון סטיק.

    ''

    התבנית שקיבלתי היתה מסדרת "RESTORANTE ITALIA" בצורת פרח. החלטתי לגוון ולנסות להכין פשטידת ירקות בתבנית. האמת, בדרך כלל בתבניות אני לא סומכת אפילו על שימון, ומעדיפה לשים נייר אפיה, מה שיוצר צורה לא אחידה למאפה במקרה הזה לקחתי הימור ולא שימנתי ולא כלום, סמכתי לחלוטין על התבנית.

    חיכיתי שהפשטידה תתקרר מעט והפכתי אותה על מגש. הפשטידה החליקה בשלמות , ולא רק זאת אלא שגיליתי שבחלק התחתון של התבנית, כלומר בחלק העליון של הפשטידה, יש שקע שיוצר מעין תעלה כך שאם הייתי אופה עוגה ולא פשטידה, יכלתי למרוח קרם או ציפוי נוזלי בלי שהוא ייזל על שולי העוגה. זה משהו שלא הייתי חושבת עליו. בתמונות אפשר לראות את תהליך ההכנה של הפשטידה, ובסוף את הפשטידה המוכנה, כולל התבנית שנשארה נקייה לחלוטין.

    ''

    (המתכון לפשטידה- לבשל שתי שקיות לקט ירקות כלשהו, כשהם רכים אבל לא יותר מדי לשים בקערה. לערבב ארבע ביצים גדולות, כוס קמח, חצי כוס שמן, כמה כפות אבקת מרק, מלח, פלפל וכל תיבול שמתחשק, ולערבב עם הירקות. לאפות בחום של 240 בערך חצי שעה, לבדוק שמשחים.)

     

    בסידרה "רסטורנטה איטליה" יש מספר תבניות – בצורות שונות (עגולה, מלבנית), תבנית לפיצה (בעלת חורים קטנים שמפזרים את החום ליצירת פריכות), תבנית אובלית עמוקה לתבשילים וצליית בשר, ועוד.

     

    קיבלתי גם שתי מחבתות – אחת מסדרת RIALTO ( אלומיניום מחוזק עם "טרמו פויינט – הסבר יגיע בהמשך), והשניה מסדרת FIRENZE LINE (בעלת ציפוי נון סטיק תלת שכבתי, גם לה יש "טרמו פויינט").

    ה"טרמו פויינט" הינו מדיד חום למוכנות הכלי – אם זה לחום הדרוש לשימוש, או להתקררות הדרושה לנקיון. הייחוד של "בלריני" הוא שהמדיד נמצא על ידית הכלי, באופן שניתן לראותו בכל זמן והוא לא מוסתר על ידי התבשיל.

     

    במחבת הגדולה יותר הכנתי דג פורל מטוגן, וכאן הוספתי קצת חמאה בשביל הטעם (כי זה מה שמתכון דרש). כמו שאפשר לראות בתמונה, הדג יצא עסיסי ושלם, ומאד עזר לי לדעת בדיוק מתי המחבת חמה כדי שהחמאה שלי לא תישרף. (המתכון המלא מתחת לתמונה).

    ''

    (המתכון לפורל – הפשרתי שני נתחי פילה פורל וורוד ולבן, המלחתי ופלפלתי, טבלתי ממש קלות בקמח, ממש טיפטיפה, המסתי קצת חמאה במחבת חמה וטיגנתי את הדג שתי דקות מכל צד, הוספתי שתי כפות מיץ לימון סחוט והשארתי את הדג עוד דקה במחבת ואז הוצאתי. הגשתי על ניוקי להכנה מהירה של "שופרסל" וקישטתי עם פטרוזיליה. את המתכון מצאתי באינטרנט וקצת אילתרתי).

     

    כמו כן עלי לציין שבתום השימוש הכנסתי את המחבת למדיח בלי בעיות.

     

    שמחתי לגלות שבניגוד למרבית כלי הבישול הנמכרים בישראל, שמיוצרים בסין למרות שהם מותגים אירופאיים, "בלריני" מייצרת רק באיטליה מאז המאה ה19.

     

    ניתן להשיג את הסדרות של "בלריני" בחנויות כמו "לגעת באוכל", "פרחי תבור" "שוחט כלי בית – הרצליה" "קאסרולה בתל אביב" ואצל היבואן – גוונים כלי בית ומתנות, רח' השר שפירא 16 ראשון לציון. (טלפון 03-9518690)

     

    אתר "בלריני" (יש לבחור את השפה האנגלית) – WWW.BALLARINI.IT

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (16)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        23/7/12 12:05:
      יופי של מחבתות ואני אשמח ללמד אותך הרבה מתכונים קלי קלות רק תביאי איתך את המחבתות :)
        23/7/12 08:12:
      מעניין
        22/7/12 22:50:
      *תודה על ההמלצה:))גם אני לא בשלנית גדולה:)))))
        22/7/12 22:33:

      בא-לא-ריני או לא

      בא לי כן לאכול את התמונות היפות ששמת לתאוות העיניים ומערכת העיכול

        22/7/12 22:04:
      ולחשוב שאני גיליתי שעדיף לחמם שניצל מוכן במחבת ולא במיקרוגל רק לאחרונה...
        21/7/12 22:50:
      אישה נאה ועלים נעים מרחיבים דעתו של אדם
      למגיבי המקסימים - מסתבר כשכאף אחד לא מבשל לי, אני בסוף מבשלת לבד....
        21/7/12 18:11:
      נשמע (ונראה...) מדהים...
        21/7/12 17:19:
      נעים לבשל בכלים מתאימים ונוחים.
        21/7/12 17:00:
      מסתבר שאת כן יכולה להיות בשלנית :-)
        21/7/12 15:25:
      הנה, הצלחת לבשל. לא מסובך:)
        21/7/12 13:39:

      תודה שוש יקרה לליבי נשיקה על המידע הזה שהבאת לנו

      ידידה שלי סיפרה שקנתה 2 מחבתות בזמן טיול באיטליה

      הם היו כבדים בטירוף,

      (-: מחר אברר  אם זה מהמותג הזה שכתבת לנו

      * כוכב אהבה ממני

      וחיבוק אוהב אוהב ונשיקות חמות לליבך, שוש יקירתי

      (-: תתפלאי אבל אני בשלנית גרועה ממך, מימיי לא אפיתי פשטידות

      כי ילדיי לא אוהביםקריצה

        21/7/12 12:08:
      ואת קוראת לעצמך "לא בשלנית גדולה"... נו, באמת :-)
        21/7/12 11:48:
      נראה טעיםםם
        21/7/12 10:20:
      אין לי מקום במטבח...
        20/7/12 22:35:
      תודה יקירה, שבת קסומה ♥