מאוחר בלילה הוכנסו העגבניות היפיפיות למטבח. יחד איתן הונחו על השולחן ענפי בזיליקום טרי. לחגיגה הוספו גם בצל סגול, גזר, ושיני שום כתושות. חיש קל התבשל לו על הגז רוטב עגבניות סמיך אדום עז וריחני כל כך זהו רוטב בסיסי שיתאים לכל מנה הדורשת רוטב עגבניות מבושל, כגון - מנות פסטה מגוונות, פיצות . הרוטב מורכב מעגבניות טריות ,שמן זית, שום,מעט גזר, עלי בזיליקום, בצל (לבן או סגול), מלח ופלפל שחור. מכמות עגבניות במשקל 1.700 קילו התקבל קילו רוטב. הרוטב עובר בישול כפול כשלאחר הבישול הראשון הוא נטחן. משך ההכנה קצר יחסית. הרוטב הטרי יישמר במקרר כחמישה ימים, ובפריזר למשך שבועות אחדים. רוטב העגבניות מתובל באופן בסיסי.גוונו עם עשבי תיבול כיד הדמיון. ![]() רוטב עגבניות הכמות: קילו רוטב המרכיבים 6 כפות שמן זית כתית טהור 6 שיני שום קלופות וכתושות גזר בינוני, קלוף וחתוך לקוביות כוס עלי בזילקום טרי,פרוס בצל גדול סגול או לבן קצוץ 1.7 קילו עגבניות, חתוכות לחתיכות מלח - שמתי כפית וחצי מלח אטלנטי פלפל שחור גרוס לטעם הכלים : סיר גדול, מעבד מזון או מיקסר, צינצנות/שקיות 'רוכסן' להקפאה אופן ההכנה: בסיר גדול לחמם את שמן הזית. להוסיף :שום ,גזר,מחצית מכמות עלי הבזיליקום והבצל. לבשל על להבה בינונית -נמוכה במשך כ- 25 דקות או עד שהגזר מתרכך, לבחוש מדי פעם. להוסיף לסיר את חתיכות העגבניות ולבשל , בבחישה מדי פעם כ- 40-50 דקות. להסיר מהלהבה ולהוסיף את יתרת עלי הבזיליקום, לבחוש. לצנן את הרוטב דקות ספורות. לטחון למחית במעבד מזון עמיד בחום או במיקסר. קל לעשות זאת גם בסבבים אחדים. להחזיר את הרוטב לסיר ולהמשיך לבשל במשך 25-30 דקות, לערבב מדי פעם. לתבל את הרוטב במלח ופלפל שחור גרוס טרי. לצנן מעט ולהעביר לצינצנות לאחסון במקרר או מיכלים/שקיות הקפאה. ![]() צילום, הכנה, כתיבה וטעימה: חני הראל - ![]() |
תגובות (12)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
רוטב רב שימושי !
ושאפו על הסטיילינג !
גבר גדול רעב?
יספיק קילו רוטב?