עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    נאות סמדר במשק ברזילי

    10 תגובות   יום רביעי, 11/7/12, 09:08

    כבר ביקרתי בעבר במשק ברזילי (http://cafe.mouse.co.il/post/2577772/) כדי ללמוד על המנות האורגניות שלהם, ועל התוצרת, והפעם הוזמנתי לשם שוב, כדי לשמוע על מוצרי "נאות סמדר" – מוצרים אורגניים שמגיעים לחנות של משק ברזילי. על הדרך זכיתי לראות את הערוגות הפורחות של גן הירק, ואת המשחקיה החדשה שמספקת לבאי "משק ברזילי" חוויה כוללת של אוכל והנאה לכל המשפחה.

     

    ''

    (בתמונות - גידול ירקות אורגניים בערוגות של "משק ברזילי".)

    נציגי "נאות סמדר" שמואל וגדי כבר חיכו לנו, עם הסברים וטעימות של מיטב התוצרת האורגנית של הקיבוץ.

    "נאות סמדר" הוא קיבוץ שעלה לקרקע ב1989 ושוכן בנגב הדרומי, כ70 קילומטר מאילת. החזון של מקימיו היה לאפשר הגשמת שאיפות של החברים, תוך צמיחה ועשייה משותפת. כך, מתוך רצונות של חברי הקיבוץ, הוקמו מתחמי חקלאות אורגנית, עדר עיזים, יקב, מחלבה, מוצרי אומנות ועוד.

    בין השאר מגדלים אנשי הקיבוץ זיתים, שקדים, משמש, נקטרינה, אפרסקים, תפוחים, שזיפים, כרמי יין וכרמי מאכל, ירקות, חיטה, תמרים, לימון, רימונים, שסק ועוד הרבה – כשהפירות עוברים לבית עיבוד הפרי, שמייצר ריבות, מיצים וכדומה.

     

    כשמשק ברזילי חיפש גבינות ומוצרי חלב אורגניים, נוצר הקשר עם "נאות סמדר" ונוצרו מנות מיוחדות שמכילות את מיטב התוצרת של שני הגופים גם יחד, בניצוח השפיות שני ושלי ונוצר איחוד של האידאל האורגני האיכותי.

    ''

    ראשון דיבר בפנינו איש היין – שמואל רוזה שהסביר על תנאי השטח המיוחדים (הקיבוץ נמצא באזור שיזפון אבל בגובה 400 מטר מעל פני הים, מה שיוצר תנאים ייחודיים לגידול הענבים ליין). איתו טעמנו כמה סוגי יין המיוצרים בקיבוץ – יין סוביניון לבן יבש, יין שזכה למדליות - "סיגל"  - יין מוסקט קנלי חצי יבש בעל טעמים פירותיים שמתקבלים בגלל האזור הספציפי בו גדלים הענבים, יינות אדומים מסוגי – קברנה, מרלו ובלנד של שיראז, והפיבוריטים שלי – שהם גם יינות הדגל של היקב- יינות הקינוח – "סמדר"  - יין בסגנון מדירה שיושן בחביות עץ אלון צרפתי ומכיל אחוז גבוה במיוחד של אלכוהול (מעל 18%), מוסקט קנלי בטעמי פירות ופרחים, וה- יין, המרשים ביותר, הוא יין שבמרכיביו יש תוספת מיוחדת – קרני שמש מדברית דרומית, שמשזפת את היין והופכת אותו למתוק במיוחד, כמעט "צימוקי". היין הוא למעשה אותו מוסקט קנלי אלא שאותו שמים על הגג לתקופה מסוימת ומקבלים תרכיז שזוף, יפיפה ומבריק, שהופך מנת קינוח לארוחה מיותרת. (את קטלוג היינות המלא ניתן למצוא ביקב, והיינות נמכרים ביקב, בפונדק "נאות סמדר" הסמוך ובחנויות אורגניות נבחרות. כל היינות נמצאים תחת התקן האורגני שדורש כרבע מכמות הגופרית (חומר לשימור), הם מותססים באמצעות שמרים טבעיים בלבד, ומסוננים בעדינות באופן שביין נשאר משקע הנותן לו אקסטרה טעם.

    ''

    ((בתמונות - שמואל איש היין מציג את היינות,ובתמונה למטה השפית שני).

    אחרי טעימות היין באו טעימות הגבינות – בהנחיית גדי בייליס, איש המחלבה. טעמנו מבחר גדול של גבינות – קשות וחצי קשות, (וגם במנות שכאמור הכינו לנו במסעדת "משק ברזילי"). הגבינות עשויות במיכון חלקי עם הרבה יחס אישי, כולן מחלב עיזים אורגני, בין השאר- גבינות בנוסח פטה, מנצ'גו, ברי, קממבר (שתי אלה היו הפיבוריטיות שלי), רוקפור,  לבאנה, יוגורטים בטעמים שונים, לאסי (יוגורט הודי), צאלה- גבינה קשה, מיושנת ופיקנטית,  ומבחר גבינות מיושנות נוספות.  

    ''

    (בתמונות - גדי איש  הגבינות , ותוצרת המחלבה)

    כאמור, שני, שפית "משק ברזילי" יצרה עבורנו כמה מנות המבוססות על גבינות "נאות סמדר" – קרפצ'יו דלורית – עם גבינת צאלה, סלט "משק ברזילי" – אורז אדום, ירקות קלויים, עלים, וגבינת חלומי של "נאות סמדר" – שהיה הגם המנה הפיבוריטית של רוב הנוכחים – אורז עשוי מצוין וגבינה מדוייקת בטעמה, פוקצ'ת פטה עם ירקות שונים (כל קבוצת סועדים קיבלה ירקות אחרים, אני טעמתי את הזוקיני ואת זו עם הדלעת – שתיהן על מצע פסטו), ו"סלט הגינה" – סלט יפיפה של גבינת אודם, חסה, תאנים מתוקות ועשבי תיבול. כל זה הוגש ביחד עם לחם הבית וממרחים כמו טחינה, חומוס, פסטו וממרח פלפלים, הכל כאמור תוצרת המקום, אורגני, בריא וטבעי

    ''

    (בתמונות - מנות "משק ברזילי" שמבוססות על מוצרי "נאות סמדר" ובמרכז הבעלים מירב.)

    גבינות "נאות סמדר" מוגשות בין השאר במלון "בראשית" במצפה רמון, ובמסעדות נבחרות בדרום ובמרכז. בקרוב יצא הפיתוח החדש ביותר- חומץ בן יין אדום עם סילאן.

     

    יחד עם הקפה של הסיום (והמאפינס המתוקים של משק ברזילי) קיבלנו גם חטיף האנרגיה של "נאות סמדר" –  "מעדן מדברי אורגני" - חטיף שמורכב מתמרים, אגוזי לוז, גרעיני חמניה, צימוקים ושומשום – כולם כמובן אורגניים, והזכיר לי יותר מכל טעם של חרוסת של פסח.

     

    כל התוצרת החקלאית והמוצרים (פרט ליינות שדורשים הכנה על ידי אדם שומר שבת) כשרים בפיקוח הרב משה הדאיה, הרב הראשי של אילת והמחוז, ללא חשש טבל, שביעית וערלה.

    עכשיו, מי שמחפש מוצרים אורגניים איכותיים, כבר לא צריך לנסוע עד הדרום בשביל זה, אפשר להשיגם במבחר רב במשק ברזילי.

     

    אתר הבית של "נאות סמדר" - http://www.neot-semadar.com/index.php?option=com_content&view=article&id=46&Itemid=125

     

    אתר "משק ברזילי" - http://www.meshekbarzilay.co.il/

     

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (10)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        13/7/12 00:03:
      משק ברזילי מצוויין לצמחונים בעיק'ר לא רואה את עצמי מגיע לשמה אים אין אנטירקוט טוב :)
        12/7/12 21:22:
      שמחה שנהנית.
        12/7/12 18:40:
      פוסט משובח!
        12/7/12 11:47:
      ביקרתי שם כבר פעמיים בכייף,אשמח לבוא לשם בהזדמנות נוספת.
        12/7/12 07:21:
      קל"ב...
        11/7/12 16:06:
      אז בדרך לאילת, יש עוד מקום להפסקה.
        11/7/12 15:12:
      תודה יקירה על פוסט מקסים ועל המצותייך הנפלאות כמו תמיד. יום קסום ♥
        11/7/12 12:30:
      שילוב מענין של שני מקומות מיוחדים
        11/7/12 11:11:
      אין כמו אוכל אורגני...אך יש מקומות שמרמים...משק ברזילי נראה לי מקום טעים ואמין..
        11/7/12 09:17:
      מוצרי נאות סמדר מזכירים לי נשכחות..חבל ששוב שלא יכולתי להגיע למשק ברזילי- נראה טעים!