עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    עוגיות חדשות לשבת: עוגיות בטעם סחלב

    4 תגובות   יום חמישי, 5/7/12, 15:26
    עוגיות בטעם סחלב
    את מתכון העוגיות הללו רקחתי עבורכם רגע לפני סוף השבוע. אנו חובבי קינוח הסחלב כפודינג - חם מאוד (ונוזלי ישר מהסיר..) זרוי קינמון (הרבה) ואגוזים בחורף וכמובן צונן מהמקרר בימות הקיץ .עוגיות אלו מכילות מעט אבקת סחלב , הן בעלות מתיקות עדינה וקלות מאוד להכנה
    יש לערבב את המרכיבים לפי הסדר בהוראות ההכנה במזלג בלבד ולאחר מכן ביד בקערה אחת.
    טעם אבקת הסחלב העדינה מורגש בכל ביס. באחריות.
    ''
    טיפים ושידרוגים :
    ניתן להכפיל כמויות.
    הבצק ניתן להכנה ידנית או במיקסר.
    את אבקת הסוכר קל להכין בבית על ידי טחינת הסוכר במטחנת תבלינים חשמלית.
    את אגוזי המלך ניתן להחליף בשקדים או בפיסטוקים.
    יש להשתמש באבקת סחלב המיועדת לבישול סחלב,אני משתמשת באבקה מתוצרת תלמה.
    יש לעבד את האגוזים במעבד מזון רגע לפני טחינתם. האגוזים יהיו במרקם קצוץ דק מאוד אבל לא טחון.
    את כמות המים הקטנה שתאחד את הבצק ניתן להחליף בכף מי ורדים.
    יש לאחסן את בצק העוגיות במקרר למשך כ- 25-30 דקות.
    ניתן לבזוק מעט קינמון טחון על כל/חלק מהעוגיות לפני האפיה - לא חובה.
    העוגיות האפויות יתקשו (לא מאוד) עם הקירור על הרשת.
    עוגיות בטעם סחלב
    כמות :25 עוגיות
    החומרים:
    100 גרם חמאה ,רכה
    40 גרם אבקת סוכר
    50 גרם אגוזי מלך קצוצים דק מאוד
    200 גרם קמח רגיל , מנופה
    שתי כפות מדידה = 22 גרם אבקת סחלב
    חצי כפית אבקת אפיה, מנופה
    כף מי ברז
    --
    מעט אבקת סוכר
    תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה
    אופן ההכנה:
    לחמם תנור אפיה לחום של 170 מעלות.
    בקערה להקרים את החמאה (עם מזלג) להוסיף את אבקת הסוכר ולערבב היטב.
    להוסיף לקערה אגוזים ולערבב. להוסיף קמח,אבקת סחלב,אבקת אפיה ולערבב לתערובת גרגירית.
    להוסיף לבצק ככף מים ולאחד בעזרת היד לכדור בצק.
    לאחסן את הבצק במקרר למשך כמחצית השעה.
    ליצור מהבצק כדורים (בעזרת כף כמידה או בעזרת היד), להדק את כמות הבצק, לגלגל ביד לכדור ולשטח בעזרת האצבע.
    ליצור בדרך זו עוגיות מכל כמות הבצק ולהניחם במרחקים קטנים בתבנית האפיה.
    לאפות 15-17 דקות. פני העוגיות ישארו בהירים, תחתית העוגיה תהיה שזופה.
    ניתן לאבק כל עוגיה במעט אבקת סוכר מנופה לאחר צינון קל.
    לצנן על רשת ולאחסן בצינצנת אטומה.
    כתיבה,צילום, טעימה : חני הראל
    ''
    דרג את התוכן:

      תגובות (4)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
      תודה, טעים מאוד !
        6/7/12 18:17:
      תץודהחני - נקרא טעים!
      תודה רבה !
        5/7/12 15:45:

      כיף של עוגיות !

      תודה.

      ארכיון

      פרופיל