עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    הקדרה של ששת

    ששת מכין, מבשל, כותב. הולך לאכול, מתרשם ושוב כותב

    סדנה תאילנדית עם סוואלי אלדר בבישולים

    3 תגובות   יום ראשון, 1/7/12, 18:17

    יש לצפות במסך מלא - כפתור משמאל

    סוואלי אלדר מי שהקימה את מסעדת השנגרילה המפורסמת היא שפית תאילנדית שנמצאת בישראל ( היא נישאה כאן ) כאן מעל 30 שנה, היא גם מלמדת הכנת אוכל תאילנדי בבית הספר הגבוה לקולינריה.

    '' 

     

     בית הספר " בישולים " .זהו מוסד קולינרי המשלב טכניקות צרפתיות קלסיות המשולבות בחדשנות ויצירתיות. טובי השפים שאנו מכירים נמנים על על הסגל, ישראל אהרוני, הנס ברטלה, יונתן רושפלד, יורם ניצן, בראש המוסד עומד השף מאיר דנון כמנהל מקצועי. החתירה למצוינות מביאה לשם את טובי המרצים מצרפת וארצות אחרות.

    השף ערן שוורצבלד העביר קורס בעת ביקורינו שם  בקונדיטוריה והצצתי לעבדה המעשית של זוג סטודנטים….וגם טעמתי לי …יאמי.

     ''

     ויש שם אווירה לימודית מצוינת, התלמידים כמו הבוגרים גאים לומר שהם לומדים או הוכשרו שם. האמת היא שהבוגרים ממש נחטפים לתוך המערך הקולינרי בארץ.

    '' 

     מי מאיתנו לא היה בתאילנד, או לא חווה וטעם אוכל תאילנדי. מדובר באוכל אסיאתי מיוחד בטעמים שלו וסוואלי יש לה הכישרון והידע ללמד ולהעביר את הניחוח המיוחד של טעמים אלו וליצור אצלנו גירוי להכינו גם בבית. 

     

    אוכל תאילנדי מתבסס על הטעמים המוכרים לנו: מלוח, חמוץ, מתוק, חריף ומר. את הטעמים משיגים הן על ידי שימוש במרכיבים והן בתבלינים ורטבים.

     

    המוצרים המאפיינים מטבח זה הם: אורז ואטריות אורז, קארי ( לא הודי ) וחלב קוקוס, טופו, פפאיה, אננס, צ'ילי, רוטב דגים, סויה, קפיר ליים למרירות… שום ושאלוט, עשבי תיבול, בשר , דגים ופירות ים וירקות.

    '' 

    כמעט כל אלו היו שותפים לסדנה החגיגית שהגישה לנו סוואלי.

    ב 1992 הקימה סוואלי את החברה " אוריינטל פוד " המיאבת מוצרים מתאילנד לסיוע  והכנת אוכל תאילנדי מקורי, מוצרים אלו משמשים במסעדות הידועות לנו בהגשת אוכל תאילנדי וגם בצריכה פרטית.

    ''

    ''

     

    חלק קטן מהמגוון הרב קיבלנו בסיום הסדנה להתנסות.

     ''

    החברה מובילה בפיתוח מוצרים והבאתם לשוק הישראלי, תוך הקפדה על איכות, כשרות, חדשנות ושירות למגוון רחב של צרכנים. חברת אוריינטל פוד מייבאת מוצרי תיבול ורטבים, שמנים, מי קוקוס, אורז ואטריות, קמח ואבקות, ירקות כבושים, אצות, חטיפים, משקאות וכלים אוריינטליים.

    ''מה זה מי יודע? 

    ייחודה של החברה הוא בהיותה הראשונה לייבא ולפתח מוצרים המתאימים לטעם ולחיך הישראלי ממיטב היצרנים מהמזרח הרחוק, לרבות תאילנד, כמו: "Rizi", "Lihan Thai", "Yan Wal Yun" ו-"Virgin Coco", תוך שימת דגש והקפדה על תווי תקן ותנאי ייצור ברמה הגבוהה ביותר.

     

    לאחר סגירת מסעדת " שנגרילה " הקימה סוואלי אלדר את החברה העוסקת בייבוא ובשיווק מוצרי מזון מהמזרח הרחוק לרשתות שיווק, מסעדות, מעדניות ומטבחים מוסדיים והיא משמשת כמנכ"לית חברת "אוריינטל פוד". אלדר מרבה בנסיעות לחו"ל, בודקת מוצרים קיימים, מתאימה אותם לטעם הישראלי ואף מפתחת מוצרים חדשים

    מומחיותיה ומקצועיותה ברזי המטבח התאילנדי הביאו אותה גם לבית המלוכה התאילנדי והיא משמשת כשפית הפרטית של הנסיכה התאילנדית ומשלחתה בעת ביקוריה התכופים בישראל ובאזור. כמו כן היא מופקדת על ארוחות חשובות רבות בשגרירות תאילנד בישראל. בנוסף משמשת אלדר כמרצה בכירה בנושא הבישול האסיאתי ב"בית הספר הגבוה לקולינאריה – בישולים".

     

    אז מה היה  לנו בסדנה

     

    התחלנו עם מנה של פאד תאי, אותו מאכל המוכר לרבים המבוסס על אטריות אורז, ירקות, בשר או פירות ים וירקות. אבל את הטעמים האמיתיים מעניקים המרכיבים : רוטב דגים, סויה, שום וצ'ילי.

    ''

     

    '' צילום: מאיה שטרן

     

    ''

    '' 

    המרכבים

     

    מנה משפחתית 4-6 מנות

     

    1 כף שלוט קצוץ דק
    1 כף שום קצוץ
    8 כפות שמן צמחי
    3 כף רוטב דגים
    4 כפות סוכר
    2 כף שרימפס מיובשים ( לא חובה לשומרי כשרות )
    1 כפית פלפל לבן
    300 גרם אטריות דקות
    1 חבילה טופו, פרוס דק
    3 ביצים
    וחצי קילו נבטי שעועית וכרוב
    50 גרם מלח לפת כבוש, קצוץ דק או דייקון מיובא
    2 לימונים, חצויים וסחוטים למיץ
    150 גרם עירית, חתך באורך 1 אינץ
    1 כפית פתיתי פלפל אדום חריף

    כוס תמיסת תמרהינדי
    5 סרטנים שחורים נמר ( אופציה)

     

    ההכנה

    מחממים 3 כפות של שמן צמחי במחבת ומטגנים את השום ואת שאלוט, ומוסיפים את הביצה ומערבבים. ואז מוסיפים את אטריות דקות ומפזרים מים עד ריכוך האטריות  . מוסיפים את מיץ, רוטב דגים, סוכר, תמרהינדי, ומערבבים במהירות. דון לא לתת האטריות להישאר ביחד ולהשאיר בצד של המחבת. מחממים עוד שמן 3 כפות ולהוסיף מלח לפת, טופו, סרטנים טריים נמר שחור שרימפס מיובשים. בוחשים מערבבים את האטריות מוכנות, מוסיפים עירית נבטי שעועית. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים בוטנים קלויים, פלפל לבן, ומקשטים עם בצלצלים או עירית.

    '' 

    לא מסובך בכלל. חשיבות רבה יש לרוטב הדגים התאילנדי, נכון הריח שלו בבישול לא נעים, ולא פלא

    אם תבינו איך מכינים אותו, אבל הוא יחד עם הסויה מעניקים מליחות וטעמים של מזרח אסיה.

     

    בהמשך הכנו או יותר נכון סתיו יחד עם סוואלי הכין ואנחנו אכלנו בהנאה סלט פפאיה.

     

    סום טאם

    מאכל צפון מזרח טיפוסי, "סום טאם" הפך להיות סמל לאומי. הפופולאריות שלו מגיע בשילוב נפלא של טעמים: מתוק מסוכר דקלים, החמיצות של הלימון (או לעתים של מי תמרהינדי) ,והמליחות מרוטב הדגים.השימוש בפלפלי צ'ילי הוא נתון לבחירה של החיך.

    '' 

    ''

    ''

     

    ''

    מרכיבים:

    2-3 צ'ילי

    2-3 שיני שום
    30 גרם שעועית ירוקה, חתוכה לחתיכות 1 אינץ
    1-2 כפות בוטנים קלויים
    1 כף שרימפס מיובשים
    3 עגבניות שרי, חצויים
    1 כף רוטב דגים
    1 כף סוכר
    ½ 1 כף מיץ לימון
    ½ 1 כוסות פפאיה ירוקה, מגורדת

     

    ההכנה

     

    בעזרת מכתש לכתוש את פלפלי הצילי ושיני השום ביחד ולהוסיף בהדרגה את השעועית ירוקה, בוטנים, שרימפס מיובשים ולאחר מכן עגבניות.

    להוסיף רוטב דגים, סוכר דקלים ומיץ לימון.
    להוסף את הפפאיה מגורדת ולקפל אותו פנימה.

    מגישים עם ירקות טריים כמו כרוב סיני שעועית ירוקה

    '' 

    מתקבל סלט נפלא בטעמו.

     

    עוד הכנו קינוח מטפיוקה שזה כמו לאכול פנינים מתוקות..

    '' 

    יש לציין שבבישול לכל אחד היו ערכות של כלים וכיריים שכן המקום ממש מצויד כראוי.כאן ניתן להתחיל בצעדים ראשוניים לתוך עולם הקולינריה ולהמשיך להתמחות ולהתקדם ולרכוש מיומניות.

     

    בית הספר יעניק לתלמידים סטאז' וחניכה, סיוע בשיבוץ לעבודה ויעוץ בתכנון הקריירה.

    דרג את התוכן:

      תגובות (3)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
      היו המון דברים שלא הכרתי, פירות, שימורים, רטבים, עולם קולינרי חדש.
      ששת :) בלי מילים
        2/7/12 06:45:
      תכין לי טפיוקה .....:-)))) ב ב ק ש ה

      פרופיל

      הקדרה של ששת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      ארכיון