עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    תאילנדית מגיעה ל"בישולים".

    37 תגובות   יום חמישי, 28/6/12, 08:49

    ''

    בסוף שבוע, בין יום עבודה ארוך שמסיים שבוע ארוך, לערב לא פחות ארוך של ריקודים, הוזמנתי לסדנת שף מיוחדת – סדנת בישול תאילנדי אותנטי, בהנחיית השפית סאולי אלדר, אחת מהצוות של בית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים" בתל אביב (רחוב הזרם 10).

    כשהגעתי לבית הספר עברתי כמה כיתות, באחת היה שיעור פרונטלי של תלמידים לבושי מדים לבנים שהיו שקועים בהקשבה, ובשניה עבדו תלמידים על שוקולדים (והריח היה משגע). בכיתה שלנו כבר חיכתה לנו סאולי אלדר, כדי להכין ארוחה תאילנדית אמיתית, הרחוקה מאד ממה שקרוי בארץ "אוכל תאילנדי".

    בית הספר "בישולים" מטפח תלמידים שמצד אחד מעוניינים לרכוש מקצוע חדש- קולינריה, ומצד שני, תלמידים בעלי נסיון קודם שמעוניינים להעמיק את ידיעותיהם ולהרחיב אופקים.

    בישראל בשנים האחרונות ישנה פריחה רבה בתחום הקולינרי, ומספר תלמידי הקולינריה הולך וגדל בהתמדה. ב"בישולים" המוטו הוא "לומדים עם הטובים ביותר, עובדים עם הטובים ביותר". בית הספר נוסד לפני 13 שנים והוא מביא את רוח הקולינריה הצרפתית ושילוב של קלאסיקות לצד חדשנות. סגל המורים מונה למעלה מ20 שפים ומרצים, כולם בעלי נסיון בקולינריה בארץ ובעולם, והמנהל המקצועי של בית הספר הוא השף מאיר דנון, שעבד בעברו במסעדות בחו"ל שנשאו שניים ושלושה כוכבי מישלן. הלימודים הם כמובן מעשיים ו"בישולים" הוא המקום היחיד בארץ שמציע לימודים מעשיים – פרטניים, שבה כל אחד מכין הכל, וכל תלמיד לומד בקצב שלו ומקבל משוב על השגיו. בית הספר משתף פעולה עם בתי ספר צרפתיים מובילים.

    סאולי , ילידת בנקוק, בישלה מילדות כנהוג במדינתה, הגיעה לארץ, פגשה אהבה, ופתחה  עם בן זוגה אבי ז"ל את רשת "שנגרילה" – שהציגה אוכל אסיאתי אותנטי,  עומדת עכשיו  בראש חברת "אוריאנטל פוד" שמביאה לארץ את כל הרטבים, האורז, האטריות, הקמחים, ירקות כבושים, מי קוקוס  וכל מה שצריך כדי לחוות בארץ את החוויה התאילנדית האמיתית. הייחוד של "אוריאנטל פוד" הוא ההתאמה לטעם הישראלי תוך הקפדה על תווי תקן ברמה הגבוהה ביותר.

    סאולי משמשת כשפית הפרטית של נסיכת תאילנד בביקוריה בישראל ובאזור ומופקדת על ארוחות חשובות בשגרירות תאילנד בארץ.

    ''

    (בתמונות סאולי מסבירה ומדגימה)

    היא פתחה את הסדנא שלנו בהסברים על סוגי האוכל שיש בתאילנד, על ההקפדה על טריות (במקררים יש רק מים קרים, כל השאר נאכל מיד באותו יום שנקנה), על שילוב הטעמים (בכל ארוחה יש את כל הטעמים – מתוק, מלוח, מר, חמוץ וגם מידת חריפות).

    בסדנא שלנו התמקדנו בשלוש מנות –

    הראשונה היתה מנת פאד תאי – אוכל רחוב פופולארי בתאילנד.

    בעקרון צריך להקפיץ ירקות (שאלוט קצוץ, שום קצוץ, שעועית וכרוב קצוצים ובסוף גם עירית קצוצה), להוסיף שרימפס מיובשים, אטריות דקות, טופו, סרטנים שחורים ופתיתי פלפל אדום, ולתבל ברוטב דגים, סוכר, פלפל לבן, ומיץ לימון. כמו כן יש בעסק גם ביצה או שתיים. למה כתבתי "בעקרון"? כי היה לנו המתכון הבסיסי אבל כל אחד שינה אותו קצת לפי טעמו – חלק וויתרו על הארומה הדומיננטית של רוטב הדגים, חלק ויתרו על פירות הים מטעמי כשרות, חלק לא רצו שיהיה חריף, חלק רצו שיהיה חריף מאד, אבל בסוף כולם קישטו עם עירית (ובוטנים – אני מתה על בוטנים באוכל). המנות כאמור יצאו שונות זו מזו, אבל כולם אהבו.

    (בתמונות למטה- שלבי הכנת מנת הפאד תאי)

    ''

    את המנה השניה סאולי הכינה עבורנו בשתי גרסאות – מדובר היה בסלט פפאיה בשם "סום טאם". הבסיס הוא פאפיה חתוכה לז'וליאנים, וההכנה כולה היא בתוך מכתש כשפשוט כותשים ביחד שניים או שלושה  פלפלי צ'ילי, שתים או שלוש שיני שום, 30 גרם שעועית ירוקה חתוכה לכפיסים, שתי כפות בוטנים קלויים, כף אחת של שרימפס מיובשים (נראה קצת כמו ביסלי קטן) ועגבניות שרי חצויות – משהו כמו שלוש. מועכים את הכל ומוסיפים רוטב דגים (1 כף), כף אחת סוכר דקלים וכף וחצי של מיץ לימון. בסוף מוסיפים כאמור את הפפאיה- בערך כוס וחצי של פרי מגורד ומקפלים הכל.

    מגישים עם ירקות טריים כמו כרוב סיני או שעועית ירוקה. כאמור סאולי הכינה שתי גרסאות – אחת בלי השרימפס, בלי רוטב הדגים ובלי חריפות (וזו גם המנה שממנה טעמתי) ומנה נוספת שכוללת הכל ושראיתי שגם היא נעלמה מהצלחת.

    (בתמונות למטה - שלבי הכנת סלט הסום טאם.)

    ''

    ואיך אפשר בלי קינוח?

    פה זו היתה ממש חוויה אקזוטית. כלומר, סופלה שוקולד או מקרונים ממש לא היו שם. מה היה שם?

    היו שם תירס מתוק, קרם קוקוס ופניני טפיוקה.  את הטפיוקה אני מכירה ואוהבת מברזיל – שם מקובל מאד להשתמש בכל צורות הטפיוקה  - בעיקר קמח הטפיוקה שמשמש לחביתיות מהממות שמוגשות עם חלב מרוכז (יאמי יאמי). לפניני הטפיוקה אני רגילה כקינוח עם פירות וחלב קוקוס, והתנסיתי גם בפנינים פריכות אצל שף רן שמואלי. בכל מקרה, בגירסה של סאולי מדובר בבישול פניני טפיוקה יחד עם נוזל השימורים של ליצ'י , ואז הוספה של סוכר, הליצ'י עצמו ושמינית כוס גרעיני תירס מתוק שסאולי פשוט חתכה מהקלח, והגשה עם קרם קוקוס שחומם והומלח קלות.  בעקרון אמורים להגיש את המנה קרה אבל אנחנו לא התאפקנו וחטפנו את זה מהסיר, רותח ככל שיהיה. כמה כפות של תערובת הטפיוקה והתירס מסיר אחד, כמה כפות של קרם הקוקוס מהסיר השני, ויש קערית מהבילה של קינוח מתקתק.

    בהתחלה היה לי מוזר השילוב, בעיקר בגלל שאני לא רגילה לקינוח שכולל תירס ומלח, אבל בסופו של דבר המרקם של הטפיוקה תמיד כובש אותי וכל המנה היתה מתוקה במידה.

    ''

    (בתמונות למעלה- שלבי הכנת מנת הטפיוקה)

    כל המתכונים המדוייקים מופיעים באתר של סאולי (הקישור למטה).

    מה שהיה נחמד הוא שגם אם לא עבדנו במדויק לפי המתכונים, ניתן היה לאלתר לפי הטעם ועדיין יצאו מנות טובות, טעימות ואופייניות למטבח התאילנדי.

    את מוצרי "אוריאנטל פוד" ניתן להשיג במגוון גדול מאד ברשתות השיווק השונות וכמובן באתר.

    כתובת האתר של סאולי - http://www.orf.co.il/

    כתובת האתר של בית הספר "בישולים" - http://www.bishulim-school.com/

    דרג את התוכן:

      תגובות (37)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        1/7/12 16:06:
      אני מתגעגעת לפרובינציליות של "תדמור"
        30/6/12 16:22:
      בתאילנד אכלתי אוכל מקומי טעים מאוד וטרי. המרכיבים מאוד מיוחדים.
      בד"כ טעים תודה
        30/6/12 14:22:
      מאוד אוהבת אוכל תאילנדי: גם טעים וגם לא משמין
        30/6/12 09:21:
      תודה רבה לך
        30/6/12 09:19:
      תאילנד ..לא מעורר בי כזה תאבון...
        29/6/12 20:20:
      תודה ושבת שלום
        29/6/12 13:12:
      תודה על ההמלצה :-) סופ"ש טוב
        29/6/12 08:17:
      אוהבת טפיוקה.... שבת שלום וטעים...
        29/6/12 04:41:
      נראה כחויה
        29/6/12 01:58:
      אני לא מסוגלת להכניס את הדף לפה (:
        28/6/12 22:13:
      כל היום את אוכלת, איך את נשארת רזה??

      צטט: י ו נ י ת 2012-06-28 19:42:26

      עכשיו תראי לי לנו איך הכנת בבית טפיוקה !!

      ______________________________________________

      ''

      ככה- בישול טפיוקה במים תוך בחישה עד שהפנינים נעשות שקופות, הרתחת קרם קוקוס עם שלוש כפות סוכר וקצת תמצית וניל, סינון הטפיוקה המוכנה וקירורה, קירור הקרם קוקוס, עירבוב שתי הקערות ושפיכת פירות טרופיים מעל - במקרה הזה ליצ'י וענבים, עוד עירבוב קטן להטבעת הפירות, ולהגיש קר. יאמי.

       

        28/6/12 19:42:
      עכשיו תראי לי לנו איך הכנת בבית טפיוקה !!
        28/6/12 17:05:
      הסלט נראה לי כתיבתך מפורטת.... אוהבת...
        28/6/12 16:58:
      עכשיו צריך לחשוב על מתכון ותפריט
        28/6/12 16:02:

      נראה מעולה

        28/6/12 14:39:
      לפי התמונה ניראה שאת מאד נהנית מהעיסוק שלך.

      צטט: levana feldman 2012-06-28 10:33:49

      איזה כייף...ואת חמודה (-: בתמונה.

      ____________________________

      (מסמיקה)...

       

      צטט: איציק מצליח 2012-06-28 09:53:43

      ואני יודע לאורך כל הדרך שכל מה שאת מביאה מדהים !! זה לא אומר שאם לא הגבתי שלא נהנתי לקרוא המון תודה ו.. כייף גדול לקרוא את מה שאת מביאה }{

       

      ________________________________

      המון תודה!!

        28/6/12 14:27:
      כייף
        28/6/12 13:48:
      את אישה מאד עסוקה
        28/6/12 13:32:

      הזכרת לי כתבה משעשעת שקראתי לא מזמן כאן :-)

        28/6/12 12:33:
      בחיר לבי למד בבישולים ונהנה מלימודיו. שמחה שנהנית מהסדנה.
        28/6/12 11:53:
      נשמע ונראה טעים ונפלא ! תודה, שושי.
        28/6/12 10:37:
      שושי יקרה, תודה על השיתוף, ולא מכירה את המאכלים האלה.
        28/6/12 10:33:
      איזה כייף...ואת חמודה (-: בתמונה.
        28/6/12 10:31:

      הערב

      הזמנה יובל מבצלאל

        28/6/12 10:27:
      לא תמיד אני יכול לבקר במקומות שאת ממליצה..אך אני רושם לפני לבקר .
        28/6/12 09:53:
      ואני יודע לאורך כל הדרך שכל מה שאת מביאה מדהים !! זה לא אומר שאם לא הגבתי שלא נהנתי לקרוא המון תודה ו.. כייף גדול לקרוא את מה שאת מביאה }{
        28/6/12 09:38:
      * יפה סוף שבוע נפלא
        28/6/12 09:38:
      אני מאוד אוהבת אוכל תאילנדי :-) תודה על המתכונים!
        28/6/12 09:30:
      וואו שוש, איזה כייף, אני מאוד אוהבת את האוכל התאילנדי, מאוד מתחברת לטעמים. תודה יקירה וסופ"ש טעים ונעים ♥
      לאביה ונתן - אני הכרתי גרסאות אחרות - גם של הפאד תאי וגם של הטפיוקה, כאמור מדרום אמריקה, ולמרות זאת הגרסאות של סאולי היו שונות ומסקרנות.
        28/6/12 09:19:
      שוש - תודה ששיתפת לא מכירה ת'מאכלים האלה:) סופשבוע נפלא
        28/6/12 09:13:
      תודה ששיתפת אותנו , לא מכיר אוכל תאילנדי.
        28/6/12 09:05:
      מת על אוכל תאילנדי פיקנטי וחריף ודרך אגב סאולי הייתה המורה שלי בתקופה שלמדתי בבישולים אהבתי אותה מאוד