עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    עוגה חדשה לשבת: תכינו בננות ושוקולד....

    3 תגובות   יום חמישי, 14/6/12, 15:36
    והפעם : עוגת שוקולד בננה מופחתת קלוריות. מתיקות העוגה עדינה והיא קלה להכנה .
    מרקם העוגה רך ואוורירי גם הודות להקצפת חלבוני שתיים מהביצים.
    ''
    עוגת שוקולד בננה
    החומרים:
    160 גרם סוכר לבן
    100 מ"ל שמן רגיל, קנולה למשל
    180 גרם קמח רגיל
    כפית אבקת אפיה, מנופה
    חצי כפית סודה לשתיה ,מנופה
    4-5 כפות בקת קקאו, מנופה
    100 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו , לחתוך את השוקולד עם סכין חדה לקוביות קטנות
    בננה וחצי קלופה ומעוכה עם מזלג למחית = כ 180 גרם סה"כ
    3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר, 2 מופרדות
    50 מ"ל חלב
    --
    תבנית מוארכת קטנה מרופדת בנייר אפייה
    אופן ההכנה:
    לחמם תנור לחום בינוני נמוך 160 מעלות.
    בקערה בינונית לערבב:
    קמח, שני חומרי התפחה,סוכר,קקאו וקוביות שוקולד.
    בקערה שניה לערבב:
    מחית בננות,ביצה שלמה, חלמוני שתי הביצים.
    להוסיף בטריפה (ידנית) את השמן והחלב.
    בקערת מיקסר להקציף את החלבונים ללא כל תוספת לקצף מוצק.
    לערבב את התערובת הנוזלית לתוך תערובת המרכיבים היבשים, לבחוש קצרות.
    להוסיף לקערה כמות קטנה מקצף החלבונים ולקפל בעדינות.
    לקפל פנימה את כל יתר קצף החלבונים.
    לצקת לתבנית המוכנה ולישר.
    לאפות את העוגה בתנור החם כשעה עד שעה ורבע, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
    לצנן את העוגה לפני החיתוך.
    *  העוגה ניתנת להקפאה פרוסה- מומלץ להפריד בין פרוסות העוגה טרם ההקפאה עם נייר סנדוויץ חתוך לריבועים בגודל פרוסת עוגה. ההפשרה מהירה -על ידי הוצאת העוגה מהמקפיא דקות לפני אכילתה
    ''
    * לחצו על הצילום שלמעלה להגדלתו 
    אפיה, עיצוב,צילום,כתיבה וטעימה : חני הראל
     
    דרג את התוכן:

      תגובות (3)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
      בננות משתלבות כל כך יפה עם שוקולד שזה פשע לא לעשות את הקומבינציה הזו כמה שיותר.
      תודה רבה
        14/6/12 18:40:

      נישמע מצויין, אולי אפילו הנכדים יוכלו ממנה.

      ארכיון

      פרופיל