עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    במזל דגים – סדנת דגי פורל ורטבים.

    33 תגובות   יום רביעי, 13/6/12, 09:03

    טוב, "בואי לבשל" קצת בעייתי בשבילי, אם זה משהו שדורש יותר מאשר הוצאה מהמקפיא וזריקה למיקרוגל, זה מעייף מדי. "בואי לבשל עם החבר'ה ולעשות צחוקים ובסוף לאכול ארוחת דגים משובחת והרבה אלכוהול" כבר נשמע יותר טוב. ככה שהנוסח הזה על גבי ההזמנה של דגי הדן ו"בני דרום" – יצרני רטבים ואנטיפסטי, לסדנה ב"מבשלים חוויה- פרתם" בראשון לציון (דרך המכבים 54) , נשמעה די מפתה.

    בדרך עוד הספקתי לחוות טראומה קטנה, כשג'יפיאס  החליט להפסיק לעבוד בדיוק על כביש מהיר (אל תשאלו אותי איזה, אין לי מושג) אבל לבסוף הגעתי, שלפתי את המצלמה וניגשתי למלאכה (צילום כמובן, לא בישול).

    למזלי אני מוקפת בבלוגרים אחרים , בשלנים אדירים וכשרוניים, כך שבסופו של הערב היה שולחן ערוך לתפארת.

    ''

    (בתמונות - דגי הפורל של "דגי הדן", הרטבים והכבושים של "בני דרום" ושף אסי דהאן)

    דג הפורל גדל בארץ רק בנחל הדן שבאצבע הגליל. זהו דג ממשפחת הסלמון, שבשרו מוצק, והוא דל בשומן ועשיר באומגה שלוש. למעשה, כמות האומגה 3 היא כזו, שמספיק לאדם לאכול 250 גרם דג פורל בשבוע, כדי לספק את מה שגופו זקוק לו. בחוות "דגי הדן" שבקיבוץ דן, מגודלים הפורלים במים צוננים שמוזרמים ישירות מהמעיין ולכן נקיים מזיהומים. הפורל נוח להכנה ומתאים למגוון צורות בישול כמו טיגון, אפיה, גריל, בישול וכדומה. יש לו טעם מעודן ומיעוט עצמות כך שהוא חביב על ילדים. הוא ניתן להשגה קפוא שלם או כפילה ללא עצמות, בגדלים של כ350-550 גרם, וכן בגודל "משפחתי" של 2 קילוגרם, וזמין בסופרמרקטים וברשתות השיווק.

     

    מומחים אמריקאים כמו ארגון הלב האמריקאי ממליצים לאכול שתי ארוחות דגים בשבוע לפחות מאחר והם מסייעים במניעת מחלות לב, מפחיתים את הסיכון לסוגים אחדים של סרטן, מפחיתים מחלות של דלקות מעיים וכלי דם, מפחיתים הפרעות בתפקוד הכליות, מגבירים את חדות הראיה, משפרים פעילויות מוחיות כמו ריכוז, למידה וזיכרון, מקטינים את הצמיגות בדם ובכך מפחיתים את הסיכוי להתקף לב ומקטינים את רמת הטריגליצרידים (שומנים) בדם.

     

     

    "כד-בני דרום" הוא מושב שיתופי שהוקם בשנת 1973 במטרה לייצר מוצרי איכות, עם אוריינטציה למוצרי גורמה הן לשוק הפרטי והן לשוק המוסדי – חברות קייטרינג מובילות בארץ.

    בין המוצרים היחודיים ניתן למצוא למשל את מוצרי האנטיפסטי – פרוסות של חצילים, קישואים, בצל ופלפל במגוון צבעים, קלויים בשמן זית כתית מעולה שמיוצר על ידי "בני דרום", וכן מוצרים שמבוססים על השמן הזה כמו פסטו, צ'ימיצ'ורי, טפנדים , וסוגי חמוצים. עוד מוצרי גורמה הם  - פסטו בזיליקום ואגוזים, ממרח עגבניות מיובשות, ממרח לימון כבוש, זיתים מצומקים בשמן, עגבניות שרי מיובשות, שבבי שום בשמן זית, פלפל שרי חריף מתוק, פירה חצילים ועוד.

    במעדניית הגורמה שביישוב ניתן להשיג גם עוגות באפייה ביתית, טחינה אמארה, "הטונה של אדי", ומוצרי אלכוהול (ליקרים ויינות) של יקבים כמו יקב מוני, יקב רימון, יקב לביא ויקב אדיר.

    ''

    (בתמונות - שפים ובלוגרים בעבודה).

    מהשילוב של הפורלים והרטבים הופקו מספר מרשים של מנות – שתי מנות חריימה ( פורל וורוד עם ממרח עגבניות מיובשות – בשתי גרסאות – הגירסה המרוקאית החריפה, והגרסה ה"פולניה" שהכילה צ'ילי מתוק), פופיטים של פורל במילוי ירקות שורש ומעדן צ'ימיצ'ורי, שהיתה גם המנה הפיבוריטית שלי, גם יפה וגם טעימה והוכנה בעזרת תבניות של מאפינס (מתכון בהמשך), פורל טרי צלוי על גריל פחמים בשמן זית ושבבי שום כבוש, פילה של פורל לבן ברוטב שמנת ולימון כבוש על קונכיות פסטה כתומות – מנה מרשימה מאד, ואת הלימון הכבוש עוד בלסנו קודם עם פוקצ'ה שהכינו השפים של המקום, פורל משפחתי בקולורבי ושומר טרי – גם זו מנה מרשימה מאד, עזת צבעים וטעמים, סופלה פורל שהוגש בקעריות קטנות עם הקרמה מלמעלה,  ביחד עם תוספות של סלטים (סלט חצילים מעושנים עם בצל סגול, יוגורט ומלפפונים חמוצים, סלט חסה עם תפוחי עץ (אוי, איך שאני אוהבת את הקומבינציה הזו) וגבינת רוקפור בוינגרט, מייפל וחומץ בלסמי, פלפלי שרי במילוי פרומעז ופתיתי קצקבל (מצוין לחיסול שאריות הגבינה משבועות), אורז מצרי עם אטריות וורמיסל, ועל הדרך גם קינוח של פונדנט שוקולד ככה בשביל הסיומת המתוקה.

    ''

    (בתמונות - למעלה משמאל חריימה, למעלה במרכז פופיטים במילוי ירקות שורש, למעלה מימין סלט חסה, למטה משמאל פורל על הגריל ולמטה מימין פלפלי שרי ממולאים בגבינה)

    ''

    (בתמונות - למעלה משמאל סלט חצילים מעושנים, למעלה מימין מוס פורל, למטה משמאל פורל משפחתי על ירקות ולמטה מימין פילה ברוטב שמנת על מצע פסטה).

    על כל החגיגה ניצחו שף אסי דהאן, והשף מיקלה האיטלקי. בתוך כל המהומה, הצחוקים, הפלאשים של המצלמות, (וגם קצת עשן).

     

    והנה המתכון של המנה שאני אישית הכי אהבתי: "פופיטים של פורל במילוי ירקות שורש ומעדן צ'ימיצ'ורי" (פופיטים הם סוג של רולדות דג).

    המצרכים:

    4 נתחי פילה דג פורל

    3-4 מקלוני סלרי אמריקאי

    2-3 גזרים גדולים

    1 פלפל צהוב

    1 פלפל אדום

    1 פלפל ירוק

    6-7 כפות יין לבן

    1 צנצנת מעדן צ'ימיצ'ורי "בני דרום"

    שמן זית, מלח ופלפל.

     

    אופן ההכנה:

    ממליחים ומפלפלים את הדגים משני הצדדים. חותכים את כל הירקות לז'וליאנים (רצועות דקיקות). מניחים בכל נתח פילה מעט מכל הירקות ומגלגלים לסוג של רולדה קטנה. מניחים בתבנית מאפינס בעמידה, זורים מלמעלה רוטב צ'ימיצ'ורי, שמן זית ויין לבן ואופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות כ10-15 דקות.

     

    אתר "דגי הדן"  - http://www.danfish.co.il/

    אתר "בני דרום" - http://www.kad.co.il/

    בשני האתרים ניתן למצוא שפע אינפורמציה והמון המון מתכונים!

    דרג את התוכן:

      תגובות (33)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        21/6/12 08:04:
      היה טעים
        21/6/12 07:47:
      דגים הם אהבתי הגדולה תודה על המידע והמתכון
        18/6/12 19:19:
      שוש, בהחלט היה כיף!!!
        16/6/12 19:28:

      פששש. מישהי פה הייתה עסוקה בשבועות האחרונים מגניב

        16/6/12 19:04:
      תודה שוש..יופי של פוסט....
        16/6/12 13:49:
      עשית לי חשק לדגים!!!!!
        16/6/12 09:26:
      הייתה סדנה מרתקת ואפילו למדתי סוף סוף לנקות דג:)
        14/6/12 14:33:
      פוסט טעים ובריא :-) סופ"ש טוב
        14/6/12 09:35:
      זו הייתה ארוחת דגים לתפארת כל הבלוגרים המוכשרים שהיו בסדנה!!
        14/6/12 05:13:
      ********
        14/6/12 04:28:

      איזה כייף היה לי לבקרך.
      פוסט נפלא ומעורר תאבון.
      סופ"ש מהנה ומחויך ושבת קסומה..♥♥♥
      בוקר טוב והמשך יום קסום יקירה...♥♥♥

       ''

        14/6/12 01:14:
      בסיסי וטעים
        13/6/12 22:36:
      קשה לקרוא את הפוסט הזה ברצף, כל כך מגרה שצריך לעשות הפסקת אוכל .... :)
        13/6/12 22:19:
      מי יתנני דגים, לדגה שכמותי
        13/6/12 22:15:
      תביאי את הדגים ואבשל לך מעדן מלכים
        13/6/12 22:01:
      וואאאוו, מעורר תיאבון... תודה, שושי.
        13/6/12 21:54:
      פוסט מגרה במיוחד.:} תודה.
        13/6/12 21:43:
      בא לי להכין את המתכון שהבאת...
        13/6/12 21:14:
      דג פורל צלוי על גריל - פשוט להכנה, והטעם - גן עדן.
        13/6/12 16:19:
      נקבע רנדוו בשמחה. כדאי לך :))
        13/6/12 15:42:
      דגים עשויים טוב הם טעימים וגם בריאים :-)

      צטט: pinkason1 2012-06-13 11:18:01

      * יפה ומעניין שבוע נפלא

       

      ________________________________

      רק רוצה להוסיף - בנוסף לשף אסי דהאן, הנחה את הבלוגרים גם שף מיקלה בוצטו, ואת המידע קיבלנו ממנכ"ל דגי הדן, מר אורי מיטל, וממנהל מרכז המבקרים של "כד בני דרום" - מר יאיר קבון.

        13/6/12 11:18:
      * יפה ומעניין שבוע נפלא

      צטט: Vered c 2012-06-13 09:59:00

      לבשל זה מעייף ?? אחד הדברים הכי יצירתיים וכייפים שיש.בשבילי לפחות.ולראות את כולם נהנים ומתמוגגים...זה הפרס. כנ"ל לגבי אפיה. תני לי מטבח.... קנית אותי.תודה על המתכון, ינוסה בהקדם.

      ________________________

      אשמח לבוא לטעום.....

       

        13/6/12 10:24:
      אוהבת לאכול דגים... לא אוהבת להתעסק איתם.... יופי של תמונות...
        13/6/12 10:24:
      תודה על המתכון..אשתדל להשתמש בו במדבר.
        13/6/12 10:02:
      אוהבת דגים, תודה לך שושי יקרה
        13/6/12 09:59:
      לבשל זה מעייף ?? אחד הדברים הכי יצירתיים וכייפים שיש.בשבילי לפחות.ולראות את כולם נהנים ומתמוגגים...זה הפרס. כנ"ל לגבי אפיה. תני לי מטבח.... קנית אותי.תודה על המתכון, ינוסה בהקדם.
        13/6/12 09:57:
      נראה מדהים, אוהבת מאוד דגים ואת כותבת נפלא ♥
        13/6/12 09:42:
      אני לא מבלה במסעדות, יקירתי, אבל כן נהנה מכתיבתך
        13/6/12 09:39:
      "למרות שלא חולה על דגים הייתי בוחרת בפילה ברוטב שמנת על מצע פסטה .." *
        13/6/12 09:22:
      ניראה מצוין ובטח גם טעים
        13/6/12 09:17:
      אני מת על דגים ובמיוחד פירות ים יאמי תמיד מעדיף דגים טריים על פני הקפואים שמח שנהנית