עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    חלה , או-ל-ל-ה (רוצו להכין ! )

    11 תגובות   יום חמישי, 7/6/12, 16:29
    חלה עשויה מבצק הדומה לבצק בריוש משובח ,עשיר וחמאתי
    החלה מושלמת בטעם גם במראה .הקרום מעט פריך והתוך רך ומזמין. תלשו חתיכת חלה בעודה טרייה, אכלו כפי שהיא או מרחו בחמאה טובה וריבה משובחת !
    פראנץ' טוסט מחלה כזו כבר אכלתם ?..את החלה הנותרת פרסו והקפיאו בשקיות הקפאה .
    הבצק קל להכנה במיקסר וגם ידנית . כייף למסור את החלה כמתנה מהמטבח הפרטי שלכם ,זה מה שאני עשיתי...
    חלה
    החומרים
    12  גרם שמרים יבשים= 4 כפיות מדידה
    כוס חלב חמים= 250 מ"ל
    חצי כפית מלח דק
    100 גרם סוכר לבן = חצי כוס
    2  ביצים גדולות- לטרוף כל ביצה בקערית קטנה נפרדת
    700 מאות גרם קמח מיוחד ללחם
    100 גרם חמאה ,רכה
    50 גרם צימוקים כהים,במידה והצימוקים גדולים חצו לשניים כל צימוק
    20  גרם שקדים מולבנים, פרוסים
    ההכנה:
    :לקערת מיקסר לצקת את החלב החמים ,להוסיף בערבוב, בינתיים עם כף
    שמרים יבשים, מלח,סוכר,ביצה אחת שלמה טרופה, שלושת רבעי כמות מהביצה הטרופה השניה. (הכמות הקטנה הנותרת מהביצה תשמש לזיגוג החלה. ) לערבב לקערה כמות קטנה של קמח. להוסיף את כל כמות הקמח בהדרגה , ללוש היטב. להשאיר כשליש כוס קמח להוספה לקראת סיום הלישה

    להוסיף בהדרגה חתיכות מהחמאה הרכה. ללוש עם מיקסר  עד שכל החמאה נבלעת בבצק. לצקת פנימה את יתרת הקמח(1/3 הכוס) וללוש לבצק חלק ואחיד. הבצק מצויין, איננו דביק ונעים למגע
    להעביר את כדור הבצק לקערה משומנת קלות, לכסות ולהתפיח כ- 40 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו
    לקראת סיום תפיחת הבצק לחמם את תנור האפייה לחום גבוה - 200 מעלות
    להכות בבצק התפוח , להניח על משטח רידוד מקומח מעט 0,(הנחה משטח סיליקון לא תדרוש תוספת קמח) ,ללוש לתוכו את כל הצימוקים
    בעזרת סכין חדה לחלק את כדור הבצק ל- 3 חלקים שווים. כל שליש בצק ישקול 400 גרם
    לרדד כל שליש בצק לחבל באורך 50 ס"מ
    לקלוע את 3 החבלים לצמה
    להעביר את החלה על נייר האפייה בתבנית הגדולה. בגלל גודל
    החלה ,מומלץ להניח את החלה באלכסון התבנית
    למרוח את החלה בביצה הטרופה הנותרת
    לפזר על החלה את פרוסות השקדים
    להתפיח רק כ 10-15 דקות
    לאפות את החלה בתנור החם25-30 דקות עד קבלת חלה זהובה ושחומה
    ''
    הכינה,צילמה,כתבה וסבלה מאוד.. בטעימה : חני הראל קריצה
    דרג את התוכן:

      תגובות (11)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
      תודה אישית חברים לכל אחד מכם ! יוני , החלה שלך נהדרת (נשאר משהו?..) שבת שלום.
        14/6/12 10:34:
      נראה מעולה ויאמי
        10/6/12 11:24:
      נשמע ששווה לנסות :)
        10/6/12 08:55:

      http://cafe.themarker.com/image/2646750/

      הכנתי...  אפיתי  לראשונה ...בחיי חלה   יצא טעים אבל לא כמו שלך....אני בטוח .

      .:(   אבל בששי הבא לפי המתכון שלך מבטיח לא יכולתי עם חלב (לא בגללי) בגלל הסביבה....

        9/6/12 00:39:
      נראה טעים מאד! שבת שלום, עמוס.
      תודה עדי, תודה אלמה, יוני,את החלה הזו אני מכינה עם חלב, סביר שעם מים זה יהיה דומה לא זהה, תודה :-)
        8/6/12 12:50:
      חלה חתיכה :-) * יאמי!
        8/6/12 10:36:
      איך...איך ידעת שאני רוצה להכין ....:) ושאלה האם ניתן להמיר את החלב במים ועדיין יהיה טעים ....?
        7/6/12 18:30:
      פחמימה לפנים...:-)
      חחחח. זו התחשבות :)) , תודה
        7/6/12 17:21:

      מודה: לא עושה בבית לחמים/ חלות. אבל אני קונה במקומות טובים וזה בדיוק הקצה 

      שאף פעם לא מגיע הביתה...נבוך

      ארכיון

      פרופיל