עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    לחמניות עם קינמון גדולת ממש..

    7 תגובות   יום שני, 4/6/12, 14:07
    דמיינו את הריח - לחמנייה טרייה מגולגלת בהרבה קינמון וסוכר חום.. חמאתית ורכה מבפנים,
    כעת התקרבו והביטו ..
    ''

    ללחמניות הקינמון קרום פריך, תוך רך, חמאתי וטעים. כל לחמניה תספיק לארוחת הבוקר הקלה או
    לשעת הקפה וגם תוכלו להתחלק בה עם מישהו שאתם אוהבים כי היא באמת.. גדולה.
    את הלחמניות מומלץ לשמור בהקפאה ולחמם על חום נמוך להפשרה תקבלו לחמניית קינמון .
    כמו יצאה כעת מהתנור.
    הלחמנייה עשויה בצק שמרים פשוט הדומה יותר לבצק לחמניה מאשר בצק עוגה.
    קל להכין את הבצק במיקסר אבל אפשרי כמובן גם ללוש אותו ידנית. הבצק יתפח שעה ויכפיל את נפחו.
    דאגו לקערת התפחה גדולה מאוד.
    ''

    הבצק יתפח וימלא כמעט את מלוא נפח הקערה

    ''

    את הבצק הממולא יש לגלגל במהודק עד כמה שאפשר, אפילו יותר ממה שאני הדקתי.
    ניתן לחתוך פרוסות בצק או חיתוך באלכסון ליצירת עוגה בצורת פרפר.
    חשוב: דאגו למשטח רידוד או שולחן גדול. אני רידדתי את הבצק על 2 משטחי סיליקון
    מחוברים יחדיו שהונחו על שולחן האוכל במטבח .
    עם שימוש במשטחי סיליקון ידרש מעט קמח וגם קל לטפל בבצק.

    ''
    הלחמניות המעוצבות יתפחו פעם נוספת לפני אפייתן. עם הוצאתן מהתנור נבריש את הלחמניות בזיגוג מבריק.
    את הזיגוג יש לבשל בזמן שהלחמניות נאפות בתנור. בואו נתחיל- דאגו לחמאה רכה וקילו קמח,
    את כל יתר המרכיבים יש לכם וודאי בבית
    ''
    לחמניות קינמון
    הכמות: 13 יחידות
    החומרים לבצק
    550 מ"ל חלב חמים
    3/4 כוס סוכר לבן = 150 גרם
    45 גרם שמרים טריים או 15-18 גרם שמרים יבשים= 5-6 כפיות מדידה
    170 גרם חמאה, מומסת ופושרת
    ביצה גדולה
    קילו קמח- אני השתמשתי בקמח רב תכליתי של סוגת, כל קמח רגיל יתאים
    החומרים למלית
    מאה גרם חמאה רכה
    1 כוס דחוסה סוכר חום כהה = 200 גרם
    3 כפות אבקת קינמון מאיכות טובה
    החומרים לזיגוג
    1/4 כוס סוכר לבן = 50 גרם
    100 מ"ל מים
    כף מיץ לימון
    -
    שתי תבניות אפיה גדולות מרופדות בנייר אפייה
    הכנת הבצק
    בקערת מיקסר לשים
    חלב חמים,סוכר,שמרים,חמאה מומסת וביצה. לערבל הכל
    להוסיף את הקמח לקערה בהדרגה וללוש דקות אחדות לקבלת בצק חלק ואחיד
    להעביר את הבצק לקערה גדולה משומנת קלות. לכסות. להתפיח כשעה עד הכפלת הנפח
    עיצוב הבצק
    להכות מעט וללוש את הבצק התפוח, להעביר למשטח מקומח קלות
    לרדד את הבצק למלבן בגודל 80 ס"מ על 35 ס"מ לערך. עובי הבצק המרודד יהיה כ- 7 מ"מ
    למרוח את פני כל הבצק (מלבד שוליים דקים) בעזרת סכין מריחה בחמאה הרכה
    לפזר על פני הבצק (עם היד) את הסוכר החום. לבזוק קינמון מעל הסוכר
    לגלגל את הבצק מהצד הארוך במהודק ככל שניתן לגלילה ארוכה
    לחתוך את הגלילה לחתיכות באורך 6 ס"מ.להעביר את העוגות לשתי תבניות האפייה.
    חשוב לרווח בין כל העוגות שבתבנית
    להתפיח עד הכפלת הנפח כ- 40 דקות
    אפייה
    לחמם את תנור האפייה לחום גבוה 200 מעלות
    לאפות את הלחמניות בתנור החם 20-25 דקות עד להזהבה עמוקה.
    בזמן האפייה יש להכין את זיגוג הסוכר
    הזיגוג איננו חובה אך הוא תורם למראה מבריק של כל עוגה. הציפוי איננו דביק והוא לא סמיך
    הכנת זיגוג סוכר
    בקלחת לבשל את כל מרכיבי הזיגוג. להביא לרתיחה ולבשל על להבה נמוכה  10-15 דקות
    להוציא את הלחמניות מהתנור. להבריש מיד כל לחמניה בזיגוג .
    קל לעשות זאת עם מברשת עם שערות ולא מסיליקון
    להעביר את העוגות לרשתות לצינון
    מומלץ לצנן מעט את העוגות לפני ההגשה
    העוגות שאינן נאכלות באותו היום מומלץ להקפיא בשקיות הקפאה אטומות

    המלצה : שבלולי קינמון בציפוי גבינת שמנת

    צילום: חני הראל
    דרג את התוכן:

      תגובות (7)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
      תודה רבה חברים יקרים !
        5/6/12 12:12:
      איך בא לי! * * *
        5/6/12 08:05:
      אוי, אוי, אוי, נראה כל כך מפתה!
        4/6/12 18:00:

      נפלא!!! עד היום עוד

      לא העזתי להכין בצק שמרים:))))

        4/6/12 17:52:

      אני אוהב את זה !

        4/6/12 14:56:
      יאמי ....:)
        4/6/12 14:33:
      וואו!!!

      ארכיון

      פרופיל