עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    מחלבת מרקוביץ – ארץ זבת חלב.

    39 תגובות   יום ראשון, 3/6/12, 09:02

    ''

    שבועות אמנם חלף אבל כשמזמינים אותי למחלבת בוטיק, שגם נמצאת במרחק חמש דקות נסיעה מהבית (ומכל פינה בגוש דן) וגם כוללת גבינות שאין בשום מקום אחר, איך אפשר לסרב?

    אז יום קיצי וחם אחד, נסעתי לבקר במחלבת "מרקוביץ" במושב נחלים, ממש שתי דקות מפתח תקווה. המחלבה והחנות שבה נמכרות הגבינות נמצאות בתוך גן פורח הכולל גם בריכות דגים צבעוניות, עצי פרי מכל שבעת המינים, גינת תבלינים, פינות פורחות וכמובן דיר הכבשים שנדבר עליו בהמשך.

    פגשנו את אהרון מרקוביץ, הגבן, שהוא גם סוג של "פרופסור משוגע" לגבינות, מכיוון שהוא לא עושה גבינות רגילות אלא גבינות מיוחדות פרי דמיונו. כל שילוב אפשרי ובלתי אפשרי הופך לגבינה מיוחדת (וטעימה כמובן).

    ראשית אזהרה, צריך לבוא למחלבה רעבים. כי הכלל של המקום אומר שלא קונים בלי טעימות, והרבה. כל הקונים שהיו בחנות כשהגענו, זכו להמון המון טעימות לפני שבחרו מה שהם רוצים, והכל מלווה בכוסיות יין לבן כדי להבדיל בין הטעמים. גם אנחנו טעמנו בערך את כל החנות.

    ''

    (בתמונות - למעלה משמאל גבינת "פלג יין", למעלה מימין מגש גבינות לאירוח, למטה- הגבינות, היוגורט וגבינת עלי התאנה).

    כאמור, אהרון מרקוביץ ממציא גבינות בטעמים שונים, במרקמים שונים (חצי קשות, קשות, רכות, חצי רכות, מלוחות ויוגורטים שונים לשתיה ואכילה) ממאה אחוזי חלב כבשים. זו גם הסיבה שאחוזי השומן משתנים בהתאם לעונות השנה (בקיץ כבשה שותה יותר מים ולכן אחוזי השומן יורדים.). בממוצע ביוגורט למשל יש בין ארבעה וחצי לשישה אחוזי שומן. המוטו של אהרון מרקוביץ הוא "לא קורא הוראות" – הגבינות הן פרי ידע , ניסוי , תעייה ובעיקר הרבה דמיון.

    לפני הכל – יתרונות חלב הכבשים – רמה גבוהה של סידן, יותר מבחלב בקר ועיזים, כמות חלבון גדולה פי אחת וחצי מכמות החלבון בחלב בקר, ופי שתיים יותר ברזל מחלב בקר ועיזים, כמות ויטמין סי גדולה פי שלוש מאשר בחלב בקר  ולעומת זאת פחות לקטוז מאשר בחלב בקר, מה שטוב למי שרגיש ללקטוז, וכן חלב הכבשים עשיר באבץ וויטמין B2  ו B12וקל יותר לעיכול. יוגורט הביו בטעם טבעי, נצרך הרבה על ידי חולים הזקוקים לכימותרפיה וסובלים מפצעים בפה, ומעידים שאכילת היוגורט מקלה על מצבם.

    אנחנו טעמנו את החלב כמו שהוא, ואני חייבת לומר- אני לא בן אדם ששותה חלב פרה שלא במסגרת קורנפלקס נניח, אבל חלב הכבשים היה מתוק, מעט וונילי, דומה יותר למשקה חלב מאשר לחלב כמו שאנחנו מכירים. והחלב הזה מהווה בסיס לתוספות השונות שהופכות לסוגי גבינה שונים.

    כאמור, טעמנו את כל החנות בערך, ולהתחיל למנות את כל הסוגים יהיה פוסט מאד ארוך (בסוף הפוסט יש קישור לאתר המחלבה, שכולל פירוט של כל הגבינות הנמכרות במחלבה) ולכן אספור את אלה שהרשימו אותי במיוחד- "פלג יין" – גבינה שעטופה בעלי גפן ומשובצת בנימי יין אדום, (אגב, אהרון מרקוביץ מאד אוהב להתמקד בשבעת המינים בהכנת הגבינות, וכן כל שמות הגבינה קשורים למים, בעקבות שם המושב – "נחלים"), "חרמון" – סוג של ריקוטה מפוצצת מרוב סידן, עם טעם ניטרלי שמאזן למשל את הפלפלים הפיקנטיים שבמחלקת החמוצים, "אשד" – גבינה בעלת טעם ארוך במיוחד, "נחל מור" – גבינה שמורכבת משתי גבינות שונות (מרקוביץ קורא לעצמו "מנתח פלסטי של גבינות") שיוצרות שילוב מרתק של טעמים, גבינה מעושנת חצי קשה שמזכירה פסטרמה בטעמה, יוגורטים לשתיה- אני אהבתי במיוחד את היוגורט עם התפוזים בפנים – סמיך ועשיר, (וגם זה עם הפרג שמזכיר עוגה) , ואת הגבינה שעוד לא הבשילה- ואנחנו טעמנו אותה באמצע ההכנה- עם דבלים, שתהיה מוכנה לראש השנה (ומבחינתנו אפשר לאכול אותה ככה כבר עכשיו...).

    ''

    (בתמונות - למעלה משמאל - גבינה בהכנה עם תמרים, למעלה מימין גבינה בהכנה ביין אדום, למטה משמאל תמרים ממולאים בגבינה, ולמטה מימין נציגות מעדר הכבשים של המחלבה).

    למארחים ולאלה שמכינים טעימות יין, אהרון מכין פלטות של גבינות, עם מבחר רב של גבינות, ועיצוב דקורטיבי עם פרחים ועלי תאנה ,כשהגבינות כבר חתוכות ומוכנות כך שהאסטטיקה נמשכת לכל אורך האירוח.

    ולסוף השארתי את מלכת הגבינות לדעתי, גבינה שנוצרה על שמה של לקוחה בשם "אביבית" והיא הגבינה היפה ביותר שאי פעם יצא לי לראות – גבינה שמכוסה בפרחי כובע נזיר (שהם פרחים אכילים) שיש להם טעם שמזכיר ארוגולה חרפרפה מעט. הגבינה נראית כמו תכשיט, ומעבר לטעם היא פשוט קישוט יפיפה. אהרון הראה לנו איך הוא מכין אותה, משלב ניקוי הפרחים ועד לזמני קירור שונים.

    ''

    (בתמונות - ה"אביבית" בשלבי הכנה שונים - משיבוץ הפרחים על הגבינה , ועד שהיא מוכנה לאכילה).

    לסיום עוד עשינו סיור בדיר הכבשים, שמסתובבות בשטח מרעה חופשי, (אליו נכנסנו כעירוניות קלאסיות עם חצאיות צמודות ונעלי עקב...).

    המחלבה ומוצריה כשרים ואת הגבינות של מרקוביץ ניתן לרכוש אך ורק במחלבה (וחייבים לטעום קודם!!).

    את שעות הפתיחה ניתן למצוא באתר המחלבה.

    חוץ מגבינות יש בחנות גם חמוצים, יין וריבות והרבה מעדנים שמתלווים לגבינות ויכולים להרכיב ביחד ארוחה רומנטית או סלסלת פיקניק מרהיבה.

     

    דף הפייסבוק של המחלבה- https://www.facebook.com/Machlevet.Markovich

    אתר האינטרנט - http://www.markomilk.co.il/

    דרג את התוכן:

      תגובות (39)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        9/6/12 21:20:
      גבינות זה מעולה!
      אלה גם גבינות מיוחדות שאי אפשר להשיג בשום מקום אחר בגלל שהן פרי דמיונו של הגבן.
        6/6/12 08:22:
      עושר מרהיב, חגיגה לאוהבי הגבינות:)
        5/6/12 23:44:
      יאמי...מאוד אוהבת גבינות...
        5/6/12 19:27:
      תודה על המידע. אוהבת גבינות בוטיק.************
        5/6/12 13:23:
      נשמע מעניין, ולפי התמונות - מאוד טעים...
        5/6/12 08:06:
      כל כך הרבה שנים אני אומרת שאקפוץ לשם, אולי זה סוף סוף יקרה...
        5/6/12 07:01:
      נפלא
        4/6/12 20:18:
      תודה שוש
        4/6/12 16:06:
      אני לא אוכלת ושותה מוצרי חלב, אך נהניתי לבקר בפוסט שלך :-)

      ''

        3/6/12 21:33:
      נראה נפלא, גם צנצנות הזיתים מפתות
        3/6/12 21:30:
      חובב גבינות אנוכי. עשית אותי רעב.
        3/6/12 18:08:
      צבעוני ומעורר, אבקר שם.
        3/6/12 17:56:
      במושב נחלים - אכן לא הרבה לנסוע, אחרי כזו כתבה אני נוסע לשם.
        3/6/12 17:37:
      נשמע טעים! (וזה מגיע מבחורה שלא אוהבת גבינות...)
        3/6/12 16:13:
      הגבינה עם פרחי כובע הנזיר ניראית נהדר, בטוח שגם טעימה. אני מוסיפה את העלים של כובע הנזיר בסלט - מוסיף טעם מיוחד.
        3/6/12 15:57:
      אני לא חסיד גדול של גבינות... אבל נדלקתי על הגבינה ביין אדום... נשמע לי מדליק לאללה...
      למגיבי המקסימים, אכן המקום פורח ונעים, ומגוון הגבינות עולה על כל דמיון.
        3/6/12 15:06:
      נראה טעים יפה ומקסים אוהבת מאד גבינות.
        3/6/12 14:00:
      במקומות כאלו אני מוכנה לגור. כי מבחינתי לחם טרי וחתיכה גבינה כזאת- ואני מאושרת כל היום
        3/6/12 13:38:

      אהבתי..

      מזכיר לי את מקורי..

      שבוע טוב

      מרים

        3/6/12 13:31:
      נראה טוב.... שבוע טוב...
        3/6/12 13:13:
      וואו, נראה שכדאי לבקר שם. תודה יקירה ושבוע נפלא ♥
        3/6/12 12:56:
      באמת בושה שעוד לא הייתי שם. נראה נפלא, אתן קפיצה בהקדם.
        3/6/12 12:35:

      מעורר תאבון........לשון בחוץ
      שבוע טוב ומחויך יקירה.
      עם המון חיוכים ואהבה....♥♥♥ 
       ''

        3/6/12 12:18:

      שושקה

      יופי של מילים זבת חלב ודבש
      תודה על הפוסט המושקע והנהדר
      שבוע נעים

       
        3/6/12 12:15:
      רק לא ברור לי איך את שומרת על גזרתך....
        3/6/12 12:13:
      שושי יקרה אני מאוד אוהבת גבינות, מעניין וטעים,ושבוע טוב.
        3/6/12 11:34:
      מילותייך זבות חלב ו...דבש. ועכשיו גם לנו מתחשק לבקר שם.
        3/6/12 11:33:

      תודה על תשומת ה''

      יונהשבוע טוב

        3/6/12 11:20:
      * יפה ומעניין וכנראה גם טעים שבוע נפלא
        3/6/12 10:20:
      מעניין ונראה טעים...
        3/6/12 10:18:
      זה נשמע ונראה יפה מאד , עושה חשק לאכול , אבל אני לא אוכלת שום דבר חלבי , אפילו לא פיצה ,לא גלידה ולא שוקולד.... חבל...
        3/6/12 10:07:
      עושה תיאבון
        3/6/12 09:38:
      מיוחד מאוד! ונראה ממש טעים!

      צטט: *יואל* 2012-06-03 09:12:38

      ממש יפה שוש ואיך הגיבו לכם הפרות שראו אותכם הולכות במעברים בשאלנטיות חחחחח

      _______________________________

      זה היה כבשים, ולא נראה לי שהן כל כך סימפטו אותנו שם...

       

        3/6/12 09:19:
      עשית לי חשק לאכול גבינה ....
        3/6/12 09:12:
      ממש יפה שוש ואיך הגיבו לכם הפרות שראו אותכם הולכות במעברים בשאלנטיות חחחחח