עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    ברילה- מבשלים חוויה.

    37 תגובות   יום שלישי, 15/5/12, 08:50

    "אתם יודעים להעביר ביקורת על אוכל, נראה אתכם מבשלים בעצמכם!". זו היתה הכותרת של הערב שהעברנו, חבורת בלוגרים רעשנית במיוחד,שהוזמנה  ל"מבשלים חוויה" בראשון לציון. "מבשלים חוויה" הינו מרכז קולינרי שמעביר סדנאות בישול כשרות שמגבשות, מלמדות וכמובן עושות הרבה כיף והנאה לקבוצות פרטיות או מהמגזר העיסקי וכן אירועים קולינריים ומופעי שף.

    ''

    (בתמונות - פינות מ"מבשלים חוויה")

    שף יניב פרתם ושפים נוספים של המקום קיבלו אותנו בפוקצ'ות רכות וחמות וכוסות יין, והושיטו לנו סינרים "תתחילו לעבוד". הרעיון היה תחרות בנוסח "קרב סכינים" כשהנושא היה "פסטות של ברילה". המשימה היתה להכין שלושה סלטים, מנת דג, מנה אפויה ומנת קינוח, כולם מכילים פסטה.

    על השולחנות היתה ערימה ענקית של חומרי גלם, שתי הקבוצות קיבלו שף צמוד (אנחנו קיבלנו את מיקלה הלבבי והיריבים קיבלו את שף יניב) ויאללה, לעבודה.

    השעתיים הקרובות התמלאו בצהלות, במהומת בישול עליזה, בריחות מהממים בעזותם ובטעימות מכל כיוון. בתור זו שממש לא מתעסקת עם אוכל, שימשתי כסו-שף של מאיה השוקולטירית שהמציאה מנה מהממת של קנלוני ממולאים בשילוב של קצפת, חמאת בוטנים, מייפל ובזיליקום, עם שוקולד חם ובראס אגוזים מעל.

    מתוך כל המהומה, ועם הרבה פלאשים של מצלמות, בסוף נערך שולחן ענק, ושפע אדיר של מנות יפיפיות נערך על השולחן, כשאנחנו כבר לא יכולים לחכות לנעוץ את המזלגות.

    אחרי דברי סיכום , סוף סוף ניתן היה להתנפל על המנות. הכמויות הענקיות לא הרתיעו אותנו וקולות מצמוץ עלו מכל עבר.

    ''

    (בתמונות - הבלוגרים בפעולה - ותודה לסתיו על העזרה בתמונות- למעלה- שף יניב פרתם

    )

    הפסטות שאנו השתמשנו בהן הן פסטות חדשות של "ברילה" שכללו – דפי תרד ללזניה – כולנו מכירים את הנוחות שבדפי לזניה מוכנים שלא צריך לבשל לפני האפיה, וכאן קיבלנו דפים בתוספת תרד, שהעשיר את הטעם ושמר על הויטמינים. הפסטה, כמו כל הפסטות של "ברילה" עשויה מחיטת דורום מובחרת ואיכותית. עוד פסטות היו  פסטות בצורות מיוחדות הלוכדות את הרטבים והטעמים כמו "קסרצ'ה" (מגוללת כמו מגילה ואוספת את הרוטב בעזרת הנקבוביות על המשטח החלק שלה), "מאפלדינה" – בדוגמת גלי תחרה שמתאימים לכל סוגי הרטבים, טלייטלה  - רצועות דקות של בצק שטוח שמתאימות במיוחד לרוטב בשר, דגים וירקות, "טליאטלה פלייה אה פיינו" – שילוב של אטריות ירוקות וצהובות (הירוק מגיע מתרד), "קונקיליה ריגטה" – בצורת צדף, יפה מאד ואוספת את הרוטב פנימה, "קנלוני"- צינורות המיועדים למילוי (ובסדנה שלנו הם עברו שני תהליכים שונים – מצד אחד קודם בישול ואז מילוי בתוכן מתוק והגשה, ומצד שני קודם מילוי מלוח ואז אפיה ), והפיבוריטית שלי - "פפרדלה" – פסטה ארוכה וכפרית שהפכה בידיו של הבלוגר אדוארד למעדן ירקות.

    ''

    (בתמונות - חלק קטן מהמנות של הבלוגרים)

    כל הפסטות ניתנות להשגה ברשתות השיווק.

     

    כתובת אתר "מבשלים חוויה" - http://www.mevashlim.co.il/

    דרג את התוכן:

      תגובות (37)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        1/8/19 11:45:

      אחלה דבר. כל הכבוד. ממליץ גם על סדנת בישול איטלקי בבמרכז בבנימינה. רק לקבוצות. בעיקר מתאים למי שמחפש סדנת בישול בצפון

        25/5/12 07:40:
      אוהבת פסטות למיניהן. איזה כיף לכם
        20/5/12 16:27:
      שוש יקירתי, את סו שף נהדרת!!!
        18/5/12 16:50:
      שוש, יש הוכחה שאת גם בשלנית:)
        16/5/12 20:20:
      סדנה מועילה :-)
        16/5/12 18:03:
      איך בא לי עכשיו לזניה...
        16/5/12 13:35:

      דווקא לא מסכים עם המוטו של הערב - "למה אתם רק באים בביקורת? נראה אותכם גם מבשלים".
      כל אחד ומה שגורם לו הנאה.
      ובכלל, הבשלנים האלו, אם הם יודעים באמת להכין ולבשל כמו שצריך אז הם זוכים לתמורה, בדרך כלל.

      ובאשר לפסטה. ברילה או משהו אחר, פסטה זה בסיס להמון מאכלים מצוינים אני מת על זה.

        16/5/12 13:28:
      שוש, תודה על השיתוף בחוויה, על החידושים, יפה לעין ונראה טעים, טעיםםם
        16/5/12 07:21:
      עשית לי תיאבון
        15/5/12 23:47:
      פרות קדושות, טובות לסטייק. איזה רעיון. ברור שאין להן שום יחוד אחר.
        15/5/12 23:31:
      אני מסתפק בארוחה שמורכבת משתי פרוסות לחם חי, מרוחות באבוקדו וגבינה לבנה, עגבנייה וקפה נמס.
        15/5/12 22:52:
      איזה תיאבון עשית לי
        15/5/12 20:03:
      אני טוב בלחרבש...אוכל ..ותתפלאי זה יוצא טעיםםםםםם
        15/5/12 19:09:
      ועל הדיאטה שלי אף אחד לא חושב ? .. נראה יאאאאמי *

       

       

      נראה שהיה מאוד כיף 

        15/5/12 18:26:
      קינוח מפסטה?? אכן מעניין!
        15/5/12 17:45:
      פעם, עשינו סדנה כזאת עבור עובדי המשרד... חוויה מגבשת וקולינרית!
        15/5/12 16:46:
      בול לשבועות בתיאבון.
        15/5/12 15:47:
      אחלה פסטה !
        15/5/12 13:40:

      תודה על תשומת ה''

      יונהשבוע מבורך

      צטט: צבי קירשטיין 2012-05-15 09:50:07

      טוב שהיו גם מאכלים צמחוניים.

       

      _______________________________

      מאחר והמקום כשר, כל המנות היו חלביות. לא היה בשר כלל. חלק מהמנות הכילו דג, חלק גבינות וחלק ירקות ורטבים.

      צטט: natan_b 2012-05-15 09:20:49

      פוסט יפה וטעים ... ואני מת על פסטות .. יש לך מתכונים??

      ___________________________

      הקנלוני המתוק של מאיה. אין כמויות מדוייקות, היא פשוט עירבבה את המצרכים וטעמה - שמנת מתוקה מוקצפת ללא סוכר, רוטב מייפל, חמאת בוטנים ובזיליקום קצוץ. את כל זה הכניסה לתוך קנלוני מבושלים ועל זה שוקולד מומס ואגוזים מרוסקים. יצא מעדן.

       

        15/5/12 12:39:
      * יפה ומעניין אהבתי בתיאבון שבוע טוב
        15/5/12 12:00:
      יאמי...................
        15/5/12 11:44:
      יואו כמה אלפי פחמימות מלוחות ומתוקות עפו בערב אחד אחרי ערב כזה בא להתרפק בכורסת נוח :)
        15/5/12 10:12:

      חיוךמממממממממממממ..........

        15/5/12 10:11:
      שושי יקרה, אוהבת מאוד את מאכלי פסטות, תודה.
        15/5/12 09:50:
      טוב שהיו גם מאכלים צמחוניים.
        15/5/12 09:23:
      נראה כיף אמיתי, וטעים לא פחות.
        15/5/12 09:21:
      בוקר טוב .....אחלה ארוחה על הבוקר
        15/5/12 09:20:
      פוסט יפה וטעים ... ואני מת על פסטות .. יש לך מתכונים??
        15/5/12 09:14:

      כל הפסטות האלה נשמע ממש מצויין

      ופשוט חבל שביזבזתי את כל הכוכבים

        15/5/12 09:13:
      מת על פסטות...לא רק טועמת...גם מכינה..
        15/5/12 09:11:
      אוהבת מאוד את הפסטות בכל צורה... ♥
        15/5/12 09:10:

      שוש

       

      יאללה כולכם בתוכנית הבאה של מסטר שף:)
      יפה הבלוג - תודה ויום נפלא

        15/5/12 09:09:
      אני נאמנה לפסטה של ברילה מאז שגרתי ברומא וזה היה די מזמן... :)))
        15/5/12 08:57:
      היופי של פוסט ....חייכת אותי סתיו