"אתם יודעים להעביר ביקורת על אוכל, נראה אתכם מבשלים בעצמכם!". זו היתה הכותרת של הערב שהעברנו, חבורת בלוגרים רעשנית במיוחד,שהוזמנה ל"מבשלים חוויה" בראשון לציון. "מבשלים חוויה" הינו מרכז קולינרי שמעביר סדנאות בישול כשרות שמגבשות, מלמדות וכמובן עושות הרבה כיף והנאה לקבוצות פרטיות או מהמגזר העיסקי וכן אירועים קולינריים ומופעי שף. (בתמונות - פינות מ"מבשלים חוויה") שף יניב פרתם ושפים נוספים של המקום קיבלו אותנו בפוקצ'ות רכות וחמות וכוסות יין, והושיטו לנו סינרים "תתחילו לעבוד". הרעיון היה תחרות בנוסח "קרב סכינים" כשהנושא היה "פסטות של ברילה". המשימה היתה להכין שלושה סלטים, מנת דג, מנה אפויה ומנת קינוח, כולם מכילים פסטה. על השולחנות היתה ערימה ענקית של חומרי גלם, שתי הקבוצות קיבלו שף צמוד (אנחנו קיבלנו את מיקלה הלבבי והיריבים קיבלו את שף יניב) ויאללה, לעבודה. השעתיים הקרובות התמלאו בצהלות, במהומת בישול עליזה, בריחות מהממים בעזותם ובטעימות מכל כיוון. בתור זו שממש לא מתעסקת עם אוכל, שימשתי כסו-שף של מאיה השוקולטירית שהמציאה מנה מהממת של קנלוני ממולאים בשילוב של קצפת, חמאת בוטנים, מייפל ובזיליקום, עם שוקולד חם ובראס אגוזים מעל. מתוך כל המהומה, ועם הרבה פלאשים של מצלמות, בסוף נערך שולחן ענק, ושפע אדיר של מנות יפיפיות נערך על השולחן, כשאנחנו כבר לא יכולים לחכות לנעוץ את המזלגות. אחרי דברי סיכום , סוף סוף ניתן היה להתנפל על המנות. הכמויות הענקיות לא הרתיעו אותנו וקולות מצמוץ עלו מכל עבר. (בתמונות - הבלוגרים בפעולה - ותודה לסתיו על העזרה בתמונות- למעלה- שף יניב פרתם ) הפסטות שאנו השתמשנו בהן הן פסטות חדשות של "ברילה" שכללו – דפי תרד ללזניה – כולנו מכירים את הנוחות שבדפי לזניה מוכנים שלא צריך לבשל לפני האפיה, וכאן קיבלנו דפים בתוספת תרד, שהעשיר את הטעם ושמר על הויטמינים. הפסטה, כמו כל הפסטות של "ברילה" עשויה מחיטת דורום מובחרת ואיכותית. עוד פסטות היו פסטות בצורות מיוחדות הלוכדות את הרטבים והטעמים כמו "קסרצ'ה" (מגוללת כמו מגילה ואוספת את הרוטב בעזרת הנקבוביות על המשטח החלק שלה), "מאפלדינה" – בדוגמת גלי תחרה שמתאימים לכל סוגי הרטבים, טלייטלה - רצועות דקות של בצק שטוח שמתאימות במיוחד לרוטב בשר, דגים וירקות, "טליאטלה פלייה אה פיינו" – שילוב של אטריות ירוקות וצהובות (הירוק מגיע מתרד), "קונקיליה ריגטה" – בצורת צדף, יפה מאד ואוספת את הרוטב פנימה, "קנלוני"- צינורות המיועדים למילוי (ובסדנה שלנו הם עברו שני תהליכים שונים – מצד אחד קודם בישול ואז מילוי בתוכן מתוק והגשה, ומצד שני קודם מילוי מלוח ואז אפיה ), והפיבוריטית שלי - "פפרדלה" – פסטה ארוכה וכפרית שהפכה בידיו של הבלוגר אדוארד למעדן ירקות. (בתמונות - חלק קטן מהמנות של הבלוגרים) כל הפסטות ניתנות להשגה ברשתות השיווק.
כתובת אתר "מבשלים חוויה" - http://www.mevashlim.co.il/ |
תגובות (37)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
אחלה דבר. כל הכבוד. ממליץ גם על סדנת בישול איטלקי בבמרכז בבנימינה. רק לקבוצות. בעיקר מתאים למי שמחפש סדנת בישול בצפון
דווקא לא מסכים עם המוטו של הערב - "למה אתם רק באים בביקורת? נראה אותכם גם מבשלים".
כל אחד ומה שגורם לו הנאה.
ובכלל, הבשלנים האלו, אם הם יודעים באמת להכין ולבשל כמו שצריך אז הם זוכים לתמורה, בדרך כלל.
ובאשר לפסטה. ברילה או משהו אחר, פסטה זה בסיס להמון מאכלים מצוינים אני מת על זה.
נראה שהיה מאוד כיף
תודה על תשומת ה
_______________________________
מאחר והמקום כשר, כל המנות היו חלביות. לא היה בשר כלל. חלק מהמנות הכילו דג, חלק גבינות וחלק ירקות ורטבים.
כל הפסטות האלה נשמע ממש מצויין
ופשוט חבל שביזבזתי את כל הכוכבים
יאללה כולכם בתוכנית הבאה של מסטר שף:)
יפה הבלוג - תודה ויום נפלא