עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    עוגיות בריאות - מתכון

    17 תגובות   יום חמישי, 3/5/12, 10:38

    עוגיות המכילות שיבולת שועל וקמח מלא ,ללא תוספת קמח לבן וביצים , בעלות מתיקות עדינה. כמו רקיק פריך יחסית וקל להכנה.

    עוגיות בריאות : מתכון 

    הכמות : 50-53 עוגיות בקוטר כ-5 ס"מ
    החומרים:
    4 כפות חלב
    רבע כפית אבקת אפיה
    170 גרם חמאה, רכה
    100 גרם סוכר לבן= חצי כוס
    300 גרם שיבולת שועל להכנה מהירה
    140 גרם קמח מלא
    50 גרם צימוקים כהים- את הצימוקים הגדולים לחצות לשניים
    50 גרם אגוזי מלך קצוצים דק בסכין
    -
    תבנית אפייה גדולה מרופדת בנייר אפייה
    אופן ההכנה:

    לחמם את תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות.
    בקערית קטנה/כוס לנפות את אבקת האפיה לתוך החלב, לערבב להמסה.
    בקערת מיקסר להקרים חמאה וסוכר.
    להוסיף לקערה:
    שיבולת שועל,קמח,צימוקים,אגוזים ותערובת החלב. לערבב היטב לאחר כל הוספה.
    לערבב דקות אחדות במהירות גבוהה לקבלת גרגירי בצק גדולים. מומלץ ולפי הצורך להוסיף בהדרגה, כף אחר כף כ- 4 כפות מי ברז
    לאחד ידנית את מרכיבי הבצק (לא יתקבל 'גוש' בצק אלא פירורים גדולים) להניח -אפשרי בשני חלקים על משטח (סיליקון) או משטח רידוד אחר.
    לשטח את הבצק מעט עם היד ולרדד עם מערוך לעובי של קרוב לס"מ.
    לקרוץ עוגיות עגולות בקוטר 5 ס"מ.
    להניח את העוגיות על נייר האפייה שבתבנית.
    לאפות עד להזהבה משך 15-16 דקות בתנור החם.
    לצנן את העוגיות על רשת ולאחסן בכלי אטום למשך כשבוע ימים .
    ''
    חני הראל, מאי 2012
    דרג את התוכן:

      תגובות (17)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        23/5/12 07:30:
      אני פריקית של בריאות....אחרי שבועות, אכין אותם

      צטט: פותחת צוהר. 2012-05-05 08:49:50

       

      וכמה קלוריות יש בסך הכל בכל הכמות שציינת? זה נשמע ונקרא אחלה, אבל מה עם הקלרויות?

       

      אין לי מענה כמה קלוריות יש כאן. אבל אפשרי להשוות לכל עוגיה אחרת המכילה המון סוכר ושומן וגם קמח לבן.

      כאן אין ספק שיש פחות ואין בעיה עם עוגיה/שתיים ביום (ככה אצלנו).

       

       

      תודה רבה רוסיני,אלמה,פנינה, אירית,עדי, רונן,דנה, ציפי,אור ולכולם.

      צטט: rossini 2012-05-04 14:40:44

      לא פלא שכולם מציינים את יופי התמונה .

      זה , חברות וחברים ,הסטיילינג . ולזה דרוש חוש אסתטי מפותח !

       

      תודה רבה ידידי !

        5/5/12 16:19:

      מרגיש טעים.

      תודה.

        5/5/12 08:49:

       

      וכמה קלוריות יש בסך הכל בכל הכמות שציינת? זה נשמע ונקרא אחלה, אבל מה עם הקלרויות?

        4/5/12 14:40:

      לא פלא שכולם מציינים את יופי התמונה .

      זה , חברות וחברים ,הסטיילינג . ולזה דרוש חוש אסתטי מפותח !

        4/5/12 08:09:
      אחלה, נשמע טוב וטעים.. אנסה :) תודה
        4/5/12 07:29:
      נראה יפיפה ונשמע טעים במיוחד!
        3/5/12 19:58:
      זה כבר נקרא הרבה יותר טוב!

      הקופסא אכן נאה...

      ''

      תודה חברים. הקופסא נרכשה (עבורי..) בברוז' בבלגיה בחנות של ענתיקות בפסח האחרון . אגב, היה מעניין ומוזר קצת לראות בחנות פריטים מהעבר הרחוק , גם למטבח (לא היה ברור למה כולם שימשו..) . תאכלו שיבולת שועל זה בריא !
        3/5/12 15:33:
      לא יודעת מה נראה יותר טוב, העוגיות או הקופסה :-)
        3/5/12 15:03:
      איזה צילום נפלא. גם המתכון. תודה.
        3/5/12 14:40:
      חני אני לוקחת יחד עם הקופסה היפה.
        3/5/12 11:56:
      יאמי ! * * *
        3/5/12 10:58:

      נישמע מצויין, רק שאני משאיר כמה דברים ל...קונדיטורים.

      ארכיון

      פרופיל